Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 6/10/// +kupodivu snesitelný Vince Vaughn, ke konci dobrá atmosféra snímku -Paul Giamatti, ještě že nebyl moc k poznání, poslední dobou mě filmy s vánoční tématikou neoslovují (slušně řečeno)/// S vánočními filmy je to jako s teplým čajem, taky si ho v létě nedáte, pokud zrovna nejste nemocní. To je určitá nevýhoda tématicky zaměřených snímků. Tento by však mohl být výjimkou. Za předpokladu, že přistoupíte na jeho moderní zpracování a humor, který bude asi bližší americkému publiku a nebo skřítkům na severním pólu. Je zajímavé sledovat přerod zlého Freda v hodného a úplně největším úletem je Superman Kevina Spaceyho./// Celkem 64%/// ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Trápnučká americká kravinka, pri ktorej by ma v kine určite vystrelo, DVD bohato stačí. Pre menšie deti to môže byť jeden z naj vianočných filmíkov, ale pre starších utrpenie. Vaughn je síce komediálny herec, ale byť ním, preorientoval by som sa už konečne iným filmovým smerom. Herecké obsadenie je tu dosť nabité a tým pádom aj z časti nevyužité. Je to taký iný Santovský príbeh. Je to síce pekne a draho natočené, rozpočet určite nebol najmenší, ale to z filmu nerobí kvalitný film. Kŕčovitosť nie je jediným mínusom, herci nezahrali bohvieako, réžia sa tiež nemá čím chváliť a celý scenár je len veľký žvást, ale niekomu sa to môže páčiť. 45% ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na vánoční efekt udělaná klišoidní nuda, která nepobaví ani co by se za nehet vešlo, i když svůj nekorektní potenciál to mělo. Nechce se mi vůbec věřit, že stejný režisér má na svědomí i NESVATBOVI nebo RYTÍŘE ZE ŠANGHAJE, protože tohle se fakt nepovedlo. S obsazením nemám nejmenší problém, ale rutina scénáře a režijního vedení je otřesná. "Pidihajzlíkovské" triky nejsou ničím novým a ať mi někdo vysvětlí, co na Severním pólu dělá kočka jako Elizabeth Banksová a proč jí i přes normální vzrůst považují všichni za skřítka? Normálně by to člověk neřešil, ale protože je všude kolem bílá nuda, není na výběr. Jasně, ultrakrátká santovská sukénka a nádherné nohy vybízí k přelomu přes postel a zadní souloži, ale opravdu mají rodinné vánoční komedie podobné choutky vyvolávat? A proč Rachel Weiszová přijala roli v tomto filmu, když scénář k třetí Mumii jí přišel sebe nehodný? Asi bych uvažoval o jediné *, ale díky scénce s terapií pro sourozence slavnějších příbuzných, kdy si ze sebe dokáží udělat srandu bráchové ve stínu Stalloneho (Frank), Baldwina (Stephen) a Clintona (Roger)... a té Banksové, která je fakt sexy, nakonec dávám 2*, ale zklamání to bylo výrazné. 40% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná a milá "rozprávka", ktorej devízou sú aj známe herecké ksichty podávajúce (štandartne) výborné výkony (Giamatti, Spacey). Srší z toho veľmi pozitívna vianočná atmosféra a to sa cení, pričom mi to neprišlo patetické a to sa cení ešte viac...Btw scéna terapie "Anonymných Súrodencov" za účasti reálnych bratov Billa Clintona, Sylvestera Stalloneho a Aleca Baldwina je (už len svojim nápadom) GENIÁLNA!!! ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to zatím jen v televizi, ale o to nejde jde o to že jsem se skvěle bavil.Musím přiznat že rodinné filmy z Ameriky fakt žeru.Nebo to jsou spíše filmy o vánocích.Tak tedy fakt žeru Americké vánoční filmy.Opravdu perfektní rodinná zábava s duem Vince Vaughn a Paul Giamatti co lepšího v tomto filmu může být?Já se opravdu moc bavil a těším se až to zase uvidím.(nejlépe o vánocích).80% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)
  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)
  • Kostýmní oddělení spolupracovalo s firmou Levi´s a nechalo speciálně vytvořit 501 kostýmů tak, aby přesně seděly Vinci Vaughnovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama