Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čakal som, nie skôr veril, že si užijem podobne výborný a dráždivý zážitok ako pri jednotke, ale toto bola takmer čistá nuda. A pritom si myslím, že Michael Caton-Jones je dobrý režisér (Šakal, Rob Roy, Streľba na psy). Film Základný inštinkt 2 však okrem Sharon Stoneovej, ktorá má stále niečo do seba a pár, ale naozaj len pár napínavejších chvíľ nemá čo ponúknuť. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Jeden z producentov tohto opusu si vraj v opitosti pustil hubu na špacír a prezradil, že Sharon sa nechala zlákať na nakrútenie dvojky pod podmienkou, že svojho hereckého partnera si vyberie sama. No a keďže v súkromí je táto nepriateľka spodnej bielizne rovnaká manipulátorka, ako vo svojej najslávnejšej filmovej úlohe, vybrala si partnera so sex-appealom vyvetraného piva. Predsa jej nebude na pľace robiť konkurenta niekto nebodaj rovnocenný. Lenže postavu doktora Glassa dopredu zničil nielen zlý casting, ale aj scenár. Za najsilnejšiu scénu filmu preto považujem poslednú sekvenciu - pohľad na Morrisseyho tvár, pokrivenú grimasou prepuknuvšej demencie. Z takej postavy by zblbol každý. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

To, co učinilo Základní instinkt nesmrtelným, nenajdete. Nastoupila čirá blbost. Jejím zdatným reprezentantem byl psychiatr, který měl okamžitě mozek v rozkroku (ačkoli by i sexuálně vyhladovělej metař odhalil manipulaci a vzal údy na ramena) a nebyl jediným, kdo se choval jak tetřev, i festovní dialogy ("Máte alibi? Jo, přítelkyni jsem bral celou noc zezadu. Zezadu? To jste na tom líp než já .... "). Bohužel, v kině občas vypadl zvuk nikoli obraz, takže titulky i "charisma" hlavního hrdiny rovnající se přitažlivosti zanícené bradavice jsem odsledovala až do konce. To, že jsem se i při erotických scénách těšila, že si v přilehlém pubu dám špenátovou palačinku za statečnost jen dokladuje, jak byl tenhle "výcak" rajcovní. Tak za co teda ta jedna hvězdička? Jo, za tu palačinku. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Basic Instinct je už v podstate kult a bolo jasné že dvojka skrátka nemôže byť lepšia a otázkou bolo nakoľko veľký prúser to bude...Sharon je síce stále sexi (aj keď niekedy sa snaží umelo pôsobiť ešte viac sexi a má to akurát opačný efekt),no nápad angažovať Morriseya bol veľmi nepodarený... Po hodine a pol som mal s filmu celkom ešte celkom dobrý dojem, no posledná polhodinka to celé poriadne pokazila...Keby som to mal vyjadriť "matematicky" tak posledná polhodina je za 0,5* a zvyšok za 3,5*=>2*:) ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Co všichni mají? Je to výborný kriminální thriller a obsazení i zpracování se mi líbilo. Bohužel se nedá srovnávat s prvním dílem, protože ten byl prostě jiný. Jinak natočený, měl jinou myšlenku a hlavně, v roce 1992 to bylo ještě všechno jinak. Tohle je rozhodně nadprůměrný film, ale takových není málo. Ohledně Michaela Catona-Jonese bych řekl jen to, že Šakalem už se vyčerpal totálně, takže tenhle film je víc než mohl dokázat. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objevila i slavná londýnská budova 30 St Mary Axe, známá také jako "Gherkin", v překladu "okurka". (Cucina_Rc)
  • Producent filmu Andy Vajna v rozhovoru uvedl: "Mysleli jsme, že Základní instinkt je vhodný k pokračování, nicméně Sharon Stone uvedla, že s Verhoevenem film točit prostě nebude a nebylo možné se s ní dohodnout. Verhoeven tak musel být propuštěn. Žádný jiný režisér se na filmu nepodílel. Já bych jí radši zažaloval, ale producent Mario Kassar si přál snímek zrealizovat, a proto navrhl, abychom uzavřeli mír." (Courtemanche)

Reklama

Reklama