Reklama

Reklama

Saw

Krátkometrážní / Horor / Krimi / Thriller
Austrálie, 2003, 9 min

Obsahy(1)

James Wan, režisér prvého dielu série Saw ešte predtým ako sa pustil do réžie samotného filmu, blisol mu v hlave brilantný nápad.. a vďaka nemu sa do dejín kinematografie sa navždy zapísal John Kramer (aka Jigsaw), ktorý napomáha ľuďom zmeniť svoje životy pomocou hier o vlastný život. Jedno je isté, jeho hry vás navždy poznamenajú... Keď už mal James Wan tento nápad a rozhodol sa, že natočí krátkometrážny film, v ktorom chcel svoju ideu odprezentovať spoločnosti Lions Gate. Takmer všetci vieme ako jeho pokus dopadol a že sa realizácia jeho projektu uskutočnila. V tomto 10 minútovom filme uvidíte ukážku ako by mohla Jigsawova hra vyzerať. Tento snímok sa neskôr objavil ako bonus na DVD nosičoch filmu Saw. (baruss)

(více)

Zajímavosti (12)

Neviditelný (2020)

  • Když Cecilia (Elisabeth Moss) utíká z léčebny, nastupuje do jednoho z nabouraných aut. V pozadí si na zdi můžeme všimnout namalovaného Jigsawa, záporáka z hororu Saw (2003), ke kterému Leigh Whannell napsal scénář. (Kejf.)

Saw: Hra o přežití (2004)

  • James Wan a Leigh Whannell (Adam Faulkner-Stanheight) sa pokúsili predať scenár štúdiám v Austrálii ešte predtým, ako ho kúpilo a produkovalo štúdio v Hollywoode. Ich manažér poslal scenár agentovi do Los Angeles, ktorý neskôr dvoch z nich zavolal na zasadnutie. Tam boli vyzvaní na natočenie scény zo scenára v podobe krátkeho filmu – Saw (2003). S ním potom začali navštevovať rôzne hollywoodske štúdiá. (WalterIK7)

Poslední slova (2017) (studentský film)

  • Zápletka filmu byla inspirována snímky Hodný, zlý a ošklivý (1966), kde také trojice pistolníků pátrá po ukrytém pokladu, přičemž každý má jen částečné vodítko, a sérií Saw, v níž jsou postavy také uvězněny na jednom místě a úkolovány hlasem ze záznamu. (choze)

Target (2018)

  • Je zde vidět inspirace sérií Saw, např. Gamemaster s maskou dávající úkoly přes obrazovku umístěnou v místnosti. (Hexer....)

Saw 3 (2006)

  • Celé sérii předchází devítiminutový film Saw (2003) režírovaný tvůrcem série Jamesem Wanem (lze ho vidět např. na druhém disku DVD Saw: Uncut Edition). (imro)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Reklama

Reklama