Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že se země otepluje, je dobře známá. Že se tak děje především kvůli lidské činnosti, to už tak průkazné není (takže bych to v tomhle filmu nemusel poslouchat v každé druhé větě). A ještě méně průkazné je to, že život na naší planetě vznikl náhodou. Na můj vkus až zbytečně mnoho jednostranně použitých slov. Ale jinak úžasné záběry, to se musí nechat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Krásný, úžasně natočený dokument, který mohu doporučit každému, kdo žije svůj život v trojúhelníku ohraničeném panelem, betonem a asfaltem. Kdo se však nebojí vylézt na čerstvý vzduch, občas se popere s medvědem nebo si zajezdí rodeo na divočákovi, tak ten z nějakých obrázků v HD rozlišení zase tak odvázaný nebude. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nic vykonstruovanějšího jsem v životě neviděl. Hm... do začátku vtip, haha. Velkolepé. Oproti většině záběrů z Earth vypadají jejich kolegové z narativních epických velkofilmů jako hodně chudí příbuzní. Navíc má ten film (jak je u podobných projektů pravidlem) opravdu hodně hřejivý motor a jestli v něm někdo chce hledat levicovost nebo podbízivost, měl by se nad sebou zamyslet. Fakt, že film občas zahraje na naše emoce a sympatie z něho ještě nedělá "moorovinu", zvláště v případě že to dělá tak nenásilně a nežádá nás o nic většího než o zamyšlení. Hodinka a půl uběhla jako voda a kromě nesporných estetických kvalit mě oblažila i mnoha případy velice čistého a nefalšovaného pobavení (často vedoucího k hlasitému smíchu :-). Takže nemůžu jinak 90% ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o naší krásné planetě Zemi. Je krásný i tím, že ho nekazí ani jeden člověk. Pouze příroda, zvířata a krásné snímky. Takový estetický zážitek se u mne již dlouho nedostavil. Medvědi, sloni, gepard v souboji s antilopou, velryby a nakonec zase medvěd - chudák, co nedokáže ani ulovit mrože a nakonec neschopen obživy umírá. Vizuální zážitek srovnatelný s máločím. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Krásny dokument s nádhernými zábermi, ktorému k dokonalosti nechýba takmer nič. Ponúka nádherné obrázky pretkané peknou hudbou a dojímavé príbehy zvierat. Problém je, že podobných pekných a kvalitných dokumentov vzniklo za posledné roky viac, napr. Home, Tajomstvo oceánu... Mám rád prírodu a rád si pozrem prírodopisný film, ale od dokumentu, ktorý je v Top 20 najlepších filmov som čakal niečo mimoriadne, to som nedostal. Preto "len" 4 hviezdičky. 80% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama