Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (629)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že tahle komedie by se mi mohla líbit, ale nějak mi to nesedlo. Ze začátku to ještě docela šlo a občas jsem se i něčemu zasmál, ale tak od půlky stál celej film za hovno. Vtipy trapný, všichni ve filmu (kromě Paula Rudda) mi začali lézt na nervy a navíc samozřejmě nesmělo chybět nějaký to moralizování a různý dojemný sračky. Byl jsem rád, že jsem to vůbec dokoukal. Jinak na Setha Rogena začínám mít tak trochu alergii. 40% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"To mi vymrdej bradku!" Komedie, která se nebojí podívat pravdě do očí! Konfrontace dvou diametrálně odlišných lidí, které spojí jedno těhotenství, vyniká množstvím zdařilých hlášek i civilním chováním postav. Ochotně jsem uvěřil, že dva mladí lidé by se v podobné situaci mohli zachovat podobně. Nezodpovědný flákač přežívající ze dne na den se svým obrovským bongem na hulení trávy a podobně „postiženými“ parťáky, je náhle postaven tváří v tvář závažnému problému, nad kterým nelze jenom ledabyle mávnou rukou. Nešťastně zbouchnutá dívka zrovna dostala možnost výrazného profesního postupu, těhotenství by ji tudíž mohlo stát více než jen dobře tvarovanou postavu. Tihle dva navíc mohou na její sestře a švagrovi sledovat, co takové těhotenství a manželství udělá s dvěmi mladými lidmi po několika letech společného soužití. Zjišťují, co všechno budou muset obětovat a jak málo tím (zdánlivě) získají, čímž naopak film získává novou rovinu, která výrazně rozšiřuje cílovou skupinu diváků. Zbouchnutou lze doporučit všem těhotným, všem (ne)šťastně zamilovaným, všem (ne)šťastně ženatým, všem, kteří mají pocit, že jejich život uvízl na mrtvém bodě i všem ostatním, kteří chtějí jenom dobrý důvod ke smíchu. ___ Do kina si doporučuji vzít toleranci a doma nechat veškeré předsudky. Rating R sice dává vědět, že tohle nebude další rodinná limonáda, některé scény by nepřipraveného jedince stejně mohly nemile zaskočit (i sex v těhotenství může být ohromná legrace, fakt). Trochu rušivý byl slovník většiny hrdinů. Odhadem každá třetí věta obsahovala alespoň jeden exemplář slůvka „fuck“ či ještě horšího vulgarismu. Jestli takto běžně hovoří dospělí Američanů, pak je skutečně vše relativní a Čechy můžeme v tomto ohledu považovat za docela slušný národ. Stejně vulgární jako slovník naštěstí není humor. Jestliže někdo zvrací, má k tomu dobrý důvod (třeba těhotenství) a také na podobně vážnou situaci dokáže Apatow nahlížet s nadhledem sobě vlastním („připomíná umírajícího Jabba Huta“), aniž by ji znevažoval. ___ Závěr je dle nejlepší komediální tradice smířlivě dojemný a ačkoliv průběh může lidi, jichž se dané téma týká (bude týkat) odradit až deprimovat, na konci budou přinejmenším vědět, do čeho jdou a že vlastně až o tolik nejde. Samozřejmě, stále jde o komedii, nikoliv o instruktážní video pro gravidní ženy. Zbouchnutá o tabuizovaných (i jakýchkoliv jiných) tématech mluví otevřeně, odvážně (nikoliv samoúčelně) překračuje pomyslné hranice akceptovatelného a také díky tomu má mnohem upřímnější charakter než cokoliv jiného, co za poslední roky vyprodukovala továrna na syntetické imitace snů. 90% Zajímavé komentáře: Eddard, liuk, castor, Mertax, Triple H ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Judd Apattow zasadil svoji komedii do společenského kontextu (popkulturní narážky všeho druhu), čímž svůj výtvor do velké míry odlišil od jiných a žánrově podobných produktů. Tím mě však neohromil, neb konvence a náležitosti páteře amerických romantiky přeci jen zůstaly. Zbouchnutá na mě působila jako Fidel Castro ve sportovní mikině Adidas, revolucionář, co skamarádil se svým nepřítelem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pěkný.... Léta mě spolehlivě bavily Frat Pack komedie, ale ty jsou momentálně v úpadku.... delší dobu nic.... a konečně, zdá se že přichází nová vlna, a to v současnosti všudypřítomného Judd Apatowa. Tedy alespoň tak to prezentují média. A z mé strany souhlas - tenhle film je opravdu něčím neotřelý a působí jako čistá voda, minimálně skvělým Sethem Rogenem, kterého znám z minula jen od pohledu. Jeho postava tady válí - takovej buranskej týpek sympaťák se hnedtak nevidí. Díky těm kecům co má a přirozenym způsobu hraní se vůbec nedivím, že po něm hned šáhl Kevin Smith. Navíc Seth nepostrádá charisma jak prase - doslova. Tak uvidíme, Rogen a Apatow to jsou dvě nová jména co mi z týhle povedený komedie vylezla. Takže doufám. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která se v klidu vyrovná geniálním kouskům Kevina Smithe. Stejně jako oplácaný flákač z Jersey i Apatow sází na peprné, na nic si nehrající dialogy, které jsou mnohem upřímnější a realističtější než ty, které v podobně laděných romancích vídáme a ačkoliv příběh plyne po očekávané trase až k samotnému finále, výborně načasované fóry a s láskou provedené scény člověka řádně usadí do sedačky i na tak obsáhlou stopáž, jakou je u komedií nezvyklých 129 minut. Tady jsem téměř litoval, že už je konec. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně z knihkupectví je možné zahlédnout knihu "Brokeback Mountain", která se stala předlohou pro úspěšný snímek Zkrocená hora (2005). (voresprut)
  • V malé roli tanečnice se tu objevuje pornoherečka Stormy Daniels, o řadu let později světově proslulá díky několikaminutovému vztahu s Donaldem Trumpem. (NIRO)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama