Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jaké by to asi bylo bývalo bylo, kdybychom byli bývali nebyli my lidé? Celkem kvalitní podívaná, která nutí k určitému zamyšlení. Příroda si poradí naprosto se vším, je to ale proces evoluční a né vždy musíme být s výsledkem spokojeni. Nicméně fungování přírody nikterak planetě neusnadňujeme. Po dokumentární stránce průměrný dokument ovšem velmi povedeně zpracován. Musím se opakovat. Video sekvence byly velmi krásné. Co tento film dělá v top dvacítce je my ale stejnou záhadou, jako samotná schopnost evoluce přírody. Nemůžu si přestat klást otázku jsme ve vesmíru sami? Dal bych ruku do ohně, že nejsme. Bohužel se to ale za dobu mého krátkého života zřejmě nedovím :-) ()

Kass

všechny recenze uživatele

Překrásné obrazy. Jde ovšem jen o zkratkovitý výstřih z velkolepého, jedenáctidílného dokumentu "Planet Earth". Dokument "Earth" zjevně vznikl jen ze dvou důvodů. 1, Dostat ty úžasné scenérie na plátna kin (tzn. střihat, střihat a střihat na pro kina únosnou délku). 2, zvýšit důraz na ekologické poselství natočeného materiálu. ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy o víkendech ráno malé děti koukaly na Pokémony, Digimony, a ještě možná v dobách Vegy a Magionu, jsem já sledoval převážně pořady National Geographic jak na běžícím pásu fáscinován krásami přírody. Teď jsem se těšil na neskutečné impozantní a zdrcující dílo, které zachycuje všechny krásy světa, ale dostalo se mi jen průměrného dokumentu, který kdyby dali mezi ostatními dokumenty tenkrát před 13ti lety o víkendu, tak by mi ani nepřišlo, že je něčím zvláštní a vyjímečný. Je sice hezky barevný, a sem tam jsou tam impozantni momenty a zpomalené záběry, při kterých se snad i tají dech, avšak asi jsem od nejlepšího dokumentu na csfd čekal o hodně víc... Příliš se vlekl, postrádal dramatičnost a nízká úroveň odbornosti mu taky nepřidávala. Spousta soubojů lovce a kořisti byla utnuta zrovna když se něco začlo dít a na druhou stranu záběry medvíďat, která se hrabala z nory, trvající snad 10 minut spíš ještě ironicky potlačovaly absenci zajímavých záběrů.... A rovněž mi přišlo, jako by to komentoval člověk, který slepě věří ideologii Greenpeace, ale nepozná kohouta od slimáka, než nějaký vědec.... Takže dávám za 3 a je to ještě spíše trošku slabší 3... Bohužel :( ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu je sice dokonalá a u některých (zejména leteckých) záběrů se skutečně tají dech, ale jako celek to většinou působí dost samoúčelně. Ústřední myšlenku to sice má, ale naplno se projeví až v úplném závěru, přičemž ta hodina a půl předtím jako demonstrace něčeho, co už všichni stejně dávno víme (tedy pokud nenosíme růžové brýle), působí poněkud přetaženě a i přes všudypřítomnou technickou dokonalost mě prostě chvílemi nudila. 75 % ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nádherné je slabé slovo! Přenádherné už se trochu blíží k tomu co jsem viděl a pociťoval. Film je prošpikovaný těmi nejúžasnějšími záběry na zvířata, rostlinstvo, ale i planetu nebo meteorologické procesy a je podbarvený krásnou orchestrální hudbou. Tohle není jen nějaký film, tohle je koncert pravdy. Žádná přetvářka, žádné hrané obličeje, prostě čistá pravda a život, jak ho dokáže napsat jen příroda. Obrovská pochvala BBC, zasloužené 18. místo na CSFD a my lidi bychom si měli uvědomit, že tu nejsme sami a snažit se odvrátit stále horší a horší podmínky pro život jak živočichů, tak i rostlinstva!!! 15/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama