Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Porce nádherných obrazů, které okouzlí. Přehlídka zvířat a míst, nad kterými se člověku tají dech a to vše v doprovodu příjemným hlasem Patricka "Picarda" Stewarta. Proč tedy nedat těch opravdu hodně jednoduchých pět a jít si pustit znovu? Přes všechnu krásu, kterou přinesla příroda a dokument jí zde představuje je tempo snímku chvílemi až příliš pomalé. Vizuálně nádherný dokument, který však nenabídne prakticky žádné informace krom obrazů. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rekapitulace různých světových biotopů, z nichž žádnému není věnována větší pozornost a o žádném se nic nového nedozvíme, ale film je díky jejich počtu dostatečně pestrý. Staví se především na překrásných obrazech; záběry na gigantická stáda, nedozírná hejna ptáků a vyskakující žraloky berou dech, stejně jako plovoucí sloni, útočící vlci a ledem se prolamující medvědi. Pohyblivá pohlednice, krásná. Ale něco na ní napsaného být mohlo... ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem se koukal na dokumenty o zvířátkách poměrně hodně a pravidelně. Earth je jejím nadprůměrným zástupcem s úžasnou vizuální stránkou, zajímavým podáním, malou informační hodnotou a hraje na ekologickou strunu. Earth ale jinak v ničem nevyniká, katarze, jakou u mě vyvolává třeba Mikrokosmos nebo Koyaanisqatsi, je hodně vzdálená a věřím, že kdybych viděl dříve seriál, půjdu u filmu o hvězdu níž. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o naší krásné planetě Zemi. Je krásný i tím, že ho nekazí ani jeden člověk. Pouze příroda, zvířata a krásné snímky. Takový estetický zážitek se u mne již dlouho nedostavil. Medvědi, sloni, gepard v souboji s antilopou, velryby a nakonec zase medvěd - chudák, co nedokáže ani ulovit mrože a nakonec neschopen obživy umírá. Vizuální zážitek srovnatelný s máločím. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Krásny dokument s nádhernými zábermi, ktorému k dokonalosti nechýba takmer nič. Ponúka nádherné obrázky pretkané peknou hudbou a dojímavé príbehy zvierat. Problém je, že podobných pekných a kvalitných dokumentov vzniklo za posledné roky viac, napr. Home, Tajomstvo oceánu... Mám rád prírodu a rád si pozrem prírodopisný film, ale od dokumentu, ktorý je v Top 20 najlepších filmov som čakal niečo mimoriadne, to som nedostal. Preto "len" 4 hviezdičky. 80% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama