Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michal (Vojta Kotek) se zúčastní oslavy na lesní chatě. Řízením osudu zbude po skončení oslavy na chatě sám s dívkou Zitou (Dorota Nvotová), kterou vidí prvně v životě. I když není zrovna jeho typ, pod vlivem výjimečných okolností s ní prožije vášnivou noc. Vlivem lapálie, která se jim stane jsou nuceni spěchat zpět do města. Náhle jde sice „o život“, ale poněkud jiným způsobem a obráceně, než jsme zvyklí. Z chaty uprostřed lesů se vydávají ještě v noci na cestu, aby vše vyřešili. Do cesty se jim v jako v každé správné road-movie staví nečekané překážky a všechno se komplikuje víc než z počátku čekali, takže je tu dost dramatických situací pro to, aby se Michal se Zitou postupně o sobě dověděli víc a zjistili, co všechno mají společného. Jejich cestu navíc doprovází záhadná bytost (Robert Nebřenský) a postava (Bob Klepl), kterou můžeme označit jako duch zemřelého. Všechny postavy se v průběhu filmu navíc různě propojují a vše spěje k překvapivému rozuzlení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (328)

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jeden zásadní problém a sice otevřený útok bez skrupulí na křesťany a jejich názory na antikoncepci a interupci. Šteindler vše pak završuje popřením křesťanské víry vůči jiné. Poslední fackou pro křesťany pak může být zjevení pornoherců včele s Rosenbergem. Dokáži se vcítit do kůže věřícího křesťana, že takový film jej pak může až pobouřit a urazit a je pak pro něj pouhým odpadem. Na druhou stranu film samotný není vůbec špatný. Nejde sice o žádnou kultovní záležitost, ale pro pobavení na jeden večer je ideální. Pokud bych ale chcel na film jít s přáteli nebo jim jej pustit doma, pečlivě bych zvažoval, zda-li na něj zvát někoho křesťansky založeného. Ten film by mohl u něj vyvolat zlou krev. Režisér chtěl jít cestou otevřené kontroverze, která ale v tomto případě spíše uškodila. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zrovna, když začínám trochu věřit v naši kinematografii a vidim pár zajímavejch filmů (Karamazovi,Tobruk,Normal), tak přijde film, který mě vrátí zpátky do reality. A bohužel mě do ní vrátil zrovna Šteidler, kterýmu jsem docela věřil. Tenhle film, ale mohl bejt prostě moc ulítlej nebo moc debilní, nic mezitím. A zase vyšla ta druhá možnost. Celý je to vlastně hromada blbých a blbějších scének, mezi kterejma se ještě vedou řeči o tom zda mít dítě nebo nemít. A člověku jenom vrtá hlavou, jak to ti tvůrci vlastně celý mysleli. Jo a taky je tady ještě Klepl, který srazí vlak i auto a potom jede na spermii. No prostě děs, podobnejm českym filmům už se fakt budu vyhejbat obloukem. ()

Reklama

d.beseda odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím čím to mělo být vtipné a pokus o nadsázku v tomto filmu taky zrovna nevyšel. Nevím co bych měl říct o scénáři a už vůbec nenalézám slova abych slušně zhodnotil dialogy. Po druhém shlédnutí to bylo snad ještě horší než napoprvé. - Vrať se do hrobu! / Česká soda / Díky za každé nové ráno = ANO, ale tenhle film je vážně trapas. - Hodnocení: "odpad!". ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo hodně zvláštní, nepostrádalo to originalitu, surrealistický styl a také nepřehlédnutelný dramaturgický lapsus. Herci odvedli to, co měli a Milan Šteindler chtěl ukázat, jak se i ve zdejších končinách dá natočit odvázaný film, jaký se běžně točí v zámoří. Neuspěl a to se stává, když někdo přijde se stylem, který nevoní příliš vybíravému publiku, které spíše hledá divácky vděčnější snímky se stokrát provařenými až rozvařenými herci a ohranými zápletkami. Jsem poněkud benevolentnější a nechal jsem na sebe zapůsobit Šteindlerův opus. Pobavil jsem se, i když ne královsky. Film je tady zbytečně moc strhaný, ale to je běžné. V červených číslech se vyskytují finské, korejské a jiné hrůznosti, tak bych se nedivil, kdyby novátorská česká vlna skončila v černé díře podobně jako Hostel a spol. 50% ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelná sračka...nestačim se divit do jakýho marasmu se dokázal zahrabat režisér Milan Šteindler. hodina a půl scén, ze kterých ve finále vychází nějakej podivnej patvar ztláskanej z hoven nejhnusnější kvality...Navíc Kotek tu vypadá až moc ulítle a z Dorotiny postavy se taky dalo vytřískat víc. Takhle to byla jen prdel z profilu a nic z toho... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo od 24. června do 11. září 2007 v Praze a jejím okolí. (hippyman)
  • Srnka, která hrála ve filmu, se během natáčení zaběhla a svým majitelům se vrátila až po týdnu. (hippyman)
  • Jde o první film Milana Šteindlera, který se promítal na testovacích projekcích a poté upravoval podle reakcí diváků. (xjane)

Reklama

Reklama