Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

klerik 

všechny recenze uživatele

Kultové pokračovanie, ktoré sa už na nič nehrá. Ukážka režisérskeho nadšenia a priehrštie nápadov skvelo vyváži fakt, že chýba príbeh. Hororová (polo)paródia, ktorá nestihne nudiť a stihne uraziť množstvo iných filmov... IMHO geniálne premostenie na historku o nenávidení Vianoc z prvého dielu... ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsme se smáli, když se ve filmu objevila "cooking show" - televizní lekce vaření. Říkali jsme si, že něco takhle debilního by se u nás v TV vysílat nemohlo. A hle - uplynulo pár let a cooking show má každá naše televizní stanice :( Jinak Gremlins 2 - přestože jsou slabší než originál - stále baví a jsou nacpaní všemožnými gremliními mutacemi. Pro mě lepší 3 hvězdičky. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Hollywood dočista zbavený zmyslov. Až do momentu nástupu anarchie aká vypukne v televíznej spoločnosti som v tom videl dodržiavanie pravidiel prvých Gremlinov. Hlavný hrdina o čosi dospelejší, sa snaží presadiť, nechýba bezohľadnosť okolia, čoby ďalší varovný prst nad uletenosťou doby. Lenže to som ešte netušil čo ma čaká. Voda rovnajúca sa neposední gremlini je nutné vyústenie deja, ale tí malí haranti spustili takú lavínu ujetosti, ktorá už nebola ani vtipná. Akýmsi bizarným spôsobom si uťahujú zo všetkého, nie je im svätý Hollywood, iné filmy, vlastný predchodca (zosmiešnenie vážnej scénky so Santa Clausom), pokračujú návštevou laboratória a metamorfózou do okrídlencov, vedcov až bezváhových rádiových vĺn čo sa pohybujú od telefónu do telefónu. Čítate správne, je to premrštené gagmi aké balansujú na hrane, väčšina príde nasilu vtipná rovnako ako prerobená zvučka Warneru. Nehovoriac o Hulkovi Hoganovi, ktorému samotní Gremlíni prerušia sledovanie filmu. Ešte že to neuspelo v kinách, bojím sa predstaviť čo by priniesla trojka. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování gremlinů z roku 1984. Tentokrát velkoměsto a mrakodrap. V porovnáním s prvním filmen je ´Nová generace´ více komedií a zamyšlením se nad životem ve městě. Ukazuje také, že v Americe měli developery za pijavice měst už v roce 1990. ¨// (Gizmo je oblečený jako Rambo. - What happened to HIM? I dunno. I guess they pushed him too far...) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak skončila jedička, tak jsem neočekával nějaké další pokračování, protože si tvůrci nenechali otevřená zadní vrátka. O něco málo horší, než první díl!!! Ty příšerky, které byli jako pavouk a nebo netopýr bylo už docela přehané. Opět vše začíná hezky pěkně v klidu. A až tak během 40 minut se rozjede masakr! Přibyla akčnost a určitě je dvojka mnohem zábavnější, jelikož s některými příšerkami byla opravdu sranda, zejmena tedy ten, co mu šlo každé oko jinam!!! Navíc se mi určitě líbilo prostředí. Děj se přestěhoval z malého městečka do velkého mrakodrapu a to docela filmu prospívá!!! Herecké obsazení zůstalo, co se týče hlavní role stejné, ale výkon Zacha Galligana mně nijak zvlášť nezaujal. Na druhou stranu potěšil v menší roli Christopher Lee. Na to, že se jedná o druhý díl, tak já osobně jsem byl spokojen! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Gremlins (1984) se po uvedení do kin stali nečekaným hitem a studio Warner Bros. mělo v plánu zahájit ihned práce na pokračování. Režisér Joe Dante však byl natáčením tak vyčerpán, že nabídku odmítl. Studio bylo nuceno pokračovat bez něj a oslovilo jiné zájemce na pozici režiséra a scenáristy. Podle prvních verzí scénáře se druhý díl mohl odehrávat v Las Vegas a chvíli se dokonce uvažovalo o přesunutí děje na Mars. Když se však žádný z nápadů neuchytil, studio opět oslovilo Danteho, který potvrdil svou účast pod podmínkou, že bude mít volné pole působnosti a vyšší rozpočet. Pokračování však v kinech nedosáhlo vytouženého úspěchu, což podle Danteho zavinilo protahování natáčení. (HellFire)
  • Když letájicí gremlin prolétává stěnou, tak ve stěně nezůstává díra, ale znak Batmana, což je odkaz na film Batman (1990). Scéna, kdy bláznivý gremlin Daffy stojí v jedné scéně na modelu Empire State Building a hraje si s modely letadel, odkazuje na film King Kong (1933). (Dlee)

Reklama

Reklama