Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 4
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 076)

castor 

všechny recenze uživatele

Jakoby se Sam Raimi naštval na dva starší brášky a rozhodl se pomstít na své vlastní rodině. Moralizující řeči, okatá kalkulace aneb musím vyhovět všem, přehršel sentimentu, ale mezi tím vším se naštěstí i tak našlo místo na pořádnou akci. Ta Raimimu jde, díky bohu za to.. ale kvůli ní na třetího Spidermana asi řada diváků nešla!! Dramaturgicky nesourodá podívaná.. 3* a nejslabší díl série!! ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se topí ve své megalománii a ve snaze zachránit co se dá vrství do potápějící se lodi jménem Spiderman páté přez deváté. Vzniká z toho uspěchané a možná právě proto tak nesnesitelně dlouhé nic, které Spideyho posílá neúprosně ke dnu. Na sobotní megafilm na nově stále dost dobré, jako pokračování Spidermanovské série krajně nedostačující. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Mno, nevyšlo to, jak jsme si plánovali, ale totální odhození do kouta si Spidey nezaslouží. Scénáristicky přeplácaná záležitost, v níž chybí víc prostoru pro jednotlivé postavičky na šachovnici a asi i rozvážnost, jak s některými nakládat. Sandman by mohl být klidně vystřihnut a nic by se nestalo. Alespoň by se ke slovu dostali funkční hajzlové Harry a Eddie, bez kterých by bylo třetí dobrodružství Pavoučího muže utrpení. Je to jednoduché jako facka. Buďto se měla prodloužit už tak dlouhá stopáž nebo se mělo škrtat. Jedno nebo druhé. Raimi si totiž místy neví se scénářem rady a i když působí v akčních scénách jistě a roztomile odvážně, neskryje plochost poklidných scén. Jak je možné, že dokáže vylíčit Peterovo temné já v jednom tanečku a v dialozích to nejde? Proč? Jako celek tahle trilogie přesto funguje a možná, nebo právě proto jsem ochoten dát třetímu Peterovi hodně nadprůměrné hodnocení. Jednotlivé linky z minula a předminula jsou ukončeny a Raimi si tak možná chtěl uzavřít cestu ke čtyřce (možná dobře). Samostatně už to taková bomba není a potvrzuje se pravidlo, že méně je někdy více. Spidey je hrdina, ale tentokrát se pod ním pavučina houpala jako nikdy předtím a i on občas uklouzl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Závěr této skvělé komiksové trilogie přišel v roce 2007 a já si pamatuju, že to hodně lidí klamalo a když jsem ho tenkrát konečně viděl já, hodně se mi líbil. Moc nechápu přístup lidí a asi stojím jako kritik za houby, ale já zkrátka dlouho nevěděl, co se na tomhle dílu lidem nelíbí. Vždyť je to stejné jako předchozí díly, na kterých jsem mimochodem vyrostl. Film nabízí, v různých částech snímku, tři záporáky! (a jak víme z Avengers, více je lépe :D). Pokud chtějí lidé svalovat vinu na režiséra, tak ten si to nezaslouží. Především Raimi trojku točit nechtěl, Soňáci ho k tomu donutili a zřejmě mu do práce i kecali (zdárným příkladem budiž proklamovaný Venom), tudíž nevidím důvod, shazovat vinu jen na něj. Jako celek se mi to líbilo, jediné co chápu, že na tom bylo fakt ujeté, byla agresivní část Petera Parkera, to jo, to bylo místy cringe, uznávám, ale taneční scéna mě třeba bavila. Ale jinak  Sandman byl zpracován výborně a věrohodně, vždyť takhle to vždycky v komiksech bylo; Venom to bohužel odnesl o něco víc. Je jasně dané, že Venom ovlivňuje mysl a zvyšuje agresivitu a to ve filmu bylo, vzhledově si však podobný moc nebyla. Závěrečná bitka byla na svou dobu epická, nyní již s bolavými triky. Škoda, že 4 nikdy nevznikla...80% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Průměrné, místy až neuvěřitelně špatné a naivní. Raimi chtěl všechno, hloubku i zábavu a vyšly mu z toho křečovité CGI omalovánky s nepřesvědčivým hrdinou a tak okatými klišé, že si je ani užít nelze. Vizuálně nenabízí Spidey nic nového a uvnitř to duní jak prázdný sud, přesto, že se to snaží tvářit velice moudře a přemýšlivě. Pohromadě to nedrží snad po žádné stránce, korunu tomu nasazuje výkon Maguira... Tohle se prostě nepovedlo. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • V komiksu přijde na to, že černá hmota je symbiont (organismus žijící v symbióze), Reed Richards, jeden ze členů Fantastické čtyřky. Jelikož jsou ale postavy z Fantastické čtyřky (2005) majetkem 20th Century Fox, ve filmu tuto vlastnost objeví doktor Curt Connors (Dylan Baker). (HellFire)
  • Poté, co Peter (Tobey Maguire) řekne panu Ditkovitchovi (Elya Baskin), že zaplatí nájem, až spraví dveře, a jde do bytu, v knihovně je vidět kniha „The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde“ (Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda) Roberta Louise Stevensona, která rovněž pojednává o rozdvojené osobnosti. (HellFire)
  • Ve 107 zemích se ocitl Spider-Man 3 na špici žebříčku návštěvnosti. Celá trilogie celkově vydělala skoro dvě a půl miliardy amerických dolarů. (Pumiiix)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama