Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Produkt, ktorý vytlačil z vianočnej témy maximum. A pritom bol určite odsúhlasený štúdiovými hlavúňmi, ktorí tak radi pracujú a nechajú sa ovplyvňovať ľudmi, ako je Clyde Archibald Northcutt ( postava, ktorú hraje Kevin Spacey ). Tak či tak, ide o vtipný vianočný snímok, ktorý je na začiatku lepší, ako v jeho zvyšku ( aj keď asi najviac pobavila schôdzka anonymných súrodencov ), ale celkovo skvelý. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Dobkin dokazuje, že zvládne jakýkoliv projekt opatřit sympatickou fazónou. Vánoční atmosféra tu přebíjí jakékoliv pokusy o podpásový Frat Pack humor. Vaughn je sympaťák, Giamatti jako Santa není strašidelný a Kevin Spacey si svého záporáka viditelně užívá. Tři herecké výkony tak nesou Santovy saně napříč stovkou minut nečekaně svižně a když si připustíte, že je to "jen" klasický vánoční film o tom jak morous ke štěstí a bráchovi přišel, možná to z vás vykřeše i pár malých úsměvů. p.s. Rachel Weisz zřejmě na plac zabloudila omylem, ale díky za ni. :) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Proč se Lex Luthor stal padouchem? Protože nedostal od Santy Supermanův plášť. To je jeden z mnoha vydařených vtípků vánoční komedie s ukecaným Vaughnem, unaveným Santou a pomstychtivým Spaceym, která přes provařené téma a lehce přestřelenou stopáž překvapivě bavila. Ať už inspekcí, a zrušením Santy pro neefektivitu a zaostávaní za plánem, terapeutickou skupinou méně slavných bratrů nebo scénou Fredovy snahy stihnout nadílku. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborná Vánoční komedie s dobrým příběhem, a skvělým hereckým obsazením. Film jako takový krásně nahnal tu správnou vánoční atmosféru. Jediné, co mi trošku vadilo byly někdy až zbytečně dlouhé scény, kde se až příliš dlouho bezsmyslně mluvilo (především v části po začátku). Ale krom toho, fajn podívaná, kterou vřele doporučuji. 75% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Santa Claus. Ikona amerických vánoc vzniklá reklamní figurkou firmy Coca-cola. Kolik už bylo o něm natočeno filmů. Lze ještě vůbec vymyslet něco originálního? Ale jo, jeho bratra. A je to. A sled různých událostí může pokračovat. Vánoční duch na snímku je příznačný, zábavnost je snaživá, ale místy nudná. Ono ukázat, že příprava a rozdávání dárků je ohromný byznys jako každý jiný, není hlavně pro děti, to pravé ořechové a mnohé vtípky tak zapadají vniveč. Nevím jak pro Ameriku, ale pro českého diváka tak snímek padá do průměrnosti, i když je natočen zručně. Tady se hlavně naráží na mezinárodnostmi kulturní rozdílnost, a v tom je ten základní problém. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)
  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)
  • Kostýmní oddělení spolupracovalo s firmou Levi´s a nechalo speciálně vytvořit 501 kostýmů tak, aby přesně seděly Vinci Vaughnovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama