Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Diskuze

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Ani já ne... za ten tejden jsem k tomu docela přilnul... chtělo by to nějaký závěrečný rozloučení... Milkyho smutnej výraz mi nestačí :D

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Tak po skvělým filmu a výborných letech '86 a '88 nám letos vychází rok devadesátý, This is England '90, chtělo by to sem nahodit.

na příspěvěk reagoval Helo

Borwill

Borwill (hodnocení, recenze)

baruss

barus : Myslim že cela jeho postava bola vykreslovana  dosť labilne, a bol to aspon pre mna čistý schyzofrenik. A Ano mariuhana, jeden jediný neblahý učinok ma, že môže u ľudi s predispoziciou schyzofrenie vyvovať tuto chorobu. + tri a pol roka v base, a nešťastná láska  dostane aj zdraveho človeka.. Navyše keď vám "preberie" dievča niekto za koho si odpykávate trest  

cze.Oi

cze.Oi (hodnocení, recenze)

Jediný snímek spolu se Skinhead Attitude, který ukazuje scénu takovou, jaká doopravdy je... Rozmanitá, rozdělená, rozpolcená a většinově nepochopená.

Tabitha

Tabitha (hodnocení, recenze)

Už si ani nepamatuju, kdy na mě něco takhle zapůsobilo. Nádherný filmový zážitek.

Idžick

Idžick (hodnocení, recenze)

odporucam pozriet vsetkym, ktori hadzu skinheadov do jednoho vreca s nackami...5* :)

Men.e.cz

Men.e.cz (hodnocení, recenze)

Konecne film, kde je vidiet skutocny rozdiel medzi skinheadmi a lavicovo orientovanymi 'nackami'. Graham na hrad! :)

Bitten

Bitten (hodnocení, recenze)

perfektne vystihnuty dej aj doba a hlavne ludia... originalny dej, skinheads ..dobry i zly , vsak vseliaky su ludia.. Tak This is England ..no mna priemne prekvapil, u mna *****

stepanek78

stepanek78 (hodnocení, recenze)

Dobrý film.. Mno co víc říct.. Snad jen, že i u nás existují SHARP skinheads.. To, co udělala média (teď mám na mysli tu generalizaci všech lidí s holou hlavou na nebezpečné extrémisty) s většinou národa, je normální manipulace... Oi!

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

co mam povedat.. poznam ten zivot tie pocity.. chapem kazde slovo a kazdu scenu.. a neco ztoho som aj prezil.. kazdu reakciu a nazor som pocul a poznam a prezilsom.. to boli skinheads.. !!!?? ci nie?

Theker

Theker (hodnocení, recenze)

Ja si myslím, že si to asi proste chcel s tým "negrom" vybaviť. To ako mu Milky rozprával že keď príde domov, že má čo jesť atď... Combo to proste zobral tak ako to zobral... Na jednej strane bol Milky iba čierny prisťahovalec, ktorý tak ako ostatní len zaberal miesto (a prácu) "Bielym" Angličanom, na strane druhej sa s ním Combo skamarátil (ale bo to iba predstieral?)... Je to spravené tak, aby si každý utvoril svoj názor, čo je podľa mňa aj chyba, pretože ak sa film dostane "Do zlých rúk" tak aj vysvetlenie si deja bude zlé a film bude pôsobiť ako učebnica pre nich (veď vieme pre koho), čo ale určite nebol zámer. Ako obraz tej doby je to skvelý, dobre spravený film.

baruss

baruss (hodnocení, recenze)

Čo si myslíte, že bolo príčinou Combo-vho skratu v závere filmu..? Závisť? Omamné látky? Celková depresia? alebo iné... môj názor je že omamné látky.. hm.. ale kto vie... nič nevieme o Combovej minulosti a o jeho rodinnom zázemí,, a to je možno že aj dobre...

na příspěvěk reagoval Borwill

Reklama

Reklama