Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dejdar působí trapně ve snaze být sympatický, ostatní herci předvádějí to, co se od českých seriálových herců očekává (snad jen ten Forman se snaží trošku víc). Nápad docela dobrý - hokejové prostředí je velice atraktivní, jenže samotné zápasy jsou nasnímány stejně nudně jako televizní přenos (zde navíc nemáte komu fandit) a krom toho, on se ten scénář stejně víc soustředí na typickou vztahovou spirálu. Ten spí s ní, ten chodí s nimi, ten oškube toho, však už jste to určitě párkrát viděli. Co bych však ocenil je pernamentní akčnost - pořád se něco děje a těch padesát minut celkem rychle uplyne. 40% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Při prvních zvěstech to vypadalo, že bychom se mohli konečně dočkat pořádného "sportovního" seriálu. Jenže ke všemu seriálovému jest v naší zemi třeba přistupovat s rozvahou a nedůvěrou...nakonec tu máme seriál (opět) nabitý hvězdnými jmény, který je jakousi hodně pestrou a hodně povrchní podívanou ve stylu Ulice, do které se čas od času přimotají nějaké hodně zvláštně natočené a nastříhané rádobyefektní hokejové záběry. Kdy už se ti naši kašpárci naučí, že kreativec a mediální specialista jsou zlo? ()

Reklama

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Mé zjištění je také, že seriál je čisto komediálního rázu. Hlášky od fetačky tipu: "Ne to ty si závislej" mně vždy naplňují smíchem jinými chectavými zvuky. Herci jsou zde otřesní jen Vaculík je klasická prodejná děvka, tak mu to v posledních letech jde a že mu to jde. Drama v žádném případě. Spíš neveselá komedie. Ale postupem času a s přibívajícimi díly, se to zlepšuje. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, horší realizace. První český seriál, který se věnuje hokejové tématice. Tak velký potenciál, zůstal do značné míry nevyužit. A pak taky nechápu proč jsou některé pasáže, tak zbytečně sestříhané. Jednoduše mohl mít seriál víc dílů nebo méně lidských osudů. A další věc, je plný přehnaného pesimismu, a to ho jednoznačně sráží dolů. Že by hokejista, formátu Jardy Jágra, svěřil veškeré své jmění jedné české, ještě k tomu takřka začínající bance? Scénáristi měli asi v úmyslu ukázat, že i hokejová hvězdá nemusí mít život jednoduchý. Co je moc, to je příliš. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že se tento seriál bude lišit od současné produkce, ale bohužel nelišil. Hokej zde byl pouze líbivou kamufláží, jak ukázat, že ten chodí s tím, ta podvádí jeho s oním, ten bere drogy, další zase čmárá po zdech, někdo dokáže vsadit poslední svoje prachy na prohru v první třetině... Tvůrci chtěli ukázat všechny nešvary, které nás obklopují. Asi bylo cílem zaujmout i diváka hokeje neznalého, ale mě tím teda neoslovili. A to jsem sportovní fanoušek... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • Natáčení trvalo 125 dnů, celkem bylo natočeno 160 hodin materiálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno