Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zážitek mi opět zkazila Nova Cinema, a to stylem, jakým to umí jen ona. Nejdřív mě na film nechala skoro půl hodiny čekat, pročež mi vystydla večeře, a pak nasadila nepochopitelnou třetí reklamu pět minut před koncem, čímž naprosto vygumovala navození jakékoli závěrečné atmosféry. Jinak jsem si ale film moc užil. Líbí se mi a mám rád, když někdo na stůl naservíruje chod plný nešťastných náhod s oblohou černého humoru, aby si filmový fanoušek uvědomil, že před kamerou nemusí být všechno jen růžové a krásné, aby se tomu dalo zasmát. P.S: Pro příště bych prosil pana Daniela Rouse, aby si ohlídal dabing Davida. P.P.S: Slovenský překlad názvu "Vel´ké h..." vyhlašuji perlou měsíce. Konečně někdo správně pochopil britskou suchařinu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku teda fakt ako nič moc, skôr chaos, u ktorého človek nevedel, o čo poriadne ide. Ale potom sa to zrazu rozbehlo a to bola neskutočná vec. Čierna komédia ako hrom v podaní Davida Schwimmera a Simona Pegga v roliach dvoch kolegov, ktorí sa rozhodli niečo urobiť so svojím životom. Film jede v dobre známych šlapajách komédií, v ktorej sa jeden zúfalec spojí s blbcom, ktorý má plán ako "ľahko" prísť k peniazom. Všetko sa samozrejme pokazí a mŕtvol bude neúrekom. Aj keď je táto štruktúra značne opozeraná, snímka po väčšinu stopáže skvele baví, vďaka prepracovanému scenáru, dobre napísaným postavám, ktoré majú vždy schované nejaké prekvapenie, skvelým gagom a prekvapivému koncu. Práve ten sa mi páčil najviac. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Výborná černá komedie s hodně nelítostným humorem. Trochu to připomná Mělký hrob, jenom je to o hodně cyničtější. David Schwimmer jako zarostlý nervózní exot, který i s doktorátem z pedagogiky musí makat na callcentru, mě hodně bavil, Simon Pegg je ale postava číslo jedna. Potěšilo mě, že si tentokrát tvůrci - narozdíl od hodně nových komedií - odpustili dlouhou stopáž a sebemenší náznak moralizování. ...actually, I quite liked Gus at the first sight... Gus: "Welcome to hell, dickhead." ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o tom, jak se jednoduchý plán může krutě zkomplikovat, po krátkém úvodu nastává osudový večer a s ním napětí, které vydrží až do závěrečných titulků, celá ta temná atmosféra je ovšem nadnesená britským vtipem a já mám opravdu slabost pro morbidní humor... Závěr filmu je navíc dokonale ironický, krutý, černý humor v té nejryzejší podobě. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film působí poněkud ropačitě. Je vtipný, ale závěr snímku mi přijde, vzhledem ke zvolenému stylu humoru nepřiměřeně drsný. Spíše než jako klasická gangsterská komedie ala Pulp Fiction působí tak nějak rodinně. Jakoby humor byl moc jemný a lidský, vzhledem k drsnému závěru filmu. Jakoby scénárista nechtěl zapdnout do žádné škatulky a tak uvíznul někde na pomezí. Po skončení filmu, jsem vzhledem k jeho rozpačitému vyznění, čekal co dál. Čekal jsem, že se dočkám ještě nějakého zvratu, protože na to jak měl film zamotanou zápletku, byl jeho závěr až příliš jednoduše přímočarý a jednoznačný. Přišlo mi, že jsem viděl spoustu náznaků. ale žádné rozuzlení. Ale člověk by asi neměl od obyčejné komedie tolik. Nakonec, hlášky fungujou. David Schwimmer si opět odehrál svého ťunťu Rosse, Simon Pegg neměl pro větší hraní prostor a tak se mi nejvíce líbil John Polito. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Na úplném konci filmu byla umístěna jedna zábavná scéna z natáčení. (Skarface)
  • Charlie (David Schwimmer) čte na začátku filmu knihu "A Brief History of Time", v Česku vydaná pod názvem "Stručná historie času", od kvantového fyzika a astronoma Stephena Hawkinga, pod jehož jménem se představí policistovi. (Driss)

Reklama

Reklama