Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Filmařský majstrštyk, bezesporu. Zachytit na kameru takovéto okamžiky zvířecích osudů chce nejen kumšt, ale i odvahu, nulový pud sebezáchovy a štěstí jako z loterie. Nicméně, abych toto mohl považovat za film, potřeboval bych k tomu větší provázanost jednotlivých pasáží a o kapánek více informací, které by mě mohly oslovit i jinak, než jen vizuálně. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokumentární zážitek o naší přírodě, různých klimatických změnách a dopadech na okolní svět a zvířat. Dále vyzdvihnu různé plynulé kamerové hrátky s časem (zpomalování a zrychlování času) či pěkné pohyby kamery do míst, kam se člověk dostat nemůže. Dokument podtrhuje i výborná hudba, která přesně pasuje do situací, které nám jsou předkládány. Velmi silný zážitek. 90% ()

Reklama

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

8/10. Opulentní vizuální hostina pro všechny po přírodních divech tohoto světa lačnící oči. Pestrobarevný gejzír působivých snímků, záběrů z ptačí perspektivy i těch, které byly pořízeny infračervenou kamerou či pod hladinou moře. Kvalitní hudební podkreslení je samozřejmostí. Místa posud nezkažená, západní civilizací netknutá, roztodivné živočišné a rostlinné druhy, klimaticky rozdílná krajinná pásma, tajemné přírodní rituály, svým divokým způsobem krásné zákony potravního řetězce. Funguje i jako připomínka toho, že svět není jen plocha o výměře x km², po níž se běžný člověk denně pohybuje. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Krásny dokument s nádhernými zábermi, ktorému k dokonalosti nechýba takmer nič. Ponúka nádherné obrázky pretkané peknou hudbou a dojímavé príbehy zvierat. Problém je, že podobných pekných a kvalitných dokumentov vzniklo za posledné roky viac, napr. Home, Tajomstvo oceánu... Mám rád prírodu a rád si pozrem prírodopisný film, ale od dokumentu, ktorý je v Top 20 najlepších filmov som čakal niečo mimoriadne, to som nedostal. Preto "len" 4 hviezdičky. 80% ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je divné, že zrovna tento dokument je tady až tak přeceněný a navíc ho tu hodnotilo víc lidí, než na IMDb, což mně příjde trochu divné. Na to, aby tento snímek obsáhl celou planetu mu chybí taková celková všeobecnost, protože některá místa vidíme téměř pořád a některá prakticky vůbec a to samé i s živočichy. Tento film je nejkrásnější dokument o přírodě, jaký jsem kdy viděl, ale má značné nedostatky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)

Reklama

Reklama