Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Smutné je, že podobných filmů je tolik, že přidaná hodnota je s postupem času logicky nulová. Jó každý si je vědom toho, že každý černoch na high school je distributor návykových látek. Ryan Gosling si je toho vědom, a proto naváže styk se sedmačkou Ráchel, jejíž otčín je machr na distribuci káčka. Nebohá černá Ráchel je v rozpacích, komu že svěřit svou důvěru, jelikož jak všichni muži moc dobře vědí, pro každou ženu (bez rozdílu barvy ksichtu) je z nějakého důvodu důležitá důvěra. Co lze nejvíce na Goslingovi ocenit je nulový stud při simulovaném zvracení. 20% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tomuto sa povie "citlivý film"; film príliš dobrý, aby som strpel akékoľvek zlé slovko na neho; krásna štúdia vzťahu učiteľ - žiak, outsider - okolie, looser - svoje vnútro; film o rasizme, drogách a kriminalite? to sú len zástierky, síce zastúpené, ale iba dekorácie, ktoré charakterizujú svet, v ktorom hlavná postava (úžasný gosling!!! ale zároveň dobre napísaná), prežíva svoje každodenné zápasy, vojny, prehry, pády . . . no čo vám budem rozprávať, chytilo ma to, veľmi . . . ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, jestli jsem viděla ten samý film jako všichni ostatní, protože přestože postava učitele v podání výborného Ryana Goslinga byla opravdu silná, zbytek filmu ne. Připadalo mi to jako milionkrát ohrané téma a neustále jsem měla pocit,že jsem to už někde viděla, pravděpodobně kvůli podobnosti s Mezi řádky aj. Bílý učitel se snaží pomoct černé žákyni;zde zmiňované souznění jsem já osobně tedy nenašla. Se zpracováním a emocemi se určitě dalo pracovat líp, takhle mě to téměř vůbec nebavilo, nemluvě o kostře příběhu, která ani neexistuje.. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Průměrný splašek oka bolného střihu, jehož cílem není ukázat, že těm mladým přepigmentovaným orangutanům do hlavy jednoduše vědomosti nenašťoucháte, naopak se zaměřuje na vztah učitele s popraškem koksu na neposekaném horním pysku s čerstvou nepoužitou opičkou znající naleštěné ovoce správného načasování. Tyto zbytečné edukativní bláboly mě rajcují jako břečťan prdel divočáka a nejvíc mě na nich rozpaluje, že nezáleží na tom, do jakého seriózního úšklebku mají ten šedivý ksicht zkroucený, všichni už od prvního čichnutí ví, že se jim klacek stáčí na stejnou stranu a že žádný z nich nedokáže vyslovit ř. Jsou to prostě srnčí hovna na jedno brdo a můj drahocenný čas od nich odděluji hezoučkým dvěstětřicetivoltovým ohradníkem a jedním vietnamským zahradníkem na krvelačným slimákovi. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Opravdu lidské. Opět jsem se přesvědčil, jak moc je Gosling dobrý v rolích lidí, plných vnítřních bojů se sebou samým. Ani nemusí nic říkat. Jeho hra tělem, jeho mimika...výborné. Někomu tento film může přijít příliš obyčený, příliš o ničem. Protože tady se nikdo neobtěžuje s vysvětlováním. Nejsou tu hrdinové, není tu velkolepý konec. Jen spousta náznaků, spousta otázek nad kterými budete možná přemýšlet ještě dlouho po shlédnutí závěrečných titulek. 85% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v New Yorku. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen za 23 dní, což bylo o den dřív, než bylo původně naplánováno. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama