Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

Silas 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od mnohých nepovažuju Marka Epsteina za zvlášť osvíceného scénáristu či spásu pro naši kinematografii. Jeho díla jsou povrchní, nepřesvědčivá a splácaná dohromady z témat jinde a lépe použitých. Možná umem Strachovým, možná náhlou duševní slabostí, přesto mě tenhle film v určitých pasážích dostal tam, kam chtěl, takže zavírám obě oči, i když to tak celou dobu nevypadalo. 70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo pro mě docela slušným překvapením. Dobré herecké výkony (nejlepší byl asi pan Brzobohatý), pěkný příběh (ikdyž občas docela hořký) a svým způsobem dobrý konec. On the other hand, možná tam Pavel Liška v roli anděla ani být nemusel (mohl prostě přijít jen anonymní obálka s lékem, který ani nemusel pomoci, mohlo to být jen něco, co vsugerovávalo ostatním jeho účinky; btw u člověka po mrtvici by mohlo nastat tzv. BrainStorm, alespoň chvilkové). Za toho anděla, který mi zde vadil (ale jinak Pavla Lišku opravdu můžu!) hodnotím 4*. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

hmmm... velmi pěkné pokoukáníčko... nakřáplý hlas Terezy Voříškové fakt začínam docela žrát, těším se na Bobule, kde si zahraje taky... jinak k filmu: nejvíc mě asi zaujal pan Brzobohatý, to je prostě Pan Herec, Epsteinův scénář je velmi zajímavý, kamera působivá, mňo... jedinečná podívaná na nedělní večer... akorát bych to možná nenazval čistě komedií... nenásilné, příjemné, milé... Jirka umí! ;-) 80% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +pohromadě Táňa Pauhofová a Tereza Voříšková, to se nevidí každý den, i ostatní herci potěšili a byly výborní, má to celkem zvláštní pointu -čekal jsem něco jiného, škoda, že to skončilo tak brzy, že to nebylo delší/// Na BrainStrom jsem pohlížel jako na jeden z nejlépe natočených a nejzajímavější filmů, které nám česká televize nabídla. Bohužel jsem ho na poprvé minul a tak jsem se na něj těšil skoro celý rok. Samotná látka mě sice spíše zaskočila. Nezjišťoval jsem si o čem, že to má byt, jen jsem věděl o hereckém obsazení. V konečném hodnocení musím ale scénář i režii hlasitě pochválit. Herci jsou kapitolou sami pro sebe. Takhle dobře vybrat herce se povede málokdy a po herecké stránce nemám výhrady. Celkem jsem si tento film, i přes jeho melancholické naladění užil./// Celkem 79%/// ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nenápadný český film, ktorému vo svojom žánrovom zaradení v opise chýba prívlastok Mysteriózny. Presne ten faktor dodáva filmu to nasladlé kúzlo nádeje toho, že je možné všetko. A aj keď nie, tak predstavu toho, aké by to bolo krásne. Jasná kategória: Musí sa vidieť! 80% | SD, THX, CZ DD | ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Keď ide Jakub (Ivan Trojan) so svojimi deťmi z kina, môžeme vidieť vo vitríne pred kinom aj plagát k filmu Gympl (2007). (Raccoon.city)
  • Viki (Táňa Pauhofová) říká: „Každý si to musí vyřešit, smířit se.“ A Jakub (Ivan Trojan) se ptá: „To je Norbert? Viki odpovídá: „Grahame Hill.“ Grahame Hill je renomovaný autor psychologické literatury. Norbert Fabián Čapek byl český psycholog, který zahynul v koncentračním táboře Dachau. (sator)
  • Místo, kde ve filmu bydlí doktor Jakub Hloch (Ivan Trojan), je stejné jako ve filmu Ženy v pokušení (2010), kde bydlí Helena (Lenka Vlasáková). Jak Ivan Trojan, tak Lenka Vlasáková, hrají v těchto filmech psychology a mají v této vile soukromou ordinaci. Vila se nachází v pražských Dejvicích v Glinkově ulici. (MissSimm)

Reklama

Reklama