Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Khan, geneticky upravený "nadčlověk" s megalomanskými sklony, byl po porážce v eugenických válkách vyhnán na opuštěnou planetu Ceti Alpha 5. Přísahal pomstu kapitánu Kirkovi, kterého viní za své vyhnanství jakož i za smrt svého syna. Když se mu po dlouhých letech naskytne možnost uprchnout, neváhá. S pomocí cizopasného tvora ovládájího mysl získává brzy kontrolu nad celou lodí Reliant. Teď už Khanovi zbývá pouze jediná věc, přilákat Kirka a zabít ho. Jako nástroj své pomsty se chystá použít zbraň vpravdě ničivou - střelu "Genesis". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Že byl předcházející film neakční bylo omluvitelné a pochopitelné vzhledem ke zcela neakční, spíše filosofické zápletce. Že však není akční Khanův hněv, který se však po celou dobu akčně snaží působit, je neomluvitelné. V konečném výsledku Khanův hněv nepůsobí jinak, než jako ultralevný a nudný plnometrážní televizní film ani ne na nedělní večer, jako spíše podvečer. A mám dojem, že přesně v tomhle čase jsem v televizi Khanův hněv před lety viděl poprvé. Abych pravdu řekl, silně to otřáslo mým odhodláním postupně shlédnout všechny startrekovské filmy. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Několikanásobně lepší než než první film, ale osobně nemůžu dát filmu, který místy okatě vykrádá Impérium vrací úder (stavbou příběhu, formálními prostředky), maximální hodnocení. Ale jinak opravdu slušné. Uhuře se zvětšilo afro, McCoyovi obarvili vlasy a Kirk malinko přibral, ale hned v první scéně si ze svých vrásek udělá legraci a to samo o sobě posouvá Star Trek trochu dál k lehkovážnému sci-fi blockbusteru, který se nesnaží zbytečně filosofovat a místo toho spoléhá na solidní triky, výborné akční scény a pořádnou dávku napětí, doplněnou, jako třešničkou na dortu, vypečeným cliffhangerem. Meyer umí. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V podstate vo všetkom posun vpred oproti jednotke. Dialógy znejú oveľa prirodzenejšie, chvalabohu zmizli dlhočizné "megalomanské" pomalé zábery a ubudlo i na stopáži. Skvelý príbeh v kulisách á la 80s (post-apokalyptickí bojovníci), humor a hlavne bohovské duo Shatner & Nimoy, ktorí v jednotke boli akýsi utiahnutí v kukle. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem po zdařilé jedničce začal věřit, že Star Trek by se na filmovém plátně mohl dostat kvalitou na zcela novou úroveň, pak dvojka tuto naději zase sestřelila. Herecké výkony balancují na hranici televizní topornosti, příběh nedokáže celovečerní stopáž utáhnout a po „velké“ jedničce, která byla skutečným filmem, působí chudě jako natažená seriálová epizoda. Další ránu navíc filmu zasadil čas, komicky prkenný padouch, který vypadá jako Limahl v důchodu a také třetí filmový ST, který změnil tragický závěr dvojky ve frašku. Tohle prostě jedna ušatá Kirstie nezachrání. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Už první díl Star Trekovské série mě nijak neuhranul, ale druhé pokračování je teda ještě o dost slabší. Když se vyhnu nějaké kritice vizuálních efektů, přeci jen je to 30 let zpátky, tak ale už nemohu prominout snahu o akční stránku. Působí to strašně komicky a dost sráží film dolů. To už bylo lepší v jedničce proplouvání vesmírem a očekávání co přijde. Tam bylo jakési napětí. No snad se prokoušu i přes tuto slabotu na další (snad lepší) díly. 45% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (30)

  • Natáčelo se od 11. listopadu 1981 do 28. ledna 1982 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Ve 26. minutě je použit stejný záběr, jako ve filmu prvním. Dopravní modul prolétá kolem kosmické lodě Enterprise. Loď je osvětlená, a ikdyž se modul dostane do světla, nevrhá na boku lodi žádný stín, ale na jeho povrchu je vidět výrazná světelná změna. (Terva)
  • Roddenberry původně psal scénář, který zahrnoval Klingony, cestování časem a vraždu Johna F. Kennedyho. Studiu se však námět nelíbil, a tak povolali producenta Harve Bennetta, který Star Trek do té doby neviděl. Rychle to však napravil. Zhlédl celý původní seriál, kde ho zaujala epizoda "Vesmírné sémě", a námět byl na světě. (mirliflore)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

William Shatner Live on Stage

William Shatner Live on Stage

07.08.2019

Diváci se mohou těšit na promítání kultovního filmu Star Trek II: The Wrath of Khan na velkém plátně, po kterém bude následovat talk-show s „kapitánem Jamesem T. Kirkem“. Vstupenky v cenovém rozpětí… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Star Trek se dočká rozšíření

Star Trek se dočká rozšíření

20.06.2018

Televizní stanice CBS podepsala exkluzivní smlouvu se scenáristou Alexem Kurtzmanem (Transformers, Star Trek: Do temnoty), který teď pro její streamovací platformu CBS All Access začne vyvíjet rovnou… (více)

Reklama

Reklama