Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

misterz 

všechny recenze uživatele

Obete vojny sú takým typickým predstaviteľom De Palmovho filmového remesla. Nie je to zlé, ale mohlo to byť omnoho lepšie. Zase neprekročil svoj tieň. Nosná téma je tu síce pomerne zaujímavá a snaží sa jej venovať realisticky, ale prišlo mi to povrchné a hala-bala odbité, rozhodne sa so psychológiou jednotlivých postáv, hlavne toho udavača, mohol pohrať viac. Tiež tomu chýbal dramatický šmrnc a chcelo to aj trochu viac pritlačiť na emócie diváka. Z toho dôvodu som sa na konci cítil tak akosi neurčito, bolo mi jedno, ako sa to uzavrie, ako keby koniec vyznel do stratena. 70/100 ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

ohromne strhujuci film, ktory mozem kvalitami smelo zaradit medzi absolutnu spicku vojnovych filmov akymi boli cata alebo tenka cervena ciara. podobne ako novsia cervena ciara aj de palmove obete vojny davaju do pozornosti viac z toho psychickeho sveta, ako kladenie dorazu na efektne a dlhe suboje. a co je super, ked sa nejake prestrelky vyskytnu su skvelo natocene. kamera je vyborna, pohybliva, hudba dobre zapasovana. a aby som nezabudol, je radost sledovat namotivovaneho seana penna, ktory predvadza perfektny vykon, minimalne taky dobry, ako dalsia herecka perlicka v podani vynikajuceho michaela j. foxa. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Zase jsem jednou proti své vůli a vlastně i přesvědčení podlehl "síle tématu" a ohodnotil film možná lépe, než kdyby se třebas úplně totéž a úplně stejně, jen v naprosto fiktivním prostředí, odehrálo, nu třebas ve Star Treku. Námět se mi totiž opravdu zamlouvá, ale mám pocit, že herci byli vedeni až k příliš opatrnickým výkonům, postavy lehce přiupraveny k jednoznačnosti, jakoby de Palma měl pocit, že komplikovat "zlo", dávat mu složitější strukturu, by mohlo být chápáno jako jeho ospravedlňování. A opět si hollywood neodpustil mnou neoblíbený, několikrát mnou kritizovaný a široce rozšířený prvek či postup - přesměrování hrůzy, již by mohl/měl divák prožít, do sentimentálních slz skrze použití tklivé hudby. Silné ***. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborný film z vietnamské války, který v syrové podobě ukazuje - jak napovídá samotný název - nevinné oběti tohto válečného konfliktu. Nepřítelem v tomto snímku není ani tak druhá strana, tj. Vietnamci, ale je jím chování a jednání mezi pěti vojáky, z nichž pouze jeden zůstane svůj. Výborné scény, dobré myšlenky (místy možná patetické), skvěle zaranžované záběry a perfektně hrající herci a to vše podtrženo skutečnou událostí, jež byla předlohou pro vznik tohoto filmu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který má jistě své kvality, ale je příběhově natolik odporný, že mu prostě vyšší hodnocení udělit nemůžu a nechci. Tady toho samoúčelného násilí a krutosti bylo opravdu moc a není to dějově zas až tak kvalitní, aby si ho film dokázal obhájit. Herecky dobré, Sean Penn vyloženě excelentní. Ale znova se na to už rozhodně nepodívám. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Železničný most využitý v prestrelke ku koncu filmu je súčasťou japonského dopravného systému, stvárnenom už aj vo filme Most cez rieku Kwai (1957). (Smok)
  • Ve Finsku tento film uvádí pod názvem "Sodat Arvet", což znamená jizvy války. (rafix)

Reklama

Reklama