Reklama

Reklama

Deník Ellen Rimbauerové

(TV film)
  • USA The Diary of Ellen Rimbauer (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává na přelomu minulého století a vypráví o ženě, která dostane od manžela jako svatební dar tajemné sídlo. Její muž je ropný magnát ze Seattlu s temnou minulostí, a Ellen, která ji postupně odhaluje, se ho začne bát. Zjistí totiž, že lidé, kteří mu byli blízcí, zmizeli a existují nevysvětlené události, které mají souvislost právě se sídlem Rose Red. V Ellen sílí obavy, že teď by mohla být na řadě ona... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

noelcoward73 odpad!

všechny recenze uživatele

Související horor Dům v růžích jsem viděl už v září 2012 (viz komentář). Až po mnoha letech jsem zjistil, že má také nějaký související film. Se zhlédnutím jsem dlouho neváhal poté, co jsem v zajímavostech zjistil, že se scénárista inspiroval Kingovým scénářem k uvedené minisérii. Ale byl to jen slabý odvar! Mistr hororu Stephen King nepíše skoro nic jiného než horory. A toto „pokračování“ rozhodně není hororem! Dům vůbec nic nedělá, případně zůstane jen u velmi slabých náznaků (pohybující se kočárek, ukázání několika duchů k závěru). Kdybych dostal nabídku si v něčem podobném zahrát, tak bych po přečtení scénáře měl jasno, že do toho rozhodně nepůjdu! Autor se patrně snažil jen přiživit na slávě Kinga a vytvořil jakýsi „patvar“ (to je jen mírné slovo). To jsem si zase dal :-( (pokusím se příště horory lépe vybírat). Nechápu, komu se takovýto film může líbit (pokud zahrnuju jen fanoušky dobrého hororu). Pár hodin po zhlédnutí a původním hodnocení 1* jsem nucen jít na nejnižší hodnocení! A nelíbila se mi ani zvláštní úprava vousů hlavní postavy - připadalo mi to jako dva neprostorové porty :-D. A manželská dvojice mi hodně připomínala Hughe Jackmana a Christinu Ricci :-) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Horor zo rozhodně není, ale svižné drama, které třeba na rozdíl od třeba Domu na kopci svižně odsýpá, má náboj a švih. pravda atmosféra strachu a napětí moc pečlivě budovaná není, bát se rozhodně nebudete a ani uplně jasně nevyzní motiv proč si ten dům vybral zrovna paní domu. Ale jako celek docela působivé. Za mne spokojených 60%. PS: Jsem zvědavá na Dům v růžích. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Horor který má jistě zajímavý námět a příběh, ale je natočen bez jakékoliv atmosféry, přesvědčivých hereckých výkonů, hudby, je prostě tak průměrný, že jsem ho odkoukala skoro z povinnosti. Celou dobu na mě ten zlý manžel působil spíš jako pěkný trouba, kterého není zrovna těžké oblafnout. Škoda tak dobré předlohy, mohl to být pěkný film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Televízne, 254 minútové, spracovanie Kingovej predlohy "Rose Red" ma moc neoslovilo. Však po zhliadnutí snímku "Denník Ellen Rimbauerovej" sa ešte ku nemu iste vrátim. Pretože tieto filmy spolu úzko súvisia. Režisér Craig R.Baxley rok po natočení "Domu v ružiach" ponúka divákovi akési celovečerné intro ku tomuto duchárskemu horroru. Rád som sa oboznámil s históriou strašidelného, obrovského sídla v Seattly, s ľúbozvučným menom Rose Red. Obstojne sfilmovaný mysteriózny príbeh zo začiatku 20.storočia. Kto však nepozná spomínanú adaptáciu Stephena Kinga, tak toho "Denník Ellen Rimbauerovej" len ťažko zaujme. *** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dům v růžích mě bavil a nic nemám ani proti jeho prequelu. Ono se sice nejedná o kdoví co, ale má příjemný vizuál, herecké obsazení a nádech mysteriózna, který prosakuje téměř celou stopáží a to mám rád. Oba projekty navíc propjuje postava představitelky Sukeeny, která pro mě byla jednoznačně nejstrašidelnější postavou. Vyčetl bych jen místy zbytečně natahovanou stopáž, ale jako doplněk k Rose Red je to celkem ucházející. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen podle knihy "Deník Ellen Rimbauerové", u níž se autor Ridley Pearson inspiroval scénářem Stephena Kinga k filmové sérii Dům v růžích (od r. 2002). Kniha byla vydána pod pseudonynem Joyce Reardon. Joyce Reardon (Nancy Travis) je postava profesorky ve zmíněné sérii Dům v růžích (od r. 2002). (Grundlik)

Reklama

Reklama