Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jednotka pokračovanie nepotrebovala. Verhoeven ňou povedal všetko čo chcel a prípadný sequel bol len (logickou) honbou za prachmi. No ale, vole vole, to je Hollywood a tak vzniklo tuctové hororové akčné sci-fičko, značky B-Movie. Následne asi pán scenárista pochopil, že to satira bola tým skvelým na prvom filme a rozhodol sa na to nadviazať. A je to sranda! Béčko ešte väčšie než dvojka, vcelku vlastne komediálny trash a podľa toho to aj vyzerá. Neverili by ste aká je to blbosť... SPOILER! Jediné sci-fi čo poznám, kde hrdinovia porazia hlavného záporáka skrz modlenie sa :) "Ak si ma chceš vziať, budeme to musieť urobiť v kostole! Čo?? Som veriaca a to hodne!! Nikto neni dokonalý..." Guilty Pleasure ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Dokonalé - Né jako jednička 5* (dvojka hrůza !!!), ale pěkné, moc pěkné. Počítačovými triky se zde nešetřilo (u robotů a pár brouků) - ovšem na druhou stranu to chtělo nějakou změnu a toto bylo právě ONO (ikdyž to někomu připadne jako pohádka). To nejdokonalejší na tom všem je: perfektní videoklip: " IT'S A GOOD DAY TO DIE " ... naprosto fascinující. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Edward Neumeier napsal pro Verhoevena RoboCopa i první Hvězdnou pěchotu, která od doby své premiéry povýšila na klasiku. Laškovně se tu uchopily vztahy ve stylu Beverly Hills 90210, tvůrci armádu pojali ironicky a předložili nám akční sci-fi řezničinu, ve které nechyběla vyhřezlá střeva umírajících pěšáků. Neumeier napsal i dost příšernou dvojku, u trojky se rovnou posadil i na režisérské křeslo. Zpět je taky toporný Casper Van Dien coby Johnny Ricco, nechybí sličné ženštiny a mile ujeté momenty. Samozřejmě jde jen o slabý odvar jedničky, stejně jako u trikové úrovně veškerého broukobití, která byla právě u té na svou dobu (1997) luxusní. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na jedničce Hvězdné pěchoty jsem vyrůstal a mám jí docela rád a na dvojku bych radši zapomněl, protože to bylo fakt peklo. No a teď tady máme dokonce díl třetí a s ním i Casper Van Diena, který si od prvního dílu v moc dobrých filmech nezahrál (teď si vzpomínám snad jen na Ospalou díru). Dobrá zpráva je, že to dopadlo lépe jak dvojka. Je vidět, že režisér má s touto sérií své zkušenosti a najde se zde pár dobrých nápadů připomínající jedničku, reklamy a zprávy pro rekruty jsou fajn a ze začátku je to docela fajn. Ale dobrej film to taky úplně není. Příběh není nic moc, i když od toho jsem ani moc nečekal. Horší je to s akcí a triky, které režisér opravdu nezvládá. To i v jedničce byly daleko lepší triky než v tomhle a akce je docela nepřehledná. Herci jsou taky příšerní, postavy demetní a dialogy též. Navíc se to po docela slušném rozjezdu začne strašně vléct a nakonec to skončí pomalu jak nějakej pobožnej film, ve kterým se furt modlej. No prostě pořád je to blbost, ale i tak se tam občas něco dobrého objeví a ke katastrofické dvojce se to naštěstí nepřiblížilo. Další brouky už ale radši ne. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

No jo, je to béčko, ale ke 4* mám dost důvodů: 1: První díl Pěchoty mám strašně rád a tohle je její téměř přímé pokračování (druhý díl beru jako špatný vtip). 2: Sarkasmus, nadhled a ironie se vrátily! Zpívající Sky maršál a jeho hitovka "Good day to Die", slogan "Chcete koupit víc" propagující kšiltovky a kapesní nožíky s maršálovou podobiznou, televizí přenášené popravy odpůrců režimu/federace... prostě lahoda. 3: I když se očividně jedná o produkt směřující rovnou na DVD, přeci jen vesmírné CGI efekty vypadají fantasticky a brouci až na pár vyjímek uvěřitelně. Jen blbec nad tím může ohrnovat nos, na efektech to nestojí a ani nepadá. A za 20 melounů to nemohlo být lepší. 4: Duch fantastické jedničky je přítomen a hlavně - vrátil se i Johnny Rico! Casper van Dien to už potřeboval. Příběh je pak jakousi parafrází na Černočernou tmu. Podobné filmy se nedají poměřovat se seriózními snímky, jen mezi sebou. A kolegou ST3: Marauder je například takový Resident Evil, který na tohle prostě nestačí. Proto 4*. Některé chvilky mi sice vytáhli obočí až někam ke stropu, ale krom přehnaných nábožensko/parodických momentů je všechno v mezích. Kdo nepochopil smysl jedničky, hodí tohle rovnou do odpadu, protože nadhled je tu tak vysoko, až ho někdo nemusí vidět, ale to jak režisér/scénárista-všech tří částí Neumeierer uvažoval jasně napovídá závěr s polibkem a v pozadí padající atomovou bombou... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Jméno postavy Jingo (Cokey Falkow) je rovněž výraz označující osobu, která striktně prosazuje válku na základě patriotismu. (HellFire)
  • V čase cca 62:30 je vidět 6 přeživších, kteří jdou po hřebenu duny. Doktor je stále v záběru, přestože zemřel o několik minut předtím. Při prolínání s další scénou je v jeden okamžik vidět 6 lidí v jedné scéně a 5 v druhé. (Musak)
  • V českém dabingu je v souvislosti s cestováním vesmírem použito slovo „deformace“. Jedná se o velice nevhodný překlad slova „Warp“, které označuje metodu nadsvětelného pohonu pomocí deformace časoprostoru okolo lodi, ale v českých sci-fi překladech se toto slovo vždy používá pouze v původním znění (byť bylo například ve Star Trek - Nová generace z nějakého důvodu přeloženo jako „hyperpohon“). (vojtaruzek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno