Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

V poměrně krátké době po sobě jsem konečně zhlédl oba díly. Spojení hororu a komedie mám celkem oblíbené. Tento druhý díl mi přišel ještě lepší než jednička, výborně jsem se bavil (povedená byla například píseň New York, New York a také se mi líbilo experimentování s laboratorními vzorky). Vtipný je i animovaný úvod studia Warner Bros. Škoda, že dvojka není lépe hodnocená. A nakonec i díky tomuto dílu jsem se rozhodl předchozímu filmu zvednout hodnocení na nejvyšší. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tak aby bolo jasno - v žiadnom prípade to nie je horror, ale znôška humorných odkazov na všetko možné. Osobne ma najviac dostal Gizmo - Rambo, ale zasmiať sa tu dá strašnej hromade vecí. Prekvapila ma technická úroveň, ktorá bola na pomery bábkovej animácie na neuveriteľne vysoko. Na druhej strane príbeh, ktorý by mal celé to besnenie na obrazovke lepiť dohromady je o ničom - je to len pomocná barlička k tomu, aby sa na plátne odohralo čo najviac absurdných situácii bez hlbšieho zmyslu. 6-/10 ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Gremlini, Christopher Lee, Hulk Hogan, je jich více, jsou větší, jsou bizadrnější -film má velice dlouhý rozjezd, je to až moc přeplácané/// Měl jsem za to že dvojka je lepší. Není! Jen se tak chce tvářit jako to dělávají všechny dvojky. Bohužel prvních 40 minut se vše jen rozjíždí a to co příjde potom je sice zábavné, ale je to taky všechno už moc přehnané. Takže je to mírněj nadprůměr, pro fanoušky povinnost, ale není to nic extra. Jednička je lepší./// Celkem 63%/// PS: znovu viděno 25.11.2020 - přítelkyni se dvojka líbila víc ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Taková megařežba jako u jedničky to není, zážitek ze sledování je také o něco menší, ale pořád je to výborná zábava se spoustou originálních scén. Navíc se děj odehrává v uzavřeném prostoru, takže je to ještě o to lepší... Potěšil návrat starých postav, ovšem Gizmo je stále bezkonkurenční. Pobavíte se velice slušně, ale takový dojem jako jednička to ve vás nezanechá. Já prostě gremliny miluju a níž jít ani nemůžu (a nechci). Aneb nejen lidé sledují televizi. Za mě 80%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kultové pokračovanie, ktoré sa už na nič nehrá. Ukážka režisérskeho nadšenia a priehrštie nápadov skvelo vyváži fakt, že chýba príbeh. Hororová (polo)paródia, ktorá nestihne nudiť a stihne uraziť množstvo iných filmov... IMHO geniálne premostenie na historku o nenávidení Vianoc z prvého dielu... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Pro italskou verzi filmu dal hlas mozku Gremlinů proslulý italský výtvarný kritik Vittorio Sgarbi. (rafix)
  • Když letájicí gremlin prolétává stěnou, tak ve stěně nezůstává díra, ale znak Batmana, což je odkaz na film Batman (1990). Scéna, kdy bláznivý gremlin Daffy stojí v jedné scéně na modelu Empire State Building a hraje si s modely letadel, odkazuje na film King Kong (1933). (Dlee)
  • V chodbě Clamp věže je na jedné z jmenovek uvedeno "Dr. Quatermass". Quatermass je hlavní postava v řadě britských televizních seriálů a filmů, včetně seriálu Quatermass Experiment (od r. 1953). (rafix)

Reklama

Reklama