Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

berusche 

všechny recenze uživatele

Mělo by to možná aspiraci na docela slušný snímek, jen kdyby to zas nebylo zaměřené na proměnu mládeže, která se ve svém životě potkává s těžkými ranami. O tanci to v každém případě je, dokonce máte možná chvilku pocit, že někteří skutečně tančí, aby žili. Bohužel ale sjednávaná náprava a výplň volného času pro problémové žáky z toho dělá tradiční americký počin, který je jedním z mnoha. Jediné, co mi zůstane v hlavě, je představa, že já bych se od Banderase do kola vyvést nechala. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s nadprůměrným Banderasem. Zasadit zločin a trest na střední „černošskou školu“ je klišé, ale aby tím trestem byl standardní tanec, to už je něco jiného. Musím přiznat, že jsem byla ke konci filmu trochu zklamaná jednoduchostí a vyřčenými frázemi jako přečtenými z knížky. Jediným plusem po tomto zklamání bylo, že je film inspirován životem. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Oblíbený hollywoodský prefabrikát o mládežnických lůzrech pod nezištnou patronací nezdolného altruismu, v novém kabátě a nádavkem podle skutečného příběhu (samo sebou, v originále není tanečník Pierre Dulane ani zdaleka takový kaďůr, jako Banderas). Pozitivní ozvěny filmu neupírám, zbytečně přepínané emoce ale nemohu ohodnotit jinak než mírným nadprůměrem. II Scénář: Dianne Houston. Hudba: Swizz Beatz, Aaron Zigman. 60% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, rytmické, Antonio Banderas × Bronx, hip hop nebo co. Nápad to byl dobrý, ještě že to bylo podle skutečné události, protože tohle by člověk nevymyslel. Taneční prostředí je hezké, takovéto podobné filmy jsou veselé, stejně víte jak to skončí, ale i tak se vám to líbí. Sledujete hlavní hrdiny jak se zlepšují ve svých trénincích, kde všechno to úsilí vede ke konečnému vítězství. Zde to nebylo jinak. Jen ten konec se mi nelíbil. Když se fakt skvěle zatancovalo tango na soutěži a člověk byl opravdu u vytržení jak hezké to bylo, tak ty děcka z ulice pustí na soutěži klasického tance, kde je vše uhlazené a elegantní, svojí "cool" hudbu a všichni se tam na ní vrtí. Ale co, film ničím neublížil, nic nevzal, nic nedal. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to omšelé téma: mezi bandu otrávených, fetujících a na šikmé ploše se vezoucích teenagerů se vydá učitel, který jim nabídne alternativu. Začne je učit společenské tance, hru na housle, ikebanu, pletení, výrobu sýrů...atd. A děcka po počáteční nedůvěře jeho nápad přijmou, skvěle se to naučí, takže ohromí i profesionály a přitom najdou samy sebe a jejich budoucnost je náhle růžovější.____Tahle verze je svižně, i když nijak překvapivě natočená, scény tance jsou opravdu vášnivé a já mám ráda Banderase, proto dávám za tři. /19. 9. 2010/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)

Reklama

Reklama