Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný thriller, kde Koepp staví především na hodně dobře zvládnuté atmosféře a prací s Kevinem Baconem. Jako horor bych to sice neoznačil, ale pro slabší povahy to přece jenom může být celkem devastující záležitost. Jako celek to není nic hvězdného, ale na jedno použití je to přímo optimální. 75% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Žijete si v klidu svůj život, když se vám najednou švagrová povrtá v mozku a od té chvíle na vás začnou vybafávat různé strašidelné přízraky a duchové. Vidíte je, když je vidět nechcete, a když je vidět chcete, tak se neukážou, ani kdybyste je prosili. Není divu, že to hlavního hrdinu vykolejí a rodinné vztahy tím začínají trpět. Jenomže on se nemůže zbavit přízraku a hlavně posedlého hledání vysvětlení, co po něm chce. Potud slušně rozehrané, se sem tam nějakou lekačkou, napětí by se dalo krájet. Racionální vysvětlení neracionálního jevu taky ujde. Ale ten závěr! Ach, můj bože, to je bída a utrpení. Absolutně se k filmu nehodí a nechtěnou směšností zkazí veškerý předešlý dojem strašidelné historky. ()

Reklama

annihilation 

všechny recenze uživatele

Jak to tak už u podobných snímků bývá, tvůrci uchopí skvělý nápad a nechají ho pomalu proklouznout mezi prsty. A to jen proto, že se ho neobtěžovali ho dotáhnout, přidat mu ještě kapku šarmu, protože nechali diváka příliš brzy odhalit konec. samotná idea s otevřením pomyslných dveří do mezisvěta pomocí hypnózy funguje skvěle - navíc v mysteriózním žánru tato laikům hluchá témata působí téměř vždy naprosto skvěle. Jenomže po skvělém startu snímek zpomaluje a začíná pokulhávat, protože jeho nitky nejsou zase tak složitě spleteny, aby uspokojily choutky náročného diváka. A snaha obohatit příběh o krizi středního věku je také zbytečná, protože není hlubinně propracovaná, spíš působí jako jakýsi prázdný výkřik, který měl upoutat milovníky plytkých lidských dramat. V rámci tohoto žánru ale můžeme snímek s klidem zařadit do lehce nadprůměrných, neméně také díky skvělému hereckému umu výrazného Kevina Bacona a příjemné atmosféře vrcholných devadesátých let. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

velmi pozoruhodné - scenár: dejová línia bola prepracovaná (i keď miestami podobná s 6zmyslom a dokonca aj prvok zo Shinning) ale všetko do seba zapadalo, boli tam scény, ktoré ma naozaj prekvapili, vydesili ai pobavili, na druhej strane však sa v scenári vyskytli diery hlavne v správaní a v konaní niektorých postáv, ale prehliadnutelné dierky . . . réžia: velmi vydarená, hlavne to hypnotizovanie :) kevin bacon dobrý ale, priatelia, TEN ZÁVER !!! ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Další z řady duchařin, které člověk vidí a poměrně rychle na ně zapomene. Klasická paranormální detektivka, kde se hlavní hrdina snaží zjistit proč ho otravuje duch mrtvé holky a co má udělat aby se jej zbavil. Za povšimnutí stojí poměrně obstojný výkon Kevina Bacona, kterému jsem tu postupně narůstající schízu a ztrápenost neměla problém věřit. A poučení? Jakmile se mluví o nezchybné a klidné čtvrti, buďte si jisti, že tak bezchybná a klidná zdaleka není:). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)
  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)
  • Z první hypnotizace je Tom (Kevin Bacon) probuzen pomocí spínacího špendlíku, kterým mu hypnotizérka propíchne ruku. Ve scéně nebylo použito speciálních efektů - jde o ruku jednoho z kaskadérů. Šlo o jeho jedinou scénu ve filmu. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama