Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Kass

všechny recenze uživatele

Překrásné obrazy. Jde ovšem jen o zkratkovitý výstřih z velkolepého, jedenáctidílného dokumentu "Planet Earth". Dokument "Earth" zjevně vznikl jen ze dvou důvodů. 1, Dostat ty úžasné scenérie na plátna kin (tzn. střihat, střihat a střihat na pro kina únosnou délku). 2, zvýšit důraz na ekologické poselství natočeného materiálu. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je divné, že zrovna tento dokument je tady až tak přeceněný a navíc ho tu hodnotilo víc lidí, než na IMDb, což mně příjde trochu divné. Na to, aby tento snímek obsáhl celou planetu mu chybí taková celková všeobecnost, protože některá místa vidíme téměř pořád a některá prakticky vůbec a to samé i s živočichy. Tento film je nejkrásnější dokument o přírodě, jaký jsem kdy viděl, ale má značné nedostatky. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Úžasně natočený dokument...Veliká škoda, že i režisér věří, že je to všechno náhodou...Tomu snad musí věřit opravdu jenom blázen a nebo člověk nevzdělaný!!!...Taková nádhera, všechny ty stvoření, a více jak polovina světa věří, že je to výsledek evoluce...Fíha...To už jsme tak zdegenerovaní?..."Jeho věčnou moc a božství, které jsou neviditelné, lze totiž od stvoření světa vidět, když lidé přemýšlejí o jeho díle, takže nemají výmluvu" (Bible)...Ať už dokumentu vytýkám právě podlehnutí nedokázaných důkazů, po stránce filmové hezky zpracované... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Globální oteplování, led, pouště, tajga, medvěd, slon, lev, ryba... bla bla... Možná celá série je dobrá (jsou tu vidět prachy a technika), ale ta devadesátiminutová okleštěna verze je jedna velká nuda s jediným vtipným šestibrkým ptákem, co zametá, uklízí a udržuje si pořádek. Jinak to byl jeden z nejnudnějších a nejpovrchnějších dokumentů, který jsem doposud viděla. A to mám dokumenty o zvířatech fakt ráda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento parádní dokument mne zklamal v jedné (osobní) věci: radši bych více záběrů z atraktivnějších zákoutí naší planety, jako jsou různé pralesy a džungle, než jen zhruba od šedesáté minuty sledovat poměrně nezáživné "dobrodružství vodních zvířátek". Earth je bezesporu nadmíru kvalitní dokumentární snímek, jenže co se týče mé osobní zainteresovanosti, dost jsem se u něj ke konci nudil. Přitom celé vodní téma je zde pouze jakýmsi vykřičníkem ohledně celosvětového problému černého a masového rybářství. Proto nemohu dát maximální hodnocení - stojím si za tím, že na opičky, hmyz anebo šelmy by se koukalo lépe. Jinak ale bombastický zážitek: u prvních záběrů na roztomilé lední medvědy jsem pociťoval euforickou radost, u prvního "letu" kaskadérských kačátek z hnízda stromu jsem téměř plakal štěstím nad možností spatřit podobné záběry. Celý film je napěchovaný podobnými věcmi... Chválím také za výbornou volbu vypravěče, který si k mikrofonu odskočil z velitelského můstku USS Enterprise. Nezbývá, než si sehnat podobný seriál taktéž z produkce BBC v HD kvalitě a udělat si u počítače pohodlí na dalších x hodin. P.S. Home mne okouzlil ještě více. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama