Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Sledování Hvězdné pěchoty mi přerušil spánek, proto jsem viděl první polovinu v jeden večer a závěrečnou druhý den. Zatímco první půlka byla slibná, kvalitně zamaskovaná nízkorozpočtová "bomba" (nadsazené), druhá byla naprostá sračka. Jediné, co v druhé polovině drží tento film nad vodou, jsou opět velmi kvalitní reklamní masáže a propaganda. Van Dien si očividně užíval návrat ke své jediné pořádné roli v životě a trikař dělal v programu pro základní školy. Aby veškerá počítačová animace byla věrohodnější v roce 1997 než o 11 let později při současné technice mi nepříjde moc šťastné. Každopádně, scénář je správně ujetý a pokud by ho celý nepokazily megalomanské triky a příšerné herecké výkony v poslední dvacetiminutovce, tři hvězdy by si to zasloužilo. 44% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Přesně na pomezí mezi 1. a 2. dílem = totální průměr. Jednička byla v mých očích geniální, dvojka oproti tomu holá zhovadilost. Trojka má konečně alespoň podobné aspekty jako jednička, což jest černý humor, satira a i ten Casper Van Dien sem prostě patří. Navíc jsou tu opět geniální náborové televizní spoty, které sice nedosahují kvalit těch u z prvního dílu, ale na druhou stranu tu máme geniální pěvecké vložky s hity jako "It's A Good Day To Die" nebo "Stop Bugging Me"(sice jen v titulcích, ale rád bych ji slyšel). Hlavní ženská hrdinka je sympatická asi jako osina v zadku, triky odpovídají rozpočtu, ale nemohu říci, že bych se nějak výrazně nudil (snad jen při zbytečně dlouhých konverzačních pasážích o víře apod.). Naopak jsem rád, že se série dokázala vyškrábat z hlubin filmového bahna, kam ji zavedl druhý díl a blahopřeji Neumeierovi k poměrně slušné režisérské premiéře a završení své scénáristické trilogie alespoň průměrným filmem. Čistých 50% zde na CSFD myslím plně vystihuje tento film... ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Co ci budeme namlouvat. Hvězdná pěchota jednička je naprostá špica daného žánru a překonat ji nejde. Trojka předvádí opravdu kvalitní scénář, Rico je opět stejnej kanonýr jako kdysi (bohužel chybí vtipy). Hlubší pohled do "parodie na USA" totality Federace je velmi působivý a celý děj také. Bohužel film padá v místě, kde byla jednička nejsilnější - souboj s brouky. Při posledních 25ti minutách jsme už s kamarádem začali nadávat na ty divné pixely co střílí a sekají. Upřímně, to co tvůrci provedli by se dalo udělat i na domácím počítači, škoda. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jakýsi posun oproti dvojce tu je...ale jen minimální. Odstoupilo se od plastových žárovek místo pořádných kanónů...ale teď tu jsou pro změnu jen plastové bouchačky :) Gore je taky minimální, takže oproti dvojce se jedná o krok zpátky. Celkově to má vymatlaný scénář, velmi špatné herce a hodně špatné CGI. Prostě mrdka, nic víc. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po dechberoucí, skvělé jedničce, přišla taktéž dechberoucí příšerná dvojka. Takže následný třetí díl se nemusel bát, že by dopadl hůře než druhý díl, pač to zkrátka nejde! Což je poměrně velmi kladná výchozí pozice :) Trojka hlásí návrat k jedničce, sice není tak dobrá, ale rozhoně neurazí. Je to sice béčko jako vyšité a efekty by mohli být o chlup lepší i příběh. Nicméně je to poměrně zkousnutelné zakončení trilogie... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Roku San, planeta, na které se nachází vojenská základna, označuje v japonštině čísla 6 a 3. (HellFire)
  • Původně měla roli Admirála Enolo Phid hrát Sarah Douglas, nakonec ji však dostala Amanda Donohoe. (Musak)
  • V čase cca 62:30 je vidět 6 přeživších, kteří jdou po hřebenu duny. Doktor je stále v záběru, přestože zemřel o několik minut předtím. Při prolínání s další scénou je v jeden okamžik vidět 6 lidí v jedné scéně a 5 v druhé. (Musak)

Reklama

Reklama