Reklama

Reklama

Oko

  • Hongkong The Eye (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když operatér Wag dovolí dívce sundat obvazy, začíná Mun znovu objevovat svět kolem sebe: svou tvář v zrcadle, předměty, lidi kolem sebe. Zároveň však zděšeně zjišťuje, že se z pozvolna se rozptylující mlhy vynořují i věci, které nevidí nikdo jiný než ona: stínové přízraky a události, jejichž smysl jí uniká a které ji stále trýznivěji pronásledují. Zdá se, že se scházejí všude tam, kde má někdo zemřít. Munin svět se mění v mučivou, nepochopitelnou noční můru. Když se Mun vrátí z kliniky domů, babička a sestra vše přičítají šoku z nové situace. Zprvu si to myslí také operatérův mladý synovec, psycholog Lo, který měl dívce původně pomoci adaptovat se na její "nový" smysl a který se do ní zamiloval. Mun ho však přesvědčí, že její problémy souvisejí s osobou neznámého dárce, který jí předal své přízraky a traumata. Stopa dívku a Loa zavede do thajského Bangkoku, kde vyhledají matku mladé ženy, jež spáchala sebevraždu a jejíž oči teď Mun nosí. Mun cítí, že je na dosah odhalení démonů cizí minulosti. Postačí, když znovu prožije tragické okamžiky ze života nešťastné vesničanky Ling Chiu Wai, aby získala právo na vlastní pohled na svět? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

genetique 

všechny recenze uživatele

Môj problém s filmami o 'inom bytí' pretrváva od zhliadnutia 'The 6th Sense'. A 'The Eye' malo tú smolu, že u mňa prišlo na rad až po tom. Navyše okrem hudby a miestami slušne mrazivej atmosféri som to až tak nežral. (Tento krát) škoda, že Pang a Pang Chun si to nestrihli rovno do Hollywoodu. Ale spracovanie je na úrovni. 65%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Porovnávať tento film zo Šiestym zmyslom alebo Kruhom mi pripadá zjavne prehnané. Oko nie je zlý film, námet je určite vynikajúci, chcelo by to trochu lepšie sa popasovať so scenárom. Niektoré scény ( scéna vo výťahu ) sú výborné, niektoré ako z lacného seriálu. Čakal som desivý film. Až na pár "shyamalanských" scén som sa nedočkal. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento horor som "pretrpel" v kine s dlaňami cez tvár a s občas roztiahnutými prstami pred jedným okom. Pri scéne vo výťahu som nebol ďaleko k absolútnemu zošaleniu a ani niektoré ďalšie scény príliš za ňou nezaostávajú (duchovia pri smrteľnej posteli v nemocnici). Áno, prekvapivá pointa sa dostaví, ale do kolien ma nedostala. To skôr tá prvá, niekedy v polovici filmu. Bál som sa asi viac ako pri americkom Kruhu, kde som mal tiež v sále značné psychické problémy. Víťazstvo dokonalej formy nad mierne nadpriemerným scenárom. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s asijským horrorem. Pokud se Oko ovšem horrorem dá nazvat. Námět jako takový nebyl až tak převratný, ale provedení se mi líbilo hodně. Znepokojivá atmosféra byla vytvořena velmi jednoduchými a nenápadnými prostředky. Ten romantický podtext mi ale vadil. Vlastně celkově to bylo hodně klišoidní a neoriginální, ale zanechalo to ve mně dojem, proto dávám čtyři. HUDBA: Orange music - na správných místech minimalistická, na správných místech tajemná, až horrorová. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa tvári, že si buduje hororovú atmosféru, aby nakoniec predviedol všetky neduhy podobných ázijských projektov (RINGU = výnimka). Hlúpy, predvídateľný a patetický záver pôsobí ako päsť na oko, a umelé dolovanie divákových citov vo mne vyvoláva zvláštny druh nevoľnosti. Už dávno nepatrím medzi ľudí nedotknutých žánrom, tak možno aj preto. (6.4.2004) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Bratři Pangové uvedli, že inspiraci k příběhu získali z novin v roce 1989, kde se psalo, že spáchala sebevraždu dívka, které byla transplantována oční rohovka. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Hong Kongu a Singapuru. (Terva)

Související novinky

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Renée a její „OKO“

Renée a její „OKO“

04.10.2005

Obliba v předělávání klasických hororů země vycházejícího slunce a jejího blízkého okolí neustala. Renée Zellweger si zahraje hlavní roli v připravovaném remaku úspěšného hong-kongského hororu Oko,… (více)

Reklama

Reklama