Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (641)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Napětí, zápletka. ( Na vysoké úrovni ) Vynikající. Zas jeden povedený karetní film. Pět studentů, jeden skvělý plán a Las Vegas na lopatkách. „Kdo by se nechtěl vydat do Vegas a přijít si na spoustu peněz, ne proto, že měl štěstí, ale proto, že vymyslel neprůstřelný plán?“ ptá se Kevin Spacey, když popisuje kouzlo příběhu filmu 21. Spacey prohlašuje, že i když příběh působí jako pohádka, inspiroval se skutečným příběhem skupiny studentů M.I.T., který se odehrál v devadesátých letech. „Moc se mi líbil ten kontrast mezi tím, jak žijí v Bostonu - kde jsou za šprty - a ve Vegas, kde jsou kýmkoliv, kým chtějí být.“ ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborný Jim Sturgess v hlavní roli příběhu o tom, že i matematika se může občas k něčemu praktickému hodit. Kevin Spacey i Laurence Fishburne silou svého charizmatu oživili své postavy, ostatní díky nepříliš invenčnímu scénáři působí jen jako komparz. Nebýt film o zhruba půlhodinku delší, než je zdrávo, mohlo to i tak být velmi dobré. Takhle je to pouze dobré. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový a klišéovitý scenár zaujme a prekvapí len v pár minútach od úvodných titulkov a pár minút pred tými záverečnými. A to je vo filme, ktorý sa točí na slušnej a cool diváckej zábave žalostne málo. Pod nátlakom záverečných zvratov som zostal chladný a nedokázal som len tak mávnuť nad predvídavosťou počas takmer celého deja. A je fuk, či máte za sebou mat-fyzácku univerzitu, alebo sa doma trápite nad malou násobilkou. Tento film si treba užiť a nechať sa (na pár minút sa to podarilo) uniesť vymazlenosťou tejto partie mozgových šialencov. Tento film je totiž o zábave, o zaujímavých a nedosiahnuteľných možnostiach a o originálnom (životne pravdivom) nápade. 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Horšie, ako prehrať, je nepriznať si, že si hral zle.“ Nebavilo ma to. Sladkobôľni tínedžeri, vizuálna stránka ako z nudnej turistickej reklamy na Las Vegas, ťažko pochopiteľné „počítanie kariet“ a scény, odohrávajúce sa mimo kasína, zaváňajúce tupým seriálom, v ktorom sa sexi bozkávajú dobre oblečení švihácki mládenci a bezstarostné dievčatá. Ach! Zostala štipka napätia, (očakávaný a logický) záverečný mini-zvrat a uchádzajúce výkony producenta Kevina Spaceyho a charizmatického Laurencea Fishburnea (ktorý hrá šéfa bezpečnosti zo starej školy). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +svižné, zajímavé, moderní, zábavné, dobrý závěr -ta hra tady na mě bylo moc rychlá, bylo to dělaný spíš pro efekt, a ani nemám chuť (potřebu) si ji zahrát, bylo to trošku delší/// Jeden čas jsem uvažoval i o návštěvě kina, nakonec jsem se ale spokojil s blurejkem. I když ani by to nebyla potřeba, obraz je sice ostrý, detailní, ale tady pozornost věnujete něčemu jinému. Stačilo by tedy i klasické DVD. K filmu samotnému. Některé postavy zajímavé, hlavně potěšil Kevin Spacey a Laurence Fishbourne. Z těch mladých byl někdo výraznější (Aaron Yoo, Liza Lapira), někdo zase méně (Jacob Pitts a kupodivu Jim Sturgess). Je fain že tu hrála Kate Bosworth, konečně jsem ji měl možnost po čtyřech letech od Supermana zase vidět. Jinak je to víceméně hlavně oddychoví film, který má trochu pobavit s jistou dávkou napětí./// Celkem 72%/// ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Otázka, ktorú dá učiteľ študentom ("Vyber si z 3 dverí, z ktorých je za jednými skrytá výhra auta a za ostávajúcimi koza."), je hlavolam známy vďaka americkej televíznej relácii Let's Make a Deal (od r. 1963). (PATWIST)
  • Autor knižní předlohy "Bringing Down the House" Ben Mezrich je sám absolventem Harvardské univerzity. O své alma mater napsal také další knihu, a to "The Social Network", která se stala předlohou pro film Sociální síť (2010). (Ganka)

Reklama

Reklama