Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 141)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40milionovTržby USA $53,089,891Tržby Celosvetovo $109,676,311Tržby za predaj DVD v USA $46,041,455 //počet predaných kusov 2,689,847║ Spisovateľ Christopher Priest položil svojim knižným dielom základný kameň pre dokonalé spracovanie filmu od Christophera Nolana, z vnútorne silným strhujúcim dejom a s bravúrne gradujúcim napätím v okamžikoch keď sa dej nachádza na pódiu divadla.Po celý čas nám príbeh ponúka vďaka prestrihom v deji veľa otázok a práve preto aby sme dostali správne odpovede musíme si položiť otázku – Pozeráme sa pozorne?Herecké obsadenie je ako už býva u Nolana zvykom famózne a to nie len čo sa týka hereckých mien ale v prvom rade ich výkonov. Na začiatok spomeniem herecký výkon Hugha Jackmana v úlohe kúzelníka Roberta Angiera, dokázal naplno prejaviť svoj talent, tejto postave dodal vnútorné čaro plné roztrieštených pocitov a následných krutých reakcii, jeho postava sa nakoniec stala aj po hereckej stránke rovnomerne súperiaca s výkonom Christiana Bale ten ako kúzelník Alfred Borden vytvárajúci si vlastné triky je stále prenasledovaný svojim skúpim súperom. Aj vďaka výborne prešpikovanému scenáru sa Jackman a Bale po hereckej stránke stávajú jednou z najvyrovnanejších hereckých dvojíc v histórii celej kinematografie. (Najviac ma mrzí že dosť nedocenených.) Významnú úlohu si tu zahral v poslednej dobe dosť preferovaný Michael Caine v úlohe Cuttera ako technika cez triky, trošku menší priestor dostala Scarlett Johansson v úlohe asistentky Olivie postupne slúžiacej obidvom kúzelníkom ale aj tak dokázala zaujať svoje príbehové miesto tak aby nebola len nejakou peknou okrasou akú v príbehu na prvý pohľad predstavuje, jej postava sa stáva jedným z príbehových spojív. Pre úlohu Nikolu Tesla mal byť ako stvorený aspoň podľa Nolana David Bowie a s vážnym stojickým výrazom určite vo svojej úlohe ani nesklamal, tak ako jeho asistent Alley v podaní Andy Serkisa. Vo vedľajších úlohách sa ešte objavili Piper Perabo ako Angierová priateľka Julia McCullough a Rebecca Hall ako Bordenová manželka Sarah. "Svet kúziel a čarov doteraz nemal veľkolepejšie stvárnenie." /videl v kine 2x: 100%/ ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém budete celou dobu tápat, přemýšlet, co je pravda a vymýšlet další a další teorie s tím, jak se bude příběh dál a dál rozvíjet aby vám nakonec pointa vyrazila dech a donutila vás přinejmenším přemýšlet o tom, jak to do sebe všechno dokonale zapadlo nebo dokonce jít a okamžitě si pustit film znova. Abyste se přesvědčili, jestli byl scénarista opravdu tak geniální, abyste si ověřili logiku, abyste znova nasákli tou skvělou atmosférou, abyste zjistili, co všechno jste přehlédli a jestli ono to všechno náhodou ještě není o něco složitější, než se na první pohled zdá. A taky abyste si znovu vychutnali dokonalé herecké výkony většiny zúčastněných (mimochodem u mě vede samozřejmě Alfred Christiana Bala a taky skoro epizodní postava Nikoly Tesly v podání téměř k nepoznání civilním Davidem Bowiem). ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po Insomnii moje druhé setkání s Christopherem Nolanem. Tak předně, je to výborný film, o tom nemůže být pochyb. Perfektní režie, herecké obsazení a výkony, kamera, kostýmy, zápletka, pro mě docela překvapivý konec (ale dost se dalo vytušit při pozorném sledování, což se mě osobně moc nedařilo, protože děj byl na můj vkus trochu složitější na pochopení a hlavně zorientování v něm) a pár nabízených otázek (ohledně detailů), které mi film ochotně zodpoví, avšak jen když se na něj podívám znovu...Všechny předpoklady pro film, který si zaslouží plný počet * v hodnocení (mohl by říct někdo). Jenže já hodnotím pouze 4*. OPRAVDU mi zde vadila ta sci-fi složka, na kterou jsem si s nechutí celý film zvykal (a bohužel nezvykl), prostě jsem asi moc racionální (chcete-li, tak přízemní) člověk a toužil jsem po opravdovosti, realičnosti a ta tu prostě nebyla. Ale nemyslím si, že bych svým hodnocením ani komentářem nějak filmu ublížil, komu to nadpřirozeno nebude vadit, bude se královsky bavit a nakonec třeba ohodnotí plným počtem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jonathan Nolan, Christopher Nolan .. Díváte se pozorně? Pohlcující atmosféra vládne pevně tomuto snímku po (ne)celé dvě hodiny a drží pozornost tak intenzivně, že těm, pro které je popcorn a cola nedílnou součástí návštěvy kina hrozí, že svoji porci tentokrát dojí až cestou ze sálu (nebo v jeho závěru, kdy se bohužel poleví a začne těm málo všímavým popisně ukazovat každá spojitost a tajemná finesa). Bratrům Nolanům jejich kouzelnické představení o rivalitě vyšlo skoro na výbornou. Stejně jako každý „poctivý trik“ má i tato podívaná všechny potřebné ingredience, které důmyslně kryjí hlubší rozměry celého představení. Sice mohl být scénář prost některých závěrečných odhalení, ale režie vše vynahrazuje - typicky temná atmosféra, chladnější styl vyprávění s propracovanou výpravnou stránkou a neméně výtečnými hereckými představiteli (a mě víc mi sedl Bale:o)). 95%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bravúrne komponovaný film. Ten spôsob podania príbehu ma naozaj nadchol. Bohužiaľ, samotný príbeh už taký úžasný nie je. Minimálne v závere - s tými rozuzleniami mám fakt problém a prinútili ma nakoniec strhnúť jednu hviezdičku. To sci-fi mi vadí, nechcel som, aby v tom bolo sci-fi. Táto výhrada je čisto subjektívna, druhá bude objektívna: druhé rozuzlenie (týkajúce sa Baleovej postavy) som tušil už niekde v polovici filmu a do konca som dúfal, že nedostanem tú najklasickejšiu, najotrepanejšiu formu "deus ex machina". Bohužiaľ, presne to som dostal. Škoda. Možno keby som toto klišé nevytušil už asi tak hodinku pred "prekvapivým rozuzlením", tak by som si to bol vychutnal, ale toho musel prekuknúť aj priemerne bystrý divák. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • Ke konci filmu zvedne Alfred Borden (Christian Bale) svou dceru do náručí a na okamžik je v záběru jeho levá ruka, na které má herec všech 5 prstů, ač by měl mít pouze 3. (cihlenka)
  • 40milionová adaptace vydělala studiu Disney o prvním promítacím víkendu 14,8 milionu amerických dolarů a obsadila první příčku amerického žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek z kin v USA se vyšplhal na 53 milionů dolarů. (imro)
  • Prakticky celý soundtrack sa skladá z predĺžených tónov prechádzajúcich po stupnici hore a dole, čo vytvára podmanivý, no zväčša náladový hukot. (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama