Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

hippyman 

všechny recenze uživatele

hmmm... velmi pěkné pokoukáníčko... nakřáplý hlas Terezy Voříškové fakt začínam docela žrát, těším se na Bobule, kde si zahraje taky... jinak k filmu: nejvíc mě asi zaujal pan Brzobohatý, to je prostě Pan Herec, Epsteinův scénář je velmi zajímavý, kamera působivá, mňo... jedinečná podívaná na nedělní večer... akorát bych to možná nenazval čistě komedií... nenásilné, příjemné, milé... Jirka umí! ;-) 80% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* na televizní tvorbu hodně slušný a nápaditý kousek. Dobře balancuje mezi dramatickými i humornými částmi a nesklouzává k přehnaně podbízívému sentimentu. Prostě příjemná všehochuť i s trochou tajemna, která je schopná pobavit velmi široký okruh diváků. Za mě hezké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vcelku prostý příběh jednoho psychologa a lidí kolem něj: ex-manželky, vzpurně-pubertálních ratolestí, mladé přítelkyně a hlavně nemohoucího otce po mrtvici. Komediálních prvků není mnoho a co se mě týká, mohly být vypuštěny úplně. Důraz je kladen na rodinné vztahy, na schopnost člověka změnit se. Hybný motiv děje sice kopíroval americký snímek "Čas probuzení", bez něj by to nicméně jaksi nešlo a Radoslav Brzobohatý navíc konečně dostal příležitost rozehrát svůj šarm:-). Co odpustit nemůžu, to je ten paranenormální závěr s Pavlem Liškou, to si tvůrci skutečně mohli strčit do špic. Sympatické TV drama s dobrou režií i obsazením... jen toho Trojana prostě nemusím, nesedí mi:-/. Pro mě mírný, leč slušný nadprůměr - hotové veledílo ve srovnání se spoustou porevolučních filmů, co si odbyly premiéru i v kinech. 66% ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach si u mě napravil reputaci po vánoční pohádce. BrainStrom je příjemné pohlazení po duši. Milý, lidský, skvěle herecky obsazený příběh Před pár dny jsem měla možnost vidět pana Brzobohatého v Rodácích a musím říct ,že jeho výkon tam i zde byl opravdu excelentní. Čas nic neubral ,spíše jen přidal na charisma a pár vrásek navíc. Kdyby to šlo a každý dostal měsíc navíc smířit se, snad by se nám odcházelo ze světa lépe. I když "konec" s Pavlem Liškou .............:-). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak na české poměry je to dost slušné, s dobrým nápadem, slušnými hereckými výkony a na televizní film dobrou filmařskou stránkou. I psychologické to celkem je a ten scénář funguje taktéž docela dobře, až na pár prkenných dialogů a scén. A humor tu taky celkem dobře funguje, nejedna scéna mě pobavila. Největší problém ale vidím v tom, že to na hodinu a půl předvede celkem málo. Nemůžu si pomoct, ale čekal jsem od toho prostě víc, protože se v tom dalo rozehrát víc. Nebo aspoň líp. Ani tady mě Strach bůhvíjak neoslnil, ale na to, čím ten film je, je povedený a celkem se mi líbil. Slabé 4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Keď povie doktor (Pavel Kříž), aby sa dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) prešiel po izbe bez podpory palice, ten si následne oprie palicu o plece a začne tancovať a potom spievať. Dedo spieval skladbu "Hey! Ba-Ba-Re-Bop". Je to pieseň z roku 1946 od Lionela Hamptona a jeho orchestra. (Raccoon.city)
  • Pani Jeklová (Klára Melíšková) sa stážuje počas psychologického sedenia, že je rada, že jej manžel herec má úspech ale ako začal aj prednášať na DAMU, naňho žiarli. V reálnom živote má Klára Melíšková skutočne za manžela herca, ktorý absolvoval odbor herectva na pražskej DAMU a v súčasnej dobe tu pôsobí ako pedagóg. Je to herec Lukáš Hlavica. (Raccoon.city)
  • Dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) pri príchode z letiska pozerá na videoklip od skupiny Chinaski, ktorí hrajú skladbu "Zadarmo". Keď sa preberá po užití prvej tabletky BrainStorm, beží v televízii hokejový zápas Liberec vs. Třinec. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama