Reklama

Reklama

Surfaři

  • USA Shelter
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Romance o dospívání a hledání vlastního místa.
Zach je mladý a pohledný umělec. Musí ale zanechat školy, aby pomohl sestře s výchovou nemanželského dítěte. Volný čas pak tráví s přítelem Gabem malováním nebo na surfu. Přijíždí Gabův bratr Shaun, který Zacha velmi zaujme. Zach se musí vyrovnávat nejen se svými životními prioritami, ale také se svou sexuální orientací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

lena60 odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlasím s komentářem uživatele jendamaty. Pravděpodobně veškerá kvalita filmu byla zničena otřesným dabingem, čemuž ovšem až tak moc nevěřím. Abych se přesvědčila, v nejbližší době se na film podívám znovu v originálním znění, a pak mé nelichotivé hodnocení k libosti jednoho zdejšího rozhořčeného uživatele možná změním. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Takhle průměrnou romanťárnu s tuctovými dialogy jsem - navnaděná vašimi nadšenými ohlasy - rozhodně nečekala. Téma sbližování zkušeného muže se zmateným chlapcem je samo o sobě zajímavé, aby však zanechalo hlubší dojem, musel by být scénarista invenčnější a odpustit si některá otravná klišé (možný spoiler: ukončím vztah, následně zjistím, že mi přítel podal přihlášku na školu a já prozřím - záleží mu na mě, je to ten pravý etc. - nudaaa!), od věci by nebylo ani víc rozpracovat jednotlivé charaktery - já bych třeba ráda poznala i odvrácenou tvář hlavních hrdinů, kteří jsou divákům představováni jako dobrota sama - nudaaa podruhé. U mě holt surfaři dobrou vlnu nechytli. Třeba příště. ()

Reklama

Runespell 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád oceán, austrálii a romantiku, tady si přijde na své. Tento - pro nedostatek nezprofanovaných výrazů - něžný film je o začínajícím vztahu svou kluků. Mladší z nich bydlí u své sestry a přivydělává si v restauraci, kde zahazuje svůj umělecký talent, aby se mohl starat o synovce. O něco málo starší spisovatel, který přijel na dovolenou, navštívit svého bratra ( Zachův nejlepší kamarád) v něm probudí city, které si nejdřív celkem otevřeně a postupně s většími problémy přiznává. Viděla jsem nejeden film s gay tématikou a můžu naprosto potvrdit, že tento vysoce přesahuje kvalitou, zpracováním i výkony skoro všechno, co se v tomto žánru dá vidět. Konec filmu je sice přeslazený, ale myslím, že zanechává velmi příjemnou vzpomínku na moře a velkou a krásnou letní lásku jako by chtěl zažít úplně každý. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Filmy, jejíž ústřední dvojicí je gay pár, na mně obvykle působí mnohem silněji než heterosexuální páry, které vidíme úplně všude. Je to asi tím, že gay/lesbický pár musí překonávat mnohem více překážek, pokud chtějí být spolu. Jsou to jak bariéry nastavené společností, která je stále silně heteronormativní a na gaye (na lesby méně) se dívá jako na něco nechutného, nepřirozeného, nebo v nejlepším případě jako na něco, co se může dít pouze za zavřenými dveřmi, tak jsou to i vlastní mentální překážky, které vznikly zvnitřněním norem té samé společnosti, která GLBT komunitu stále úplně neakceptuje. Proto mají takoví lidé ze začátku problém se svým vnitřním coming outem, kdy se musejí naučit akceptovat takoví, jací jsou a v dalším kroku se nebát se vyoutovat i před svým okolím. Takový proces může trvat roky a ne vždy se musí podařit, nicméně vyžaduje obrovskou odvahu. Proto jsou tyto příběhy pro mě vždy zajímavější, neboť zachycují lidskou schopnost odolat tlaku společnosti, jít si za tím, co opravdu chci a odhodlání na této cestě za svým osobním štěstí překonat nejrůznější vnitřní i vnější bariéry. Tento snímek je jedním z nich, protože Zach a Shaun jsou přesně takovou dvojicí. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Ta pohodovost, která si proplouvá skrze celý snímek, je nakažlivá. Rozhodně se nejedná o výjimečný snímek. Setkání po letech, pár piv, touha po lepším životě, vztahy, vztahy, vztahy, že by láska?...ale jděte. Nicméně jsem se v té chvíli prostě nechala unášet a i přes ne moc přesvědčivé herecké výkony to šlo. Chuť se na to podívat znovu nemám a nejspíš ani mít nebudu. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama