Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(14)

Recenze (26)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, kterého jsem se dlouho bál, po zhlédnutých útržcích nechápal všeobecné nadšení a několikrát se zařekl, že tohle zkrátka není a nebude pro mě. A nakonec je. Pilot mě zaskočil, další epizody držely ve střídavé nejistotě - a pak přišli Dalekové, Jack Harkness, pravidelné střídání uvolněné atmosféry s návalem emocí a ve finálovém dvojdíle už jsem držel Doctorovi s Rose palce tak moc, jak jen to šlo. S vědomím obřího potenciálu tak můžu do Tardis nastoupit se širokým úsměvem. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

První epizody odrazují hrozným vizuálem a neskutečně nudnými situacemi, z nichž by se dalo vytřískat mnohem víc, místo toho se soustředí na hrozné zbytečnosti. Naštěstí ale někde v polovině přijde zlom, a ač je stále některá epizoda trochu slabší, seriál začíná být o mnoho kvalitnější. Na zvláštní atmosféru se dá zvyknout poměrně rychle, herci taky jsou postupně sympatičtější a i vizuál se o něco lepší. Na to, jak mě první epizody strašně nudily a odrazovaly, mě to docela překvapilo. První série má u mě nejistý palec nahoru a doufám, že zůstane kvalita stabilní, ne že bude lítat jako na houpačce, jako tomu bylo v této sérii. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidím kam tým tvorcovia mierili, ale bohužiaľ sa to prvej sérii až tak úplne nepodarilo. To z toho, ale samozrejme nerobí zlú sériu Doctora Who. Len o niečo slabšiu. Každý nejako začína. V tomto prípade po druhý raz. Vždy je nadmieru ťažké vyrobiť pilotnú sezónu, no v prípade tohoto seriálu je to o to ťažšie, keď máte vytvoriť úvod pre tých, čo sa so seriálom stretávaju prvý raz, ako i pre skalných fanúšikov. A to sa podarilo len z časti. V podstate to pokazila len kríza identity jednotlivých epizód, ktoré na seba zvláštne nadväzujú a sú nekonzistenté v kvalite. To je v podstate jediná chyba toho úvodu do univerza. Christopher zvládol svoju rolu na výbornú a je škoda, že sa s ním už ďalej nepočíta. A i keď sa to mozžo veľa ľuďom nezdá ako dobrý štart, verte mi, odteraz to bude už len lepšie a lepšie. 76% a Známka: B - ...."FANTASTIC!" ()

merit1 

všechny recenze uživatele

Prvá séria obnoveného Doctora je trochu odlišná ako nasledujúce, a myslím, že je nedocenená. Nikdy nezabudnem na úžas, keď som neveriacky pozerala na diel s „plastovým“ Mickeym a hovorila si, čo je toto za blbosť? Lenže, tú „blbosť“ som dopozerala a prichytila sa pri myšlienke, že to fakt malo niečo do seba. Samozrejme, ďalší diel som už pozerala vyzbrojená informáciami, takže som vedela, že ide o najdlhšie vysielaný seriál a Doctor Who je legenda. To ale nebol dôvod, prečo som sa na každý diel tešila a potom si ich následne ešte pár krát pozrela znovu. Napriek viditeľne nižšiemu rozpočtu a trochu kolísavej kvalite, táto séria ovplýva veľkou ľudskosťou, nápadmi, vtipom a hercami, ktorí nie sú prvoplánoví. Scenár je epizódny, ale pár liniek prechádza celou sériou ( alebo časťami, ako napr. Bad Wolf ). Dvojdiel Empty child a The Doctor Dances je pre mňa doteraz jeden z najlepších z celého seriálu, má nádych hororu, drámy, romance, humanizmu, a to všetko samozrejme okoreneného anglickým humorom. Zdá sa toho veľa v jednom, ale funguje to dokonale. Zvláštne znamenie prvej série sú rekvizity. Plynová maska, šróbovák, vnútorné vybavenie Tardis, Dálekovia a t.ď., všetko jednoduché a viditeľne lacné, no efekt z nich vyťažený dokazuje veľkú kreativitu tvorcov. Doctor, v podaní Ch. Ecclestona, mal úžasnú charizmu. Verila som mu od prvej chvíle vnútornú osamelosť, clivý smútok a múdrosť, ktoré vyplývajú z predlhého života. Zároveň v ňom však bolo veľa hravosti, radosti a súcitu. Rose bola jedna z najroztomilejších spoločníčok, jej postava dospievala, ale nemenila charakter a jej miestami „otravná“ rodina k tomu všetkému proste patrila. Musím spomenúť aj Jacka Harknessa, toho jednoducho nejde nemilovať ( či už v Doctorovi, alebo v Torchwoode ). Doctor Who za posledné roky pomerne často regeneruje a každý jeden je niečím výnimočný. Ale jeho deviatu verziu mám asi najradšej. Poznámka: pôvodné série som nevidela. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díly opravdu nejsou žádná hitparáda. Řekněme, že tohle je jedna ze seriálových výjimek, u které nebudete plakat, jak se epizody postupně zhoršují. Pokud jim dáte šanci a prokoušete se, otevře se Vám zbrusu nový svět.  Komu nesedí Christopher Eccleston, brzo si chuť spraví, ale stejně na něj jednou budete s úsměvem vzpomínat. :) Nejlepší díly: Prázdné dítě a doktor tančí ()

Galerie (401)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama