Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Falko 

všechny recenze uživatele

Kamerove zabery z vtacej perspektivy na nasu Zem su tak neskutocne krasne, ze sa to snad neda ani opisat, proste treba vidiet. Jeden z najkrajsich dokumentarnych filmov, aky som uz dlho nevidel. Spominam si aj na BARAKU: ODYSEU ZEME (1992), ktoru som videl v kine case jej premiery a pamätam si len to, ze pocas celeho filmu tam nebol vobec ziadny komentar k tomu, co vsetko tam bolo ukazane. Viem, ze to bol vtedy zamer rezisera, urcite tam bola aj krasna hudba, ale ked sa na nieco pozeram, chcem mat k tomu aj komentar a nastastie v tomto dokumente komentar. Takze krasa... 23.10.2009 ______ Patrick Stewart - (Rozprávač) +++ James Earl Jones - (Rozprávač) +++ Hudba: George Fenton +++ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Špička mezi přírodopisnými dokumenty. Jenže pokud se k filmu nachomýtnete v době, kdy už v žánru máte hodně nakoukáno, pak pro vás jen málokterá informace bude překvapivá. To je z mé strany vlastně jediná námitka, jinak nemůžu vytknout nic: super záběry, krásná hudba, velmi emotivní okamžiky... akorát mi k dokonalosti chybělo více nových poznatků. 89% ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Se mnou už je to opravdu špatný, když dokáži brečet i u dokumentu. Ale copak se to dá zadržet, když vidíte tak překrásné scény naší planety s krutými osudy našich živočichů a to celé doplněné úžasnou hudbou?? Když si k tomu ještě uvědomím, že právě my máme velikou zásluhu na změnách klimatických podmínek, které stěžují už takhle těžký život všech těch nádherných zvířat, chce se mi brečet ještě víc. Earth je jedním slovem SVĚTOVÝ!! Pro mě film číslo 1 v letošní zimě :-) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nic vykonstruovanějšího jsem v životě neviděl. Hm... do začátku vtip, haha. Velkolepé. Oproti většině záběrů z Earth vypadají jejich kolegové z narativních epických velkofilmů jako hodně chudí příbuzní. Navíc má ten film (jak je u podobných projektů pravidlem) opravdu hodně hřejivý motor a jestli v něm někdo chce hledat levicovost nebo podbízivost, měl by se nad sebou zamyslet. Fakt, že film občas zahraje na naše emoce a sympatie z něho ještě nedělá "moorovinu", zvláště v případě že to dělá tak nenásilně a nežádá nás o nic většího než o zamyšlení. Hodinka a půl uběhla jako voda a kromě nesporných estetických kvalit mě oblažila i mnoha případy velice čistého a nefalšovaného pobavení (často vedoucího k hlasitému smíchu :-). Takže nemůžu jinak 90% ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Film, který mi připomněl časy, kdy jsem se svým dědou hltala jako malá VHS National Geographic! Tenhle film je, ale ještě nádhernější. Tak dechberoucí záběry přírody jsem viděla poprvé v životě + výborně vybraná hudba a hlas vypravěče. U části s vodopády jsem se skoro rozbrečela - nádherné, nádherné, nádherné!!5 hvězdiček...bez debat a všichni povinně pustit! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama