Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokument, který dostal o hodně vyšší rozpočet, než je obvyklé. A jako takový předkládá úžasné a dechberoucí záběry dokreslované přenádhernou (mnohdy až kýčovitou) hudbou. Nebudu zde řešit, že používání slova "úchvatné", "dechberoucí" a "jedinečné" v každé větě může být otravné, což zřejmě vypravěč nechápe. Mnohem víc mi vadily neustále opakované, nicméně absolutně nekonkrétní ekologické poučky. Navíc sledujeme jen několik zvířat, ke všemu dobře známých zvířat, o každém z nich jsme už alespoň jeden dokument viděli. Pokud tedy od dokumentu očekáváte, že se v něm dozvíte nějaké nové informace, tak na tenhle ani nekoukejte. Ukazuje známá zvířata (navíc velmi málo druhů) natáčená ve známých prostředích, dělající věci, při kterých je natočilo už mnoho jiných. Pokud ale od dokumentu čekáte hromadu úžasně nasnímaných HD záběrů, zpomalených a s vysokým kontrastem, bude to zřejmě neopakovatelný zážitek, protože těch je tu plno a já na ně valil oči. To, že jsem si z filmu ale neodnesl jediné poučení, novou informaci nebo něco, o čem bych se mohl zmínit jako o zajímavém, nejde ignorovat. To, že film prostě "vypadá dobře" je pěkné, a někomu to určitě bude stačit, ale mně ne. Ne teď. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Kamerove zabery z vtacej perspektivy na nasu Zem su tak neskutocne krasne, ze sa to snad neda ani opisat, proste treba vidiet. Jeden z najkrajsich dokumentarnych filmov, aky som uz dlho nevidel. Spominam si aj na BARAKU: ODYSEU ZEME (1992), ktoru som videl v kine case jej premiery a pamätam si len to, ze pocas celeho filmu tam nebol vobec ziadny komentar k tomu, co vsetko tam bolo ukazane. Viem, ze to bol vtedy zamer rezisera, urcite tam bola aj krasna hudba, ale ked sa na nieco pozeram, chcem mat k tomu aj komentar a nastastie v tomto dokumente komentar. Takze krasa... 23.10.2009 ______ Patrick Stewart - (Rozprávač) +++ James Earl Jones - (Rozprávač) +++ Hudba: George Fenton +++ ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Uvažoval som, prečo má prírodovedný dokument takú vysokú priečku na stupnici best filmov. Spočiatku to i u mňa vyzeralo na slušných 70%, ale asi v polovici som pochopil. To hodnotenie je vysoké preto, lebo menej ako 5* človek dať jednoducho nemôže. Earth je v rámci svojho žánru absolútna špička. A pritom stačilo natáčať, čo je na našej planéte úplne bežné, každodenný život niekoľkých živočíchov a nádherné miesta, ktorými sa pohybujú. Sled vizuálnych orgazmov je doplnený stručným, ale pre mňa dostatočným množstvom faktov (presýtenie informáciami nehrozí) a ekologická agitka na konci získava hlbší rozmer, nie je však otravná ani vnucujúca, iba ukazujúca, ako to vyzerá a ako to vyzerať môže, ak sa niečo nezmení... Skutočne geniálna je scéna s gepardom a antilopu zhruba v polke filmu. Keď Jones povedal časť: "...dráma lovca a koristi...", čakal som klišoidnú naháňačku, ale to, čo som dostal, mi na hodnú chvíľu otvorilo ústa, až som ich nevládal zavrieť. TO je skutočná dráma, zahraná lepšie, než akákoľvek iná vo filmovom žánri. (90%) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plno lidí si stěžuje na to, že ačkoliv je tento dokument precizně odvedenou prací, nemá v top 20 co dělat. Můj názor na věc je takový, že mi je naprosto jedno, co v top 20 je. Hodnotím to co se mi líbí a v případě tohoto dokumentu je to za pět prstů na ruce. Krajina, o které se nám nesní, životy zvířat, o kterých ani nevíme a sluneční záře jak jí neznáme. To a tisíc a jeden faktů obsahuje tento dokument o té nejúžasnější planetě, jakou kdy člověk mohl potkat. Jenže za pár let si jí zničíme, a zbyde nám jenom černá díra, nebo jedno velké nic. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že natočené to bylo vážně bravurně a strašně zajímavě (nejvíc mě asi šokovaly mladý kachničky mandarínský; výborně jsem si užil moje milovaný rajky). Co mě trochu rozčilovalo, bylo zaměření na velké savce, který mě prostě nikdy moc nebavili, daleko radši bych pozoroval dění v deštným pralese, než na savaně. Mluvený komentář byl často zbytečný a spíše otravný svým apelativním vyzněním (zlý lidé oteplují planetu a lední medvědi umírají - imho je to jen změna etap, nejsem odpůrcem ani zastáncem globálního oteplování, ale svádět na něj všechno mi přijde přitažený za vlasy). HUDBA: George Fenton - ta mě vyloženě otravovala svou prvoplánovostí ("zlá" hudba u útoků predátorů, "smutná" u umírání zvířátek nebo "komediální" u chudáků tučňáků). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)

Reklama

Reklama