Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o naší krásné planetě Zemi. Je krásný i tím, že ho nekazí ani jeden člověk. Pouze příroda, zvířata a krásné snímky. Takový estetický zážitek se u mne již dlouho nedostavil. Medvědi, sloni, gepard v souboji s antilopou, velryby a nakonec zase medvěd - chudák, co nedokáže ani ulovit mrože a nakonec neschopen obživy umírá. Vizuální zážitek srovnatelný s máločím. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nic vykonstruovanějšího jsem v životě neviděl. Hm... do začátku vtip, haha. Velkolepé. Oproti většině záběrů z Earth vypadají jejich kolegové z narativních epických velkofilmů jako hodně chudí příbuzní. Navíc má ten film (jak je u podobných projektů pravidlem) opravdu hodně hřejivý motor a jestli v něm někdo chce hledat levicovost nebo podbízivost, měl by se nad sebou zamyslet. Fakt, že film občas zahraje na naše emoce a sympatie z něho ještě nedělá "moorovinu", zvláště v případě že to dělá tak nenásilně a nežádá nás o nic většího než o zamyšlení. Hodinka a půl uběhla jako voda a kromě nesporných estetických kvalit mě oblažila i mnoha případy velice čistého a nefalšovaného pobavení (často vedoucího k hlasitému smíchu :-). Takže nemůžu jinak 90% ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Prenádherné. Vážení, toto bol audiovizuálny nárez s úchvatnými prírodnými scenériami, bez zbytočne dlhých a únavných komentárov, schopné pohladiť srdce, myseľ a zrak iba vychutnávaním si škály za sebou zoradených obrázkov. Earth ma vyslovene položil - africká divočina, podmorský svet, arktický boj o život - toto všetko a ešte viac v najpôsobivejšom dokumentárnom spektákli, aký som mala možnosť vidieť. Nepríjemná pravda od Al Gorea je zameraná na racionálne posúdenie našich možností, Earth je duchovnou a taktiež zmyslovo-upokojujúcou púťou po krásach našej planéty. Jednoznačných 5*. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, nicméně zůstává jedno velké ALE,....tento dokument by si zasloužil mnohem delší stopáž. Na konečné podobě je příliš vidět, jak tvůrci byli nuceni krátit stopáž a tak jsme svědky " jednoho rychlého sekavého přeskakování ( mezi jednotlivými pasážemi ) za druhým. Pokud si chcete užít mnohem delšího a především ucelenějšího zážitku, sáhněte raději po tomto : http://www.csfd.cz/film/228564-zazracna-planeta-planeta-zeme-planet-earth/ . Přesto se jedná o silný zážitek zasluhující si rozhodně pozornost. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alastair Fothergill, Mark Linfield, Leslie Megahey | Hudba: George Fenton, Berliner Philharmoniker | Produkcia: ? | Distribúcia: Disneynature | Štúdio: BBC Natural History Unit, BBC Worldwide, Discovery Channel, NHK Cinema, Gaumont, Greenlight Media AG | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 108,942,691 $ || Doposial nevidené okúzlujúce zábery o našej planéte. Bez váhania by som dal plné hodnotenie, nebyť nepochopiteľne povrchnej vložke proti globálnemu oteplovaniu. Film totiž celú dobu poukazuje na každoročnú rutinu zvierat sťahovania sa ako vizuálny zážitok, no potom to opíše ako dôsledok ľuďskej činnosti na zemi. Tento proces však bol a bude prítomný aj po vyhynutí civilizácie. Vložka tak pôsobí ničivo na celkový dojem, pretože popiera podstatu toho, že človek ako taký je tiež súčasťou prírody... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama