Reklama

Reklama

Kocour v botách

Trailer 2

Zamilovali jste se do něj ve Shrekovi... Teď máte v šíleně zábavném animovaném filmu možnost zjistit, kde si tenhle jedinečný kočičí frajer získal svou slávu a pár ohromných bot! Milovník, bojovník a psanec Kocour v botách (Antonio Banderas) se vydává na dobrodružství svých devíti životů, když spojuje své síly s Čiči tlapičkou (Salma Hayek) a Valdou Cvaldou (Zach Galifianakis) před závěrečným soubojem s nechvalně proslulými Jackem a Jillem (Billy Bob Thornton, Amy Sedaris). Tohle je skutečný příběh nejslavnější kočky, mýtu a legendy – Kocoura v botách! (Magic Box)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (639)

kingik 

všechny recenze uživatele

O kočkách se říká, že mají devět životů, ale o tomhle kocourovi kolují legendy, že jich má rovnou deset. Je odvážný jako D´Artagnan, s kordem to umí jako Zorro a má slabost pro krásné a osudové kočičky, jakou je Čiči tlapička, ale od jisté doby je z něj psanec a je na něj vypsána tučná odměna. S hrdinou z příběhů o Šrekovi se setkáváme ještě před érou zeleného Zlobra a vše se točí kolem tří kouzelných fazolí, houseti snášejícím zlatá vejce, podrazáckém vajíčku Valdovi Cvaldovi a jeho pomstě a také spáse pro kocourovo rodné městečko San Ricardo, kterému bezprostředně hrozí zničení obří husou, která si jde pro své mládě. Na to, že na příběhu dělali tři scenáristé, to není žádná sláva a poněkud by ho chtělo přeleštit jako kocourovi zašpiněné holínky. Dozvíme se sice prostřednictvím flashbacku, jak kocour ke svým botám přišel, jak se z něj stal psanec a jak se zrodilo nepřátelství mezi ním a jeho kamarádem vajíčkem jménem Valda Cvalda, ale uznejte sami, co asi mohli scenáristé během psaní scénáře hulit, když do celkem nevyrovnaného příběhu zařadili mluvící nesympatické vajíčko v originále promlouvající hlasem Zacha Galifianakise a ještě téhle hrozné postavě dali takový velký prostor. Ještě štěstí že matroš jim nevzal všechny nápady z palic a film má spád a sází na solidní akci. Občas se dostaví sporné, tak trochu nelogické momenty, například když kocour v městečku zachrání život matce přísného komandanta. Ten je zprvu nadšen a posléze kocoura chce za každou cenu po jednom nezaviněném prohřešku dostat do vězení. V tom vězení se kocour následně ocitne a způsob jeho útěku z něj je spíše trapný a naprosto bez nápadu. Rovněž bych se zastavil u postav, kterými je film doslova zahlcen, ať už jsou z řad lidí nebo zvířat. Troufám si tvrdit, že kdyby tam většina z nich nebyla, film by trval sotva hodinu, nic by si nestalo a postavy by nikdo nepostrádal, jak byly zbytečné a hlavně chabě napsané. I tak má film něco málo kolem 80 minut, ale zato má desetiminutové závěrečné titulky. Banderase s Hayekovou jsem neměl možnost hodnotit, protože jsem film viděl nadabovaný a v prázdném multikině. Lidi tohle do kin moc neláká a nechápu, co na tom lákalo mě, ale nabídka ten den byla tak zoufalá, že jsem zvolil tenhle animovaný film, který má sice v detailech velmi propracovanou animaci, spád, klade důraz na akci a několik nápadů majících podíl na vymanění z tradičních schémat animovaných filmů, ale scénář zrovna poutavý není, je málo propracovaný, dětem se příběh líbit nebude, dospělý na něm bude hledat jen chyby nebo naivní vyznění. Tak či onak, jsem to zvládl bez újmy. Podle mě je tenhle příběh o jednom kocouřím hrdinovi ve výsledku poměrně snesitelný. Může ho vidět i alergik na kočičí chlupy a nehrozí, že by se v kině rozkýchal. 60% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nudnějších animáků, Kocour by bez Shreka do ulic vyrážet neměl, stává se něj pak nudný společník. 3D: ***** mi opět potvrdilo, že by si 3D telku měli pořizovat hlavně milovníci animáků, hrané filmy jsou za nima, z toho, co jsem zatím viděla, dost pozadu. Reálný dojem výšky, vzdáleností, k tomu meče čouhající do místnosti, kočky letící takřka na mě a kopa dalších vychytávek. Prostě paráda. Když už mi nebylo dáno užít si příběh (dost plytký v tomhle případě), 3D jsem si užila dosyta. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Takovej ten příjemnej rodinnej animák,kterej se nesnaží o nějakou hlubší myšlenku jako např. první dva Shrekové nebo Doba Ledová, takže si ho užijí především děti. Nemůžu jít s hodnocením výš, přesto že film rychle a příjemně utíkal , ani jednou jsem se totiž pořádně nezasmál, úsměvných momentů je sice fůra, ale takovej ten nějakej vostrej vtip kdy se málem smíchem přicvknete jako u Shreka prostě chybí a dost mě rušili ty jejich neustálý tanečky, sice chtěli asi využít temperament Antonia a Salmy, ale to mě je k prdu když na to čumim jedině v češtině, protože kocourek je prostě jedinečnej s hlasem Aleše Procházky. Škoda že tvůrci jeli na jistotu a netroufli si být odvážnější, ale Kocourek je moje nejmilejší animovaná postavička poslední doby , takže sem se slušně bavil. 65%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Hlavnymi dovodmi, preco som si chcel pozriet Kocura v cizmach boli nominacie na Oscara a Zlaty Globus za najlepsi animak, ale aj kocur, ktoreho som spoznal uz v SHREKOVI (2001). Je pravda, ze pribeh skor zaujme male deti, ako dospelych divakov, aj ked nemozem povedat, ze by som sa nudil, avsak nemusim ho vidiet viackrat, ako ine animaky. Ale musim pochvalit aj nadhernu animaciu prikraslenu 3D vizualom a za kvalitny nemecky dabing so spanielskym prizvukom kocura. _________ Antonio Banderas - (Kocour v botách) +++ Salma Hayek - (Čiči Tlapička) +++ Zach Galifianakis - (Valda Cvalda) +++ Billy Bob Thornton - (Lotr Jack) +++ Amy Sedaris - (Jill) +++ Constance Marie - (Imelda) +++ Guillermo del Toro - (Komandant) +++ Produkcia: Guillermo del Toro +++ (Videl v 3D kine 29.01.2012) +++ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozprávková všehochuť, kde je namixovaných mnoho postáv z rôznych známych aj menej známych rozprávok, je smutným príkladom, že je stále ťažšie vymyslieť originálny príbeh a najjednoduchší spôsob je remix všetkého a ničoho. Pre mňa je Kocúr v čižmách veľkým sklamaním, príbeh je nudný, utápa sa v ničnehovoriacich rečiach a akcie je tiež pomenej. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu je řečeno, že Kocour (Antonio Banderas) vyrůstal bez rodiny v sirotčinci, avšak ve snímku Shrek 2 (2004) řekl, že má otce, matku i kupu bratrů. (Zackk)
  • Původně určeno pro přímé uvedení na DVD. (Taninaca)
  • Když Kocour v botách (Antonio Banderas) a Valda Cvalda (Zach Galifianakis) jako malí vytvoří svůj fazolový klub, Valda Cvalda přednese pravidla: ,,První pravidlo klubu, nemluvíš o tomto klubu. Druhé pravidlo, nemluvíš o klubu." Je to odkaz na stejné stanovy z filmu Klub rváčů (1999). (Xavi6)

Související novinky

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Dvojka Kocoura v botách odhalila obsazení

Dvojka Kocoura v botách odhalila obsazení

15.03.2022

Krátce před zveřejněním prvního traileru oznámili tvůrci pokračování animáku Kocour v botách kompletní hlasové obsazení nového filmu. Snímek Puss in Boots: The Last Wish tak představí kromě… (více)

Shreka čeká restart

Shreka čeká restart

07.11.2018

Je to sedm let od celovečerního filmu Kocour v botách, poslední snímku ze shrečí série, který v kinech vydělal celosvětově 555 milionů dolarů. Místo klasického pokračování se teď ale studio… (více)

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Reklama

Reklama