Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (641)

castor 

všechny recenze uživatele

Když smíchám několik hezkých obrázků a postavím vedle sebe pár slušných herců, vyhráno ještě nemám.. zvlášť, když můj film sleduje někdo, komu „hráčské“ filmy nepřijdou nijak lákavé, nenabídnu mu vlastně ani příliš zábavy a navíc musí sledovat prvoplánové zvraty, které ani nejsou nikterak chytré. A já blbec ještě navíc úplně zapomenu na střihačské nůžky!! Tak co potom můžu chtít? ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zarazila mě jedna věc... Tenhle solidní, zábavný i zamyšleníhodný kousek ve filmografii průměrného režiséra tuctových romantických komedií, kdy jeho posledním kouskem byly dokonce nedotažení, přehnaní a ve finále snad i podprůměrní Vrahouni. A uprostřed toho všeho podařené casino drama. Kde se to v tom Luketicovi vzalo sakra!? Luketic je jako typický návštěvník casina, přijde s vidinou zisku, nejdříve se drží na svém, vyloženě nevyhrává ani neprohrává, najednou se usměje štěstí a vsadí si na správnou kartu, aby vzápětí zase všechno promrhal a z casina odešel, tak jak přišel. Nevýrazný. Ačkoli tenhle film byla jeho šťastná karta, kterou si nedokázal udržet. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

"Slabší odvar"silnej témy!Ústredná téma je vážne zaujímavá a dokáže vtiahnuť diváka,avšak R.Luketic nato nejak nestačí!V dnešnej dobe"premakaných"snímkov je 21thriller skôr 80rokov...Kevin Spacey ako dozor nádejných tvári Hollywoodu,ktorý sa drží v pozadí(škoda)!Scenár zaostáva,ale celkový dojem zostáva-3*."Ľahké počty"ma celkom nechcene vzali... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey si tuhle roli ve svém životopisu nejspíš speciálně zvýrazňovačem nepodtrhne, soundtrack velký úspěch na iTunes asi taky slavit nebude. Tedy možná ano, hudba by to možná byla ještě celkem poslouchatelná (téměř se neliší od 3/4 toho, co se k nám většinou valí z rádia jako moderní hudba pro teenagery), to ale nemění nic na tom, že zatímco lidi jako Hans Zimmer nebo John Williams dokáží notami příběh provázet a často i povznést o několik příček výš (jak se mi během filmu zastesklo po The Doors, kteří hrají v traileru), u tohohle filmu spíš s každou novou skladbou naprosto vypadnete z děje. Nejdřív si zvyknete na pomalou bezvýraznou romatickou skladbičku, bum, spustí se rocková vypalovačka, bum, je tu hudba jak z Karibiku. Když nad tím ale tak uvažuju, možná bych ani neměla vinit režiséra hudebního doprovodu jako spíš toho, kdo sestavoval scénář; toho, kdo tak rád za 10 minut stihl proskákat z casina ve Vegas, do nočního klubu, následně university MIT a znovu do casina. A jakkoliv budou jednotlivé střípky této skládanky zajímavé, dohromady bohužel moc smyslu nedávají a zpočátku i trochu nudí. Jednoduše typ filmu, který nenadchne, neurazí, neoslní. Lepší tři hvězdičky, nebo horší čtyři? Jakožto nadšený hráč Texas Hold'emu (druh pokeru), který se s každou vyloženou kartou dostával více a více do svého živlu (škoda, že tam těch scén z casina nebylo víc), nakonec dávám to vyšší číslo. Ale výhra jistá jako 21 v blackjacku to rozhodně není. / Poznámka: Naprosto nejvtipnější mi na celém filmu přišel moment, kdy při závěrečných titulcích naskočil nápis: "Nezapomeňte tento film ohodnotit na www.CSFS.cz" :D ()

k212 

všechny recenze uživatele

Z daného tématu by se dalo jistě vytěžit daleko víc. Možná i daleko větší drama, než v jaké se nakonec Oko bere obrátí. Jednohubka, která je velice svižně natočená, skočně ohudebněná a svěže odehraná. Děj je nalinkován jistě a příliš neodbočuje, po druhé-třetí návštěvě kasína, je divák přestane rozeznávat, v podstatě je vržen do rychlého a hazardního životního stylu (záměr, hádám). Filmu však chybí elegantní akce a nadhled. Trochu mám pocit, že je spíš určen jako spotřební zbožíčko pro náctileté, třeba se mýlím, každopádně je to zboží dobře vyrobené. 60%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Autor knižní předlohy "Bringing Down the House" Ben Mezrich je sám absolventem Harvardské univerzity. O své alma mater napsal také další knihu, a to "The Social Network", která se stala předlohou pro film Sociální síť (2010). (Ganka)
  • Film je založen na skutečném příběhu party několika studentů, kteří vynikali v matematických počtech a obrali kasina v Las Vegas o obrovské sumy. Ačkoliv reálnou partu tvořili Asiaté, ve filmu je hrají běloši. Ve skutečnosti jejich barva pleti hrála velkou roli. Asiaté připadali obsluze kasin "jeden jako druhý", navíc měli pověst notorických a nepříliš úspěšných gamblerů. (duklak2)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama