Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Prvky hororu se mísí s thrillerem a vzniká tak solidní atmosféra. Skvělý Kevin Bacon i ostatní hlavní představitelé odvádí perfektní herecké výkony. Srovnání se The Sixth Sense se však nelze vyhnout. Shyamalanův film možná o chlup vede, ale jen na první shlédnutí. Stir of Echoes totiž i na podruhé (s jistým odstupem samozřejmě) dokáže narozdíl od Šestého smyslu zaujmout. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon vidí mrtvé lidi, a ti mrtví od něj něco chtějí. Co? Na to bude muset přijít než se úplně zblázní… Divím se, že mi Ozvěny mrtvých dosud unikaly. Je v nich všechno, co by mělo ve správném hororu být, především ale atmosféra, která nedá vydechnout od první do poslední minuty. Při sledování stále více vyšinutého (kopajícího) Kevina Bacona si nejde nevzpomenout na Richarda Dreyfusse a to, co předváděl v Blízkých setkáních třetího druhu, z milého synka mrazí, scény hypnózy jsou taky dost dobré, a navíc pořád to „něco“, co visí ve vzduchu. Napadá mě srovnání s Téměř dokonalým zločinem, které je proti Ozvěnám jen slabé kafíčko. Davide Koeppe, nechtěl byste zase někdy zfilmovat nějakého Kinga? ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ozaj nadpriemerný duchársky horror. Moc som toho neočakával, hlavne keď som videl v hlavnej roli Bacona, som myslel, že je to len nejaký ťahák, ale on to zahral skvele. Poviete si duchárske príbehy už sú tak obohrané, že to už ani nemôže mať nejakú neohranú pointu, ale čuduj sa svete, je. A aká! Fakt, pre fanúšikov duchov skvelé, nieje to síce horror plných ľakačiek, ale má skvelú atmosféru. 85%.. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V komentářích se jako refrén vrací Šestý smysl, což je nesmysl. Richard Matheson, jeden z předních horrorových autorů 20. století, vydal svou novelu Stir of Echoes v roce 1958. A už tenkrát ji kritika nepovažovala za nějak zvlášť originální. Přirovnávání tohoto snímku se sympatickým Kevinem Baconem k Šestému smyslu může pak pramenit snad jen z toho, že v obou případech jde o ghost story a že se oba filmy objevily ve stejném roce. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fajn mood konce devadesátek a snaživé budování atmosféry, ale Stir of Echoes má tu smůlu, že v tomhle období vznikla celá řada výborných mystery thrillerů na které se ani náhodou nechytá. Ve druhé polovině tempo trochu slábne a jako horor to taky moc nefunguje - děsivé to není skoro vůbec. I když je ale pointa od začátku průhledná a hlavní hrdina k ní postupně lineárně dojde, vcelku se mi líbilo ono spojení nadpřirozena a reálného zla. Načrtnutá mytologie mi navíc tak trochu připomněla The Shining a vůbec bych se nezlobil, kdyby v podobném duchu vzniklo nějaké soudobé volné pokračování (však víme s kým). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Z první hypnotizace je Tom (Kevin Bacon) probuzen pomocí spínacího špendlíku, kterým mu hypnotizérka propíchne ruku. Ve scéně nebylo použito speciálních efektů - jde o ruku jednoho z kaskadérů. Šlo o jeho jedinou scénu ve filmu. (SHI-SHA)
  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama