Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Kass

všechny recenze uživatele

Překrásné obrazy. Jde ovšem jen o zkratkovitý výstřih z velkolepého, jedenáctidílného dokumentu "Planet Earth". Dokument "Earth" zjevně vznikl jen ze dvou důvodů. 1, Dostat ty úžasné scenérie na plátna kin (tzn. střihat, střihat a střihat na pro kina únosnou délku). 2, zvýšit důraz na ekologické poselství natočeného materiálu. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokumentární zážitek o naší přírodě, různých klimatických změnách a dopadech na okolní svět a zvířat. Dále vyzdvihnu různé plynulé kamerové hrátky s časem (zpomalování a zrychlování času) či pěkné pohyby kamery do míst, kam se člověk dostat nemůže. Dokument podtrhuje i výborná hudba, která přesně pasuje do situací, které nám jsou předkládány. Velmi silný zážitek. 90% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kinematografia zvieracích atrakcií. Uhranutie pohľadom na niečo, čo je normálnym okom zväčša nedostupné. Pretože aj v prípade dlhodobejšieho pohybu v biotope ľadového medveďa, tučniaka, veľryby, leva, slona, antilopy či žraloka by bežný človek sotva dokázal vidieť všetky tie ukázané úžasnosti. Zábery sú mimoriadne krásne a pôsobivé, miniepizódy zo životov rôznych zvieratiek milé, vtipné, kruté aj dojímavo slzopudné. Napriek predstavenému eko posolstvu (ľady sa topia) je to v prvom rade predstavenie série vizuálne lákavých obrázkov. A hoci ide len o kolorovaný cirkus atraktívnych záberov, netreba ho vôbec zavrhovať. Pretože cirkus v podobe "O zvieratkách nastorako" je divácky vďačný a prijateľný. Na rozdiel od zvieratiek z reálnych cirkusov, často týraných krotiteľom a následne trpiacich depresiami, pričom sú neustále priviazané hrubánskou reťazou v klietkach a minimálnych výbehoch. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Globální oteplování, led, pouště, tajga, medvěd, slon, lev, ryba... bla bla... Možná celá série je dobrá (jsou tu vidět prachy a technika), ale ta devadesátiminutová okleštěna verze je jedna velká nuda s jediným vtipným šestibrkým ptákem, co zametá, uklízí a udržuje si pořádek. Jinak to byl jeden z nejnudnějších a nejpovrchnějších dokumentů, který jsem doposud viděla. A to mám dokumenty o zvířatech fakt ráda. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama