Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nádherné je slabé slovo! Přenádherné už se trochu blíží k tomu co jsem viděl a pociťoval. Film je prošpikovaný těmi nejúžasnějšími záběry na zvířata, rostlinstvo, ale i planetu nebo meteorologické procesy a je podbarvený krásnou orchestrální hudbou. Tohle není jen nějaký film, tohle je koncert pravdy. Žádná přetvářka, žádné hrané obličeje, prostě čistá pravda a život, jak ho dokáže napsat jen příroda. Obrovská pochvala BBC, zasloužené 18. místo na CSFD a my lidi bychom si měli uvědomit, že tu nejsme sami a snažit se odvrátit stále horší a horší podmínky pro život jak živočichů, tak i rostlinstva!!! 15/10 ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Prenádherné. Vážení, toto bol audiovizuálny nárez s úchvatnými prírodnými scenériami, bez zbytočne dlhých a únavných komentárov, schopné pohladiť srdce, myseľ a zrak iba vychutnávaním si škály za sebou zoradených obrázkov. Earth ma vyslovene položil - africká divočina, podmorský svet, arktický boj o život - toto všetko a ešte viac v najpôsobivejšom dokumentárnom spektákli, aký som mala možnosť vidieť. Nepríjemná pravda od Al Gorea je zameraná na racionálne posúdenie našich možností, Earth je duchovnou a taktiež zmyslovo-upokojujúcou púťou po krásach našej planéty. Jednoznačných 5*. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Špička mezi přírodopisnými dokumenty. Jenže pokud se k filmu nachomýtnete v době, kdy už v žánru máte hodně nakoukáno, pak pro vás jen málokterá informace bude překvapivá. To je z mé strany vlastně jediná námitka, jinak nemůžu vytknout nic: super záběry, krásná hudba, velmi emotivní okamžiky... akorát mi k dokonalosti chybělo více nových poznatků. 89% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mě provázel neodbytný pocit, že sleduji propagační materiál na zemi, kde budeme žít život po životě. Nadšeně nám ji doporučuje Gandalf The White (nebo jiný děda), který už jí prošel a zhubl neuvěřitelných třicet kilo za šest týdnů! Tráva je tak zelené, nebe tak modré, Spectre je bezva. Aneb to už jsem někde slyšela (viděla). ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, nicméně zůstává jedno velké ALE,....tento dokument by si zasloužil mnohem delší stopáž. Na konečné podobě je příliš vidět, jak tvůrci byli nuceni krátit stopáž a tak jsme svědky " jednoho rychlého sekavého přeskakování ( mezi jednotlivými pasážemi ) za druhým. Pokud si chcete užít mnohem delšího a především ucelenějšího zážitku, sáhněte raději po tomto : http://www.csfd.cz/film/228564-zazracna-planeta-planeta-zeme-planet-earth/ . Přesto se jedná o silný zážitek zasluhující si rozhodně pozornost. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)

Reklama

Reklama