Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 1

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 077)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sice to drží pohromadě méně než jednička, ale zato je druhý HELLBOY plný rozletu a fantastična je tu dost na deset dalších filmů. Guillermo dává do filmu srdce a hravost malého dítěte, které zbožňovalo staré pohádky a fantastické příběhy. Taky jsem byl takový a možná proto má ZLATÁ ARMÁDA u mě plný počet. Vlastně mě dost mrzí, že se del Toro upsal Tolkienovu Hobbitovi, protože jeho je třeba jinde. Kvůli němu budeme muset čekat na třetího Hellboye déle než je mi pochuti. Rudochův svět mi bude chybět a už vůbec nemluvím o posunutí adaptace Lovecraftových HOR ŠÍLENSTVÍ. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvý 'Hellboy' patrí u mňa k vrcholu comicsového žánru, dvojka to bohužiaľ nepotvrdila. Del Toro dostal od štúdia určite väčší priestor na svoje vízie, či to však pomohlo je pre mňa diskutabilné. Sám povedal, že chce do filmu prihodiť oveľa väčšie množstvo príšer. Je to však ten typ príšer a hrozivých podzemných bytostí, ktorý používa vo svojich dokonale temných horrorových fantasy drámach. Sú dokonalé, no tam by podľa mňa mali aj ostať. Akási poetickosť týchto bytostí sa mi vôbec do akčného žánru nehodila. Vec s lesným duchom na mňa síce zabrala, ale ostatné ani nie. Hellboy sa však drží svojho výkonu z prvého dielu. Nie len po akčnej stránke, ultimátne rozbíja svojou packou všetko čo mu príde do cesty, ale znova bezkonkurenčne hláškuje a všetko ostatné šlape ostošesť. Takže chcem trojku. 80%. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Když už i Indiana Jones zapomněl díky své senilitě jak pobavit, zbývá nám ještě tenhle charismatický rudoch. Avšak to největší překvapení si Guillermo pro mě schoval v podobě prince Nuady. Tenhle antihrdina je Hellboyovi nejen důstojným protivníkem, ale natolik zajímavou postavou, že by si zasloužil i vlastní film. A co na tom, že je to jenom jednoduchá fantasy? S tímhle ansáblem bych klidně strávil zbytek života na pustém ostrově. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Plytký a trapně jednoduchý souboj dobra a zla zabalený do těch nejklišoidnějších motivů. Kladné postavy, záporné postavy, starý král, mladý horkokrevný synáček a následník trůnu, nějaká ta princezna, láska, nestvůry, závěrečný souboj atd. Něco podobného jsme tu měli už alespoň tisíckrát a nebýt solidních hlášek, krásných kostýmů a masek (je vidět, že del Toro miluje barvy a nebojí se experimentovat), kvalitního vizuálu a Luka Gosse, který se umí sakra ohánět, což znalcí ví už od dob Bladea 2, nebylo by tu skoro nic, protože tahle nudná báchorka mne neoslovila ani z poloviny tak jak jsem předpokládal. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale v případě Helboye je druhý díl lepší prvního, což je jinak ve filmovém průmyslu proti empirickým pravidlům. Hellboy 2 je skutečně výtečným filmovým komiksem a kvůli tomu gejzíru až surrealistické obrazotvorné invence a kvůli zobrazení trollího trhu jsem koketoval s myšlenkou, že dám tomuto komiksu absolutní hodnocení... Hellboy ale nemá jen pozitiva - jeho dějová linie je schématická a průhledná, ten dějový vzorec je skutečně už tak obehraný, že místy to zavánělo přítomností žánrových klišé, ani armáda zlatých robotů nepůsobila ve finále tak velkolepě, jak to bylo původně asi zamýšleno, to ale ani vlastně není podstatné, když film vymýšlí a svou imaginací zaplňuje Guillermo del Toro - jeho eruptivní fantazie je tak úchvatná a strhující, že sama vizuální složka je schopna utáhnout celý film. Del Toro je navíc schopný a zručný režisér, má cit pro načasování akčních scén a hlavně je schopen dělat trikové efekty na takové úrovni, že jsou jeho filmy nezaměnitelně originální a osobité - del Torův rukopis je tak výrazný, že už se nedá k ničemu přirovnávat, del Toro už dávno není ničí epigon, on je sám stylotvorný... Velká škoda, že režisér tentokráte nevytvořil nějakou hlouběji propracovanou mytologii, jako třeba v případě úchvatného Faunova labyrintu, ale že v Hellboyovi požívá mytologické jen jako (hodně ploché) synkretické pozadí. Přesto i zde se dají nalézt silné momenty - ekologický podtext při rozhodování zničit x nezničit Strážce lesů (navíc poslední bytost svého druhu na Zemi), setkání se Smrtí atd. Jindy a jinde bych to nenapsal, ale už se těším na díl třetí... Podobné filmy: Hellboy, Faunův Labyrint, Hulk, trilogie Pána Prstenů ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Když Hellboy (Ron Perlman) vyzve prince Nuadu (Luke Goss) na souboj, Nuada se ho zeptá, jakou si vybere zbraň, Hellboy odpoví: "Five-fingered Mary" ("Pětiprstou Mary"), čímž myslí svou kamenou ruku... ale na této ruce má pouze čtyři prsty. (polabecak)
  • Jedna z informací o zubních vílách, které čte Abe Sapien (Doug Jones) z knihy, praví, že se živí vápníkem a nejdříve ze všeho jdou po zubech. Když ale napadnou jednoho z agentů, je možné vidět, že nejdříve sežerou měkkou tkáň a kostra včetně zubů zůstane nakonec. (Barrymore)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama