Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Kass

všechny recenze uživatele

Překrásné obrazy. Jde ovšem jen o zkratkovitý výstřih z velkolepého, jedenáctidílného dokumentu "Planet Earth". Dokument "Earth" zjevně vznikl jen ze dvou důvodů. 1, Dostat ty úžasné scenérie na plátna kin (tzn. střihat, střihat a střihat na pro kina únosnou délku). 2, zvýšit důraz na ekologické poselství natočeného materiálu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Porce nádherných obrazů, které okouzlí. Přehlídka zvířat a míst, nad kterými se člověku tají dech a to vše v doprovodu příjemným hlasem Patricka "Picarda" Stewarta. Proč tedy nedat těch opravdu hodně jednoduchých pět a jít si pustit znovu? Přes všechnu krásu, kterou přinesla příroda a dokument jí zde představuje je tempo snímku chvílemi až příliš pomalé. Vizuálně nádherný dokument, který však nenabídne prakticky žádné informace krom obrazů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Veškerý život na Zemi je založen na náhodě a poháněn energií Slunce.......... LEDEN - ÚNOR - lední medvědi. Probuzení a cesta za potravou. BŘEZEN - Rys může putovat za kořistí na vzdálenost stovek kilometrů. DUBEN - Mláďata a stěhovavá hejna z celé Planety se vrací....... DUBEN - Severní Arktida. Slunce nezapadá, začíná polární den. KVĚTEN - Nejkrásnější jsou rajky žijící v deštném pralese. Střídání ročních období je náhoda, bez které bychom nepřežili. Ale existují i místa na naší Planetě, kde se roční doba nestřídá. ČERVEN - Jihoafrická poušť Kalahari. Období sucha a sloni putující za vodou. Jestřábi snažící se přeletět Himaláje - nádherné a fascinující. ČERVENEC - Díky záplavám rozkvétá Afrika. Ale jsou některá zvířata, která nejsou moc nadšená, například opice. SRPEN - Pohled do oceánu a keporkaci začínající svou pouť za...potravou. ZÁŘÍ - Opět oceány a cesta 6 000 kilometrů dlouhá a opět je v tom potrava. ŘÍJEN - Připlutí velryb do polárních vod. Jejich cesta je u konce a krmení začíná. Jinde léto již končí, ale v Antarktidě právě začíná. LISTOPAD - Hnízdící tučňáci a život v Antarktidě. PROSINEC - Slunce zapadá a koloběh může pomalu začít znovu. A co jsem se dověděl ? Že lidé jsou virus této planety a je třeba nás vyhladit dřív, než tuhle Planetu zabijeme. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Filmařský majstrštyk, bezesporu. Zachytit na kameru takovéto okamžiky zvířecích osudů chce nejen kumšt, ale i odvahu, nulový pud sebezáchovy a štěstí jako z loterie. Nicméně, abych toto mohl považovat za film, potřeboval bych k tomu větší provázanost jednotlivých pasáží a o kapánek více informací, které by mě mohly oslovit i jinak, než jen vizuálně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)

Reklama

Reklama