Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oldřich Brůna měl vždycky slabost pro ženy, ale když potkal Ljubu Pelíškovou, okamžitě pochopil, že se setkal s mimořádnou osobností. Je inteligentní, vzdělaná, krásná, vyzná se v alternativní medicíně, pracuje s aurou, dělá masáže, léčí bylinami. Oldřich se nadchne a Ljuba se stane jeho guru – duchovní učitelkou. Scenárista Miroslav Sovják dokázal na prostém příběhu „druhé mízy“ vtipně demonstrovat odvěký svár mužského a ženského principu. Režisér Zdeněk Zelenka do ústřední dvojice obsadil Kateřinu Brožovou a Jana Hrušínského. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Z tohohle mírně vyčuhuje Hrušínský ale jinak mně to nějak výrazněji nebavilo. ,,Princezna ze mlejna'' Andrea Černá těžce afektovaně přehrávala i obě dcerky Hrušínského. Brožová kupodivu hrála velmi civilně a když jsem tak na ni koukal asi bych se také nechal překecat k nějakému tomu masírování :-). Od komedie ale čekám, že se budu smát a tady se mi to ani jednou nepodařilo. No asi jsem také zablokovaný s nakřáplou aurou. Tři ucpané čakry - víc nedám. * * * ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice dobra zabava za ctyri.Doopravdy jsem se smal.Nektere dialogy jsou famozni a skvele zahrane.Uplne nade vsemi vsak cni Jan Stastny hrajiciho opilce, takhle dobre zahraneho opilce jsem u nas uz dlouho nevidel.Vlastne jsem ani nevedel , ze je tohoto pan Stastny - Vitasek schopen,kazdopadne gratulace jeste jednou - velika zabava.Panu Zelenkovi take patri dik. ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl něco jiného než někteří místní :-). Já viděl standardního (pro mne nic moc herce) Jana Hrušínského, jak se snaží předstírat, že mu žádná ženská v této galaxii neodolá a protože mi nesedl a nepřišel v tom uvěřitelný, podobně jako Andrea Černá coby jeho milenka, další už bylo těžké. Vtipy místy byly, ale poměrně daleko od sebe, Dámy Brožová a Adamovská byly dobré, dívky Vaculíková a Šoposká potěšily oko, ale příběh mi přišel obehraný, předvídatelný. Alkoholička Dana Syslová byla fajn, nedoceněná herečka, myslím, tmavý chlapeček mi přišel obtížně pochopitelný, Zelenkova režie jako obvykle solidní, ale ničím mi to nevybočovalo z bakalářské úrovně a obsahu. Kdyby to mělo 45 minut a více nůžek, bylo by to možná svěží a vtipné, ale 84 minut - to mi nesedlo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach jo, když chlapa popadne druhá míza a nechá se oblbnout štíhlou, dlouhonohou, prsatou blondýnou a ještě do ní začne cpát těžce vydělané peníze. A ona je ráda schlamstne. Aby pak nakonec zjistil, že doma je doma. Neboť žena mu i večeři uvaří a doma má prostě to rodinné zázemí. Já bych to Janu Hrušínskému i věřil. On v pozdějším věku hrál neustále ňoumy nebo tupé blbce středního věku. Horší je to s Brožovou. Tu jsem nikdy nepovažoval za kvalitní herečku. Naštěstí to nebyl film o manželských klišé. Manželka totiž také někoho má a ze slečny se vyklube duchovní vůdkyně. Možná, že s lepším obsazením by to dopadlo ještě lépe. Tohle byla taková pitomost, která nenadchne, ale ani neurazí. Ovšem některé ty dialogy? "Lyže? To už je zase sníh?" ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +herci a jejich výkony, trošku vtipné, režie -námět, děj/// Tak buhužel. Začátek vypadal velmi slibně a občas jsem se u filmu i dobře bavil. A to hlavně díky hercům, kteří byly výborní. Jenže pozdější průběh filmu je celkem divnej a docela i nudnej./// Celkem 49%/// ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v obci Líšná a na zámku Vysoká Lhota. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama