Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

Black-star 

všechny recenze uživatele

Jeden velký omyl, místy vtipné ale jinak vůbec ne. Z větší časti až nechutné, perverzní a vážně nezábavné. Nehledě na to že úroveň spíše strmě klesá a když začínala na ničem tak je to vážně smutné! Odpad! Jediné co to zachrání jsou vybrané povedené scénky kterých je ale velmi ale opravdu velmi pomálu! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vypravěč, mikrofon a publikum placené dle minutáže jeho "upřímného" smíchu. Taková je výchozí situace pořadu, v němž se trapné povídání poměrně pravidelně střídá s tím vtipnějším a celkový dojem je o dost lepší, než jsem očekával. Tolik opěvovaný Matonohův dopis KSČM mne bavil asi do třetí kundy (tedy cca. 5 sekund), ale přesto jsem si tady pár oblíbenců našel - Karel Hynek (http://www.youtube.com/watch?v=ytd2royMt2s) nebo Iva Pazderková (http://www.youtube.com/watch?v=Z3-QKXGw4MI). ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Je krásné, jak má tento pořad rozdílné hodnocení tady na ČSFD, což je podtrhuje to, co jsem si myslel. A sice, že to někdo považuje za neuvěřitelně sofistikovanou srandu a někdo to má za naprostou trapnost, na kterou jen kouká a hlavně kouká po ostatních a snaží se z jejich tváří vyčíst, čemu se má tedy jako, že smát. Bohužel jsem právě ta ztracená druhá skupina. ()

TrebleClef odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka sračka sračka. Místo vtipu trapnost. Exbojfrend mi párkrát řek, že mi musí něco pustit. Celou dobu se válel smíchy pod stolem se slzama v očích a já tam stála jako puk s kamennou tváří... Jedinej, kdo je dobrej je Koubek, ale spíš sám o sobě, než tady v tom panoptiku. Taky Kočičková neni špatná, ale dřív mi přišla zábavnější. A ty diváky, ty vzali kde? Nafintěný kancelářský krysy s růžovejma kravatkama-blééé. ()

thorewi 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem se opravdu velmi dobře zasmál, některé díly jsem si pustil i několikrát, ale kolísající kvalita jednotlivých dílů (několik posledních, na které jsem se díval, byli opravdu špatné) mě odradila od sledování dalších dílů a přinutila mě k tomuto hodnocení. Nicméně jsem rád aspon za těch několik dílů, u kterých jsem se tak dobře bavil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama