Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem se koukal na dokumenty o zvířátkách poměrně hodně a pravidelně. Earth je jejím nadprůměrným zástupcem s úžasnou vizuální stránkou, zajímavým podáním, malou informační hodnotou a hraje na ekologickou strunu. Earth ale jinak v ničem nevyniká, katarze, jakou u mě vyvolává třeba Mikrokosmos nebo Koyaanisqatsi, je hodně vzdálená a věřím, že kdybych viděl dříve seriál, půjdu u filmu o hvězdu níž. ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

8/10. Opulentní vizuální hostina pro všechny po přírodních divech tohoto světa lačnící oči. Pestrobarevný gejzír působivých snímků, záběrů z ptačí perspektivy i těch, které byly pořízeny infračervenou kamerou či pod hladinou moře. Kvalitní hudební podkreslení je samozřejmostí. Místa posud nezkažená, západní civilizací netknutá, roztodivné živočišné a rostlinné druhy, klimaticky rozdílná krajinná pásma, tajemné přírodní rituály, svým divokým způsobem krásné zákony potravního řetězce. Funguje i jako připomínka toho, že svět není jen plocha o výměře x km², po níž se běžný člověk denně pohybuje. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kinematografia zvieracích atrakcií. Uhranutie pohľadom na niečo, čo je normálnym okom zväčša nedostupné. Pretože aj v prípade dlhodobejšieho pohybu v biotope ľadového medveďa, tučniaka, veľryby, leva, slona, antilopy či žraloka by bežný človek sotva dokázal vidieť všetky tie ukázané úžasnosti. Zábery sú mimoriadne krásne a pôsobivé, miniepizódy zo životov rôznych zvieratiek milé, vtipné, kruté aj dojímavo slzopudné. Napriek predstavenému eko posolstvu (ľady sa topia) je to v prvom rade predstavenie série vizuálne lákavých obrázkov. A hoci ide len o kolorovaný cirkus atraktívnych záberov, netreba ho vôbec zavrhovať. Pretože cirkus v podobe "O zvieratkách nastorako" je divácky vďačný a prijateľný. Na rozdiel od zvieratiek z reálnych cirkusov, často týraných krotiteľom a následne trpiacich depresiami, pričom sú neustále priviazané hrubánskou reťazou v klietkach a minimálnych výbehoch. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $32,011,576Tržby Celosvetovo $108,975,160Tržby za predaj DVD v USA $15,315,009 //počet predaných kusov 866,401║ Zostrih najlepších záberov zo série BBC dokumentu Planéta Zem(Planeth Earth), jedným slovom nádhera. /100%/ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama