Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 3

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 598)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Doufam jsem, že po vzniku nových dílů Batmana a restartu celé serie, jejíž staré díly byly v podstatě v tu chvíli zapomenuty, nebo v nejlepším případě hozeny do ústraní, konečně tvůrci pochopili jak točit komics. Bohužel nikoliv. Přičemž Spiderman by mohl mít velice podobné atributy rozevraného hrdiny jako Bruce Wayne. Narozdíl od milionáře tu máme prostého kluka, který má zase ty své problémy proč se nedokáže ztotožnit se svým alteregem. Ovšem osudovost tady naprosto chybí a čím dále jde divák filmem, tím více jsou zde cítit neduhy z předešlých dílů - sentiment, "správní hrdinové", zase ta pomoc na poslední chvíli, jak se ze špatného klučiny stal správný klučina, starostlivá teta a správný strýc - mimochodem vynikající Martin Sheen. Vážení, je to nuda. Akce je slušná, first person záběry inovativní (jinak překvapivě technická stránka od starších filmů v podstatě k nerozeznání), ale není tu žádný hlubší přesah, žádná kulervoucí scéna. Film nejlépe funguje (záměr?) jako příběh o seznamování dvou teenageru - strhující chemie mezi Garfieldem a Emmou Stone. Čekal bych více a restart se určitě nekoná. Možná ten komerční jedině. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší adaptace přitroublé báchorky, no na čtyři stále ještě nee. A asi nikdy, předloha to totiž nedovoluje. Pokud uvážím, že MekŠkvír vyhrál i nějaké ty herecké ceny, pak Gárfýld pro samé Osraly nebude mít doma kam flusnout. Ohledně nadání bychom srovnávali nesrovnatelné. Je trošku smutné, že dnes každé dítě školkou povinné zná příhody pavoukem oplodněného ňoumy lépe, než vlastní nočník, zatímco Karkulka s Bajajou chcípají na úbytě, ale doba se holt mění k horšímu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem Spider-mana miloval. Především pak první díl, ten jsem viděl nesčetněkrát. S napětím jsem tedy očekával jak dopadne ten nový. Zprvu jsem si říkal : Restart série. Proč? Mám rád původní herce, nechci si zase zvykat na nové a nechápal jsem, proč prostě neudělají čtvrtý díl (alespoň s jinými herci, ale ne reboot). Musel jsem se s tím smířit a přijmout Andrew Garfielda za, pro mě charismatického, Tobey Maguire. Jelikož jsem nikdy moc neměl rád představitelku Mary Jane, tak mi Emma Stone v roli Gwen Stacy připadala jako parádní volba. Teď ale k samotnému filmu. Peter Parker je zde osobitější a uvěřitelnější než v původní trilogii, je to zkrátka normální drzý kluk, který jakmile získá superschopnosti, má problémy ve škole a vůbec se zvládáním svého života. Také jsou zde začleněni do příběhu Peterovi rodiče, což jsem uvítal, protože jsem alespoň neměl pocit, že se koukám na ten samý starý film s novými herci...Co mě ale naopak trošku zklamalo byl hlavní "záporák," Lizard. Když to přirovnám k Venomovi z třetího dílu, tak zas tak zlé to nebylo, ale prostě jsem od něho čekal víc. Je to asi jen můj subjektivní pocit, ale mně se prostě jeho vzhled nelíbil. Film je povedený, na 3d se opravdu vyplatí zajít do kina, jen mě prostě zklamalo, že je to restart. Ovšem i tak se těším na další díly...80%...[14.07.2012_Cinestar_Plzeň] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč tenhle film nenatočili jako první? A proč vlastně vůbec takové filmy točí? Marvel chce ze Spider-Mana vymáčknout maximum a tak obnoví celou trilogii s novými tvářemi, novými postavami a novými nepřáteli. Každopádně musím tvůrce pochválit. Mám postavičku Spider-Mana rád. Koukal jsem na ní vlastně od mala. Je tedy pro mě obrovským překvapením, že tenhle Spider-Man se mi daleko více přibližuje té původní postavě, než stará trilogie od Reimiho. Na celou tu postavu Spider-Mana je nahlíženo úplně jinak. Vlastně víc do hloubky, víc do kreslené předlohy. Vlastně celkově víc tak, jak jsem si to vždycky přál. Nevím ani proč tenkrát tamtoho Spider-Mana natočili tak, jak ho natočili. Nemám tyhle restarty vůbec rád, ale musím říct, že tenhle mi udělal vysloveně radost. Tady se někdo opravdu snažil. Nejvíce je to znát na castingu. Garfield a Stone byla naprosto boží volba. Hlavně teda Emička. To je taková tvářička, že bych na ní mohl koukat do nekonečna a nikdy by mě neomrzela. Také ale potěší Rhys Ifans, Martin Sheen nebo Denis Leary. Jo...tahle směska herců se v jednom filmu opravdu povedla. Kde že je ten druhý díl? ()

Madison 

všechny recenze uživatele

500 dní so Summer za 230 miliónov?! Na Marca Webba som v tejto režisérskej polohe vôbec nebola zvedavá a The Amazing Spiderman mi len dokázal, že moje obavy neboli neopodstatnené. Ďalšie apokalyptické rozčarovanie ako v prípade Wrightovho filmu "Hanna", kedy divák od akčného scenára očakáva akčne pohotové a scenáristicky chytré dielo a nie predlhé, monotónne sentimentálne žvanenie. Vedela som už pred zhliadnutím nového Spidermana, že Webba budú viac zaujímať teenagerské hlavolamy, hanblivé lásky, zoznamovacie trapasy, ale dúfala som, že po hodine sa spamätá a s rovnakou vervou sa pustí nielen do psychológie Petera Parkera, ale aj do psychológie Spidermana čoby muža, hľadajúceho tajomstvo svojich rodičov alebo zmietaného výčitkami zo smrti strýka (to z predchádzajúceho Spidermana jasne vyplýva) a zároveň by jeho činy vychádzali z jasných príčin, nie len z potreby kŕčovitého šaškovania (hláškujúce scény s Garfieldom/Spidermanom sú trápne). Už na začiatku si film vytýčil viacero dejových odbočiek (tajomstvo zmiznutých rodičov, hľadanie vraha, príšera), no zatiaľčo Nolan takéto scenáristické eskapády svižne zvláda a ani na minútu mi nedá vydýchnuť, Webb ani jednu líniu nedotiahne poriadne do konca, nezvláda dramatickú výstavbu ani akčnú dynamiku (trailer je navyše príšerne zavádzajúci - odchod otca tu nie je nijak vysvetlený a film len presne okopíroval Raimiho Spidermana bez štipky invencie). Garfield je síce herecky lepší ako Maguire, ale na Raimiho sviežeho, zábavného Spidermana sa film nechytá ani náhodou. Rozvláčny, obsahovo nezmyselný, efektne nijak veľkolepý počin, ktorému chýbajú takmer všetky parametre potrebné na označenie fajnového vzrušujúceho blockbusteru. A mne je trápne, že dávam až 3*. ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Andrew Garfield (Peter Parker) se v čase vzniku filmu vyjádřil, že považuje roli Spider-Mana za svou životní. (Sufferer)
  • Marc Webb zdôraznil, že v rámci novej filmovej mytológie Spider-Mana bola veža Oscorpu kľúčovou. Snažil sa ju zobraziť ako "temnú babylonskú vežu v strede Manhattanu". (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama