Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 039)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Je pro mě hrozně těžký sledovat, jak Jennifer stárne. Pořád ji mám zafixovanou v paměti jako sexy Rachel z Přátel. Make-up sice něco zakryl, ale už to není ono. Když pominu tuto prkotinu, tak mám na film jen samou chválu. Pár je sehraný a děsně jim to spolu sekne. Zábavné scény plynule střídají ty vážné. Při závěru jsem dokonce uronil nějakou tu slzu a to se mi stalo naposledy u Forresta Gumpa. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Kedze som sama majitelkou psa a videla som nejaku spojitost s mojou Tavinkou a hlavnym hrdinom tohto nadherneho ludskeho filmu, nemozem dat inak ako styri. Film ma rozosmial, rozplakal, nasla som v nom vela zivotnych pravd, ale co je najpodstatnejsie, zanechal vo mne jeden cisty nadherny pocit, ze vsetko raz bude dobre. Ze si to musime odzit, spadnut, zase vstat, ale ten zivot za to stoji... Blahozelam, ocakavajte neocakavane a tento film vam to vrati aj s urokami. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Film, který se na plakátech tváří jako obyčejná rodinná či romantická komedie, nakonec řeší reálné problémy manželského páru, otázky dětí, kariéry, stereotypu, priorit atd. a dělá to moc dobře. Splašený labrador, co žere všechno od podlahy až po telefonní záznamník, neustále utíká a občas čůrá na koberec, je jen skvělou součástí toho všeho. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama s prvky komedie, které má hodně do sebe. Sledujeme dvojici Owen Wilson + Jennifer Aniston od jejich svatby, plné nadšení, nadějí, energie a plánů do života, vidíme, jak v průběhu let nastupují komplikace, ne vše vychází podle snů a přání, je třeba dělat kompromisy v práci i v osobním životě. Komediální složku zastupuje zejména v první polovině filmu rozmazlený labradoří živel Marley, ale nejspíš každý majitel psa vám řekne, že si s tím svým chlupatým poděsem užil mnohem více srandy. Posledních 20 minut se mě velmi osobně dotýkalo, sama totiž vlastním psího důchodce a sledovat, jak z něj odchází vitalita není vůbec snadné. Jinak řečeno: bránila jsem se marně, slzy mi promáčely ksicht. Nejsem filmem nadšená, ovšem ta jeho snaha ukazovat život reálně je sympatická, velmi váhavě proto dávám slabé 4*. 70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

film som si všimol vzhľadom na prepálené hodnotetenie v cineme (100%).keď som však ho zhliadol bol som úplne nadšený. je to síce len hollywoodsky rodinný film ale s nesmierne sympatickými a veľmi dobre zahranými postavami,kvalitným prevedením a na žáner s veľkou dávkou realizmu.inak som nesmierne šťastný, že konečne v americkom filme niekto ukázal, že manželia majú byť najlepšími priateľmi opačného pohlavia a nie navzájom priťahujúci sa muž a žena.Nečakať ďalšieho beethovena!je to niečo ako keď si harry a sally kúpili psa. hodnotenie musím prepáliť aj ja, ale robím to s kľudným svedomím ()

Galerie (70)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • John Grogan, autor knižní předlohy "Marley a já", se objevil v jedné epizodě seriálu Znalec psí duše (od r. 2004), když potřeboval pomoc se svým nezvladatelným labradorem, nástupcem Marleyho. (greeneye)
  • Marleyho hrálo celkem 22 psů. Nejmladšímu bylo teprve 6 měsíců, nejstaršímu 14 let. (Dines)

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama