Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 833)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Strašně moc milé překvapení - takhle nááádhernou a milou pohádku "pro starší děti" jsem vůbec nečekala. Vyloženě pohladí po dušičce. A to ani nevím koho z herců vychvalovat dříve - lahůdkového Roberta De Nira, roztomilého Charlieho Coxe, ďábelskou Michelle Pfeiffer...Rozplývat se musím nade všemi. V tom nejpozitivnějším slova smyslu film pro celou rodinu :o) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to tak sympatické dílo, že prostě nemůžu dát míň. Pohádka pro dospělé, kteří si ještě pamatují, jak si četli pohádky o krásných princeznách a statečných princích či Honzech, co šli do světa. Natočeno s citem pro věc, humorem, nadhledem a velkým kusem romantiky v srdci. Dvojitou pochvalu si pak zaslouží jednoznačně všichni herci. Z filmu je totiž znát ještě něco. S jakou radostí se všichni zúčastnění ponořili do pohádkového světa Stormholdu. Ústřední dvojici to dohromady funguje tak, jak už jsem dlouho neviděl, Michelle Pfeiffer byla se svejma přednostma šťabajzna i pod líčidly a všichni ti princové, živí i mrtví, tomu dodávají šťávu. Každá pohádka pak má nějakou kouzelnou kmotřičku nebo dědečka, zde je to kapitán Shakespeare se svou zásobou, ehm, šatstva. Film, po kterém bych přál bojovat o svou vyvolenou se zlou čarodějnicí nebo sedmihlavou saní. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Od začátku podceňovaný a nakonec přesně takový, jak jsem předpokládal. Problém Hvězdného prachu imho není v samotné podstatě Gaimanovy knížky, ale především ve Vaughnově neschopnosti celý "kolos" ustát se ctí. I pouhopouhých 70 milionů dolarů se režisérské hvězdičce rozplývá před nosem a nedostatek prostředků se bohužel těžce odráží na atmosféře. Triky s postupující stopáží čím dál víc ruší a závěrečný střet je digitálním bordelem se vším všudy, který mě svou neuvěřitelností těžko vtahoval dovnitř. Hvězdný prach je sice pohádka, ovšem nečekal jsem, že scénář bude až takhle naivní a vykonstruovaný. Celý Stormholm připomíná místo velkého, rozlehlého panství jen malou vesničku, kde se pět postav neustále potkává a vše je řízeno vyšší mocí. Vaughn nezvládá držet tempo a kolikrát mu ve scénách těžce nesedí hudební podkres. Co s tím? Naštěstí je po ruce slušná kopa vtipů ( některé jsou už příliš nucené) a hlavně sympatické obsazení. Umouněný Charlie Cox je sympaťák, Claire Danes je rozkošná, Peter O'Toole nevypadá, že za pět minut zemře a nad všemi pak stojí Robert De Niro v snad nejdivnější roli své kariéry. Tohle netrumfne ani stále sexy Michelle Pfeiffer. Teď se jen děsím toho, že se Vaughn skutečně pustí do natáčení komiksů. Ten člověk na to nemá... zatím. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Jsme lidé, protože zíráme na hvězdy, nebo na ně zíráme proto, že jsme lidé?" Dala jsem si po osmi letech film znovu a ocitla jsem se ve velkém úžasu, snad ještě ve větším, než při prvním shlédnutí. Z čeho mě srdce hřálo nejvíc bylo precizně fungující strukturování, protože mám dojem, že dramaturgie v poslední době víc než cokoliv jiného ve světě kinematografie (a té velkofilmové dvojnásob) znamená sprosté slovo. Nicméně ultimátním slovem, kterým bych film ráda ocenila, je bystrost, protože nejlépe popisuje všechny aspekty, kterými mě Hvězdný prach okouzlil. A mým nejoblíbenějším článkem filmu i nadále zůstávají modře krvácející sarkastičtí princové (zvlášť když si člověk poskládá dohromady, že je všechny zná z IT Crowdu či jiných přidružených taškařic) s čestným hostem Peterem O'Toolem. (29. 3. 2016) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Reziser pri natacani Stardustu zvoli naozaj vybornu cestu. FIlm nieje ani tak celkom rozpravkou, ani filmom pre dospelych, ale je hadam pre kazdeho. Tych menej narocnych skvelo zabavi, narocnejsich neurazi a ponukne im film, ktory vysoko vycnieva nad vacsinu fantasy z poslednej doby. Ziadne hluche miesta, neutichajuca dejova pestrost, rychly spad a cierny humor ktory zusmevnuje aj tie najvaznejsie okamihy. Milo ma prekvapilo aj mlade ustredne duo, ktore bez problemom stacilo sekundovat hereckym legendam. No najvacsiu radost zrejme kazdy bude mat z Roberta De Nira, ktory si svoju rolu prenaramne uziva. Ako urcity nedostatok povazujem vypravu. Hrdinovia mnoho krat pobehuju po fadnych lukach, kopcoch, lesoch a prave v tychto chvilach sa trochu straca atmosfera a je citit, ze predloha si po vypravnej stranke ziadala doraznejsi pristup a trocha tej "Gilliamovskej" fantazie . No nic to. Nemozem mat vsetko. Klasika zo Stardustu zrejme nebude, no status vyborneho fantasy mu nikto neodskriepi. Musim este spomenut zaverecnu sermiarsku scenu - zombie serm bol bezchybny :). (8.5/10) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (34)

  • Poslední film, ve kterém se objevil Mark Burns (nový biskup). Zemřel před premiérou filmu. (don corleone)
  • Natáčelo se mimo jiné i v Norwichi v jeho historické části Elm Hill, která nabízí směsku středověkých budov, z nichž některé jsou již z jedenáctého století. Právě Elm Hill je často využíván filmaři a i pro potřeby Hvězdného prachu sloužil jako ulice Stormholdu. Jednou z hlavních pamětihodností Elm Hillu je "The Briton's Arms Tea House", který se pro účely filmu stal hostincem "U mrtvého prince". Majitelé byli jeho novým vzhledem natolik fascinováni (filmaři například vyzdobili vnějšek freskami), že dům chtěli v této úpravě ponechat i po ukončení natáčení. Obrátili se tedy na místní úřady a na English Heritage (památkářská instituce, která se zabývá zachováním původních budov, monumentů, apod.). Jejich žádost však byla striktně zamítnuta. (DaViD´82)
  • Pohádkový příběh vznikl v roce 1997 původně jako komiks. Když ho o rok později Neil Gaiman přepracoval do knižní podoby, tak se okamžitě stal bestsellerem a začalo se mluvit o filmovém zpracování. (venus)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama