Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Micky se ve vězení upíná ke své touze po seznámení s úspěšnou zpěvačkou Karin. Poté, co v rádiu zaslechne informaci o konkurzu na chystaný muzikál, kde má dívka ztvárnit hlavní roli, využije příležitosti a v mrazícím voze uprchne z vězení. O pár dnů později se na konkurz přihlásí pod falešným jménem a postoupí do užšího výběru. Dorazí i Karin se žárlivým milencem, bohatým podnikatelem Oskarem, který je současně sponzorem představení. Přestože se autor libreta přimlouvá za obsazení Mickyho do hlavní role, cholerický a bezohledný režisér Palo ho odmítne. Mladíka přece nikdo nezná, a navíc si už Palo vybral populárního zpěváka Frantu. I přesto si Micky vyzvedne u produkčního Mirka text. Objeví se na první zkoušce a všechny přesvědčí, aby ho v souboru nechali jako alternaci pro všechny mužské role. Zatímco se seznamuje se starým hercem Michalem, jízlivou Sylvou či svobodnou matkou Romanou, detektiv Kopecký, který má uprchlého vězně najít, rozjede pátrání. Přestože v souboru zpočátku vládne napětí, začnou se rozvíjet některé vztahy. Romana se sbližuje s Michaelem, Micky občas hlídá její dítě a podaří se mu spřátelit se s Karin. Když režisér jen pár dnů před premiérou vyhodí nedisciplinovaného Frantu, dostane hlavní roli Micky. Večer za ním přijde do divadla Karin, zkoušejí spolu a potom se pomilují. Jenže pak se Mickyho fotka objeví v novinách, což neujde pozornosti policie. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Tom Hardym, "Tohle není film, ale "pouze" další hra známého divadla, tentokrát ovšem zaznamenaná na filmový pás..."... Ja ale do divadla zavitam len vynimocne a tak som si to uzila, naboj to malo. Plus, vacsina hercov naozaj ma charisma. PS: Pomajbo by sa ovela viac hodil ako Joker do Batmana... nebyt Ledgera... ()

Pink.Panther odpad!

všechny recenze uživatele

Ukázka neumětelství asi jako když si děti na pískovišti natočí film jak staví bábovičky a muzikál z toho udělají pěním „pec nám spadla kdopak nám ji postaví“. Tedˇ si k tomu přidejme Landovu osobnost, který hlavně pokud chce něco sdělovat vyvolává shovívavý úsměv. Navíc k jakékoliv umělecké činnosti atˇ už je to film nebo hudba je nutným předpokladem talent._____ Přitom český průmysl nemá lidi a potřebuje opravdové chlapy do výroby, takový hrdina výrobní linky zachraňující HDP by bylo správně rozmáchlé gesto vlastenectví v 21. století. Pobavíme se u nějaké nové papetickoblábolné pózy? Co tak husita točící špónu na karuselu pod Řípem? (Největším nebezpečím pro lidstvo není štěpení jádra, ale hloupost ! ) ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Další český film, kde jsou místo postav jenom křečovitý figurky, toporný dialogy hraničící se směšností a scény, kdy člověk zvedá oči v sloup ("Právě umřel!" praví ve ztemnělém nemocničním pokoji sestra poté, co se hlavní hrdina se svou múzou přihasí navštívit kamaráda z lochu). Nad nelogičnostmi typu, že si kluk zdrhnul z báně a nechal se zaměstnat pod falešnou identitou v muzikálu, aniž by vzbudil jen stopu podezření, radši nedumat... ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Ok, tak jsem se už uklidnil a můžu napsat lnohodnotný komentář a nahradit tak své původní "chcípni". Ani alibistická tvrzeni, že film Kvaska je výhradně pro příznivce práce Daniela Landy a lidí kolem divadle Kalich nezastře fakt, že takhle homofóbní a otevřeně šovnistický film tady nebyl dlouhou dobu. Inspirace zahraničními muzikály posledních let (Chicago) či teď těch minulých (Kabaret) je veskrze povrchní, všichni herci jsou ve svých rolích natolik příšerní, že na ně nestačí ani videozetkaři a celé je to tak neuvěřitelně hloupé, špatně odvyprávěné a děsně zrežírované (nesnesitelné umísťování herců do mizanscény, kdy je to buď moc divadelní, nebo nevhodné...), že když komedie má v ČR svůj Kameňák, muzikál má v ČR svou Kvasku. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem shrnout vše větou: "Videoklip k písním Daniela Landy". Ovšem zdařilá píseň je jen jedna (pro nezasvěcené - Touha je zázrak) a spolu s rajcovní Luckou Vondráčkovou jsou jedinými klady filmu. Lucku uvidíte leckde a Touhu přehrávají rádia do zblbnutí. Koukatelný, bohužel celkem zbytečný film. 35%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Prvá klapka padla 16.8.2006. Film sa z deväťdesiatich percent odohráva len v divadle. (Raccoon.city)
  • Scény z vězení se točily v bývalé věznici v Mladé Boleslavi a i ve vězení v Ruzyni. (Amplifier)

Reklama

Reklama