Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Miloš 

všechny recenze uživatele

Gremlins 2: nová generace rozhodně nepatří mezi pokračování, která by ve srovnání s prvním filmem ztrácela dech, naopak rozvíjí možnosti nedořečené v prvním filmu a přitom stále zůstávají vynikající komedií (tentokrát bez Vánoc). Pokud jsou Gremlins poctou filmu - reflexí kina a televize, potom Gremlins 2 jsou sebereflexí audiovize vůbec, éry osmdesátých let, propagací i kritikou sebe sama a ukazatelem směrem k rozvoji nových médií. Zní to šíleně a také to takové je! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Podtitul nese jméno NOVÁ GENERACE. Před začátkem filmu je v akci logo studia Warner bros a malá scéna Kačera Duffyho a Bugse Bunnyho. Sestava je skoro ta samá jako v prvním filmu. Režie - Joe Dante, hudba - Jerry Goldsmith, kamera - John Hora a Steven Spielberk se podílel opět na produkci. Herci jsou také ti z prvního příběhu, alespoň ta základní čtveřice. Doufal jsem tedy, že se to bude vyvíjet ve stejném stylu. Bohužel jen pár scén je dobrých, ostatní mi připadá trapné a někdy i přehnané. Moquai si vezme za vzor Johna Ramba. CITÁT - Když chceš válku vyhrát, musíš se válkou stát.......... První půl hodina je docela nuda, pak se vrátí " Proužek " a pomalu se to začne rozjíždět. U scény v zastaveném výtahu jsem se musel zasmát. Vyhlaš zvukový poplach !!!! A Grenlini na střeše výtahu začnou napodobovat sirény...ae...ae....ae.....ae.....ae........... Hudba sice přitvrdila a Gremlini také,mají totiž přístup do výzkumné laboratoře a k různým preparátům a tak možností je habaděj, ale jak jsem již psal, všeho moc škodí. Gizmo si stále hraje na Ramba a uvidíme i Batmanovo logo. Ke konci je to už opravdu šílené a přehnané. Finální masakr je pak pro všechny zúčastněné jen vysvobozením. CITÁT - Vytvořte místo pro stvůry a stvůry přijdou.......... Ve filmu zazní song Angel of Death od skupiny Slayer. http://www.youtube.com/watch?v=G0AGUywHntw V závěrečných titulcích má malé slovo kačer Duffy.......a zatmívačka. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $41,482,207Tržby Celosvetovo $67,400,000║ Už prvý film ma nejak moc nezaujal a dvojka je už len varenie s prevarenej vody, kde potešia nejaké tie momentky, či odozva malého Gremlina na Ramba ale je to dosť málo na to aby to mohlo na celej ploche nejak zaujať a ťahať niekam bez tak prázdny dej. /40%/ ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Rok 1986. V kinach sa objavuju Gremlins, film, ktory sa neskor v USA stal klasikou, ktoru pozeraju na Vianoce asi tak casto, ako my Popolusku. O 6 rokov neskor prichadza sequel, ktory je sice menej strasidelny, no paradoxne temnejsi. Podla dnesnych standardov, by sa dal povazovat za prilis nasilny pre malu generaciu. Pokracovanie Gremlins ma 2 tvare - humor, priserky, nasilie v style Looney Tunes a dalsie prvky pre deti. Na druhu stranu tu mame cynizmus, satiru nasej spolocnosti v podobe takmer distopickej buducnosti, kde ludske hodnoty, zivotne prostredie a celkovo humanizmus ustupuju do uzadia strojom a modernym technologiam, ktore by nam mali ulahcovat zivot, no v realite ho skor kontrololuju. Gremlins 2 je inteligentnejsi film, nez na prvy dojem posobi. Zaroven vsak absentuje pribeh, zakladna kostra je rovnaka ako v jednotke, ale vacsina scen je vlastne len seria gagov, inside jokov a popkulturnych referencii. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

dlhé ako žuvačka medzi chodníkom a podrážkou, ale o to mrazivejšie, lebo tie vtípky sú na dnešnú dobu ako ušité...brrrrrr...skvelé využitia bielítok (pamätám si na svoje prvé, bolo to v 2001, kúpila mi ho mama pred nástupom na gympel) .....a mám chuť na čokoládového losa a nové diely My little pony! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Když Billy (Zach Galligan) vysvětluje pravidla ohledně Mogwaiů zaměstnancům v kontrolní místnosti, dostane se mu výsměchu nad nesmyslností těchto přikázání. Tvůrci tak chtěli poukázat na iracionálnost pravidel a současně tím odpovídali na dotazy fanoušků. (HellFire)
  • V chodbě Clamp věže je na jedné z jmenovek uvedeno "Dr. Quatermass". Quatermass je hlavní postava v řadě britských televizních seriálů a filmů, včetně seriálu Quatermass Experiment (od r. 1953). (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno