Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Uesbe 

všechny recenze uživatele

dlhé ako žuvačka medzi chodníkom a podrážkou, ale o to mrazivejšie, lebo tie vtípky sú na dnešnú dobu ako ušité...brrrrrr...skvelé využitia bielítok (pamätám si na svoje prvé, bolo to v 2001, kúpila mi ho mama pred nástupom na gympel) .....a mám chuť na čokoládového losa a nové diely My little pony! ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Hodně špatné...nevím ale tady se totálně projevil syndrom dvojek. Zatimco jednička měla specificky nádech vánoc, dvojka je mix všeho možného až jsem si říkal že tady už o gremliny ani moc nejde. Občas sice film pobavil ( např. využití skartovačky, či nezapomutelny Robert Picardo ) ale to je bohužel sakra málo. Efekty musím pochválit, znovu to byl nejpravděpodobněji práce Spielberga, který si tady mohl vyzkoušet nezávazně jak budou dinosauři vypadat ( podobnost neuvěřitelná ) a hudba od Gollsmitha byla taky dobrá, ale jak jsem řek málo málo málo. Nějlepší dvojky nedělat, kazí pověst. ()

Reklama

Script odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych to procentově hodnotil, tak bych skončil na deseti. Víc si to fakt nezaslouží. Tohle není komedie. Ani jednou jsem se u toho filmu nezasmál, stejně jako u předchozího dílu. Tohle se dalo sledovat jenom jednou. Kdybych to měl vidět po druhé, tak bych raději skočil z okna, než abych tohle znova protrpěl. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Po nostalgicky příjemném prvním díle jsem se podíval i na druhý a musím říct, že mi sedl snad ještě víc. Hromada skvělých vtipů a narážek jde ruku v ruce s nádechem osmdesátých let (přestože tohle je už 1990). "Tonight, on the Clamp Cable Classic Movie Channel, don't miss Casablanca, now in full color with a happier ending." ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlejší druhý díl, který je mnohem více ztřeštěný. Film si ve spoustě momentů utahuje sám ze sebe. Je zde velká řada parodujících scén a samozřejmě herci, jako třeba Christopher Lee svou účast v této kravince berou "smrtelně" vážně. Výsledný dojem je takový že je divákovi docela líto, že nevzniknul ještě 3. díl. Bohužel tohle je jasná osmdesátková klasika. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Když Billy (Zach Galligan) vysvětluje pravidla ohledně Mogwaiů zaměstnancům v kontrolní místnosti, dostane se mu výsměchu nad nesmyslností těchto přikázání. Tvůrci tak chtěli poukázat na iracionálnost pravidel a současně tím odpovídali na dotazy fanoušků. (HellFire)
  • V chodbě Clamp věže na jedné jmenovce stojí "Vectorscope Labs", což odkazuje na film Innerspace (1987), který také režíroval Joe Dante. (rafix)

Reklama

Reklama